Nederlandse luchtvaartmaatschappij ligt onder vuur vanwege borstvoeding-tweet

De luchtvaartmaatschappij zorgt voor vele boze reacties met een recentelijke tweet over borstvoeding beleid in het vliegtuig.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het geven van borstvoeding is voor veel vrouwen een onderdeel van het leven als new mom. Zo ook voor topmodel Gisele Bündchen, die destijds al multitaskend haar kind voedde. Er zijn echter vaak negatieve opmerkingen als het aankomt op het geven van borstvoeding waar het vaak niet geaccepteerd wordt in het openbaar. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM ligt nu onder vuur vanwege het publiceren van een tweet over het onderwerp. De maatschappij stelt dat het geven van borstvoeding in een vliegtuig is toegestaan, maar enkel als het wordt afgeschermd met een dekentje. Het internet reageert vol ophef middels duizenden boze reacties.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Dekentje

KLM stelt dat alle passagiers zich comfortabel moeten kunnen voelen wanneer er borstvoeding wordt gegeven wat volgens de maatschappij kan worden bereikt door het gebruiken van een dekentje: 'het geven van borstvoeding aan boord is toegestaan. Om ervoor te zorgen dat al onze passagiers van alle achtergronden zich comfortabel voelen aan boord kunnen we een moeder vragen om zichzelf te bedekken tijdens het geven van borstvoeding, mochten andere passagiers zich hierdoor beledigd voelen', aldus KLM volgens de NOS.

This content is imported from Facebook. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ophef

Twitteraars reageren woedend op KLM en roepen zelfs op om de maatschappij te boycotten. 'Weten jullie wel in welk jaar we leven?' en 'Hoe durven jullie. Schaamte oproepen voor zoiets banaals als het voeden van een baby' zijn de reacties. Tegenover het Parool geeft KLM-woordvoerder Manel Vrijenhoek aan dat ze zeker bereid zijn te kijken naar andere mogelijkheden: 'er zijn ook andere oplossingen. We kunnen ook de persoon die zich eraan ergert vragen om ergens anders te gaan zitten.'

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De ophef is ontstaan doordat Amerikaanse passagier Shelby Angel haar negatieve ervaring deelde op Facebook. De vrouw was aanwezig op een vlucht van San Francisco naar Amsterdam, waar een stewardess haar erop attendeerden dat ze een bedekkend dekentje moest gebruiken tijdens het voeden van haar kind. 'Ik zei 'nee', omdat mijn dochter dat niet prettig vindt en ze daardoor van slag zou raken', stelde Angel. Ze waarschuwde moeders niet met KLM te vliegen als zij borstvoeding geven.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur