Michelle Obama haalt uit naar Donald Trump zoals alleen zij dat kan

De voormalig First Lady spreekt zich uit over de acties van Donald Trump, de president van de Verenigde Staten.

first lady michelle obama unveils the '6 certified' program
Paul MorigiGetty Images

Dat Michelle Obama geen groot fan van Donald Trump is, is geen onbekend gegeven. Ze schreef in haar boek Becoming nog scherpzinnig over de inauguratie van de huidige president van de Verenigde Staten, en hoe ze daar, tijdens dat alom bekende fotomoment, 'geen moeite wilde doen om te glimlachen'. We feel her, want de man die het met een (vals) imago tot president van de Verenigde Staten schopte, mag (nee, moét) ook wel regelmatig kritisch onder de loep worden genomen, mocht Amerika ooit oprecht weer "great" willen worden. Ditmaal reageert Michelle Obama indirect op aanvallende tweets van Trump over het Afro-Amerikaanse parlementslid Elijah Cummings, en het district waar hij afgevaardigde voor is.

Wie is Elijah Cummings?

Elijah Cummings is afgevaardigde voor het zevende district van Maryland, waar de binnenstad van Baltimore ook onder valt. Cummings had zich kritisch uitgelaten over de opvangkampen aan de grens met Mexico, wat bij Trump (surprise, surprise) in het verkeerde keelgat schoot. De president twitterde zaterdag dat de democratische politicus brutaal is tegenover de grenspolitie, terwijl "zijn district bekend staat als het slechtste in de Verenigde Staten". Hij noemde het district verder 'weerzinwekkend, een rotzooi, en vol met ratten en knaagdieren.'

Kritiek op tweets Trump

De tweets van Trump leverden direct een hoop commentaar op. Zo werden zijn tweets vanuit democratische hoek als “racistisch” gekwalificeerd en wees The Baltimore Sun de president er nog maar eens op dat hij - gezien zijn machtspositie - ook iets aan de toestand van die slechte wijken zou kunnen dóen, in plaats van ‘zelf een rat te zijn’.

Michelle Obama reageert

Welnu, wat is nou de rol van Michelle Obama in dit al? Zo direct als The Baltimore Sun reageert de voormalige First Lady in ieder geval níet, maar een duidelijke hint richting de discussie geeft ze wel. Zo blikt Obama in een tweet terug op een dansgroep uit Baltimore die ze in 2017 bezocht. ‘I’m so proud of you all – and everyone who’s dancing today!’, schrijft ze bij een video. Op de beelden zijn dansers te zien die hun performance openen met één van de bekendste uitspraken van Michelle: ‘When they go low, we go high!’. Ze laat daarmee maar weer zien dat het absoluut mogelijk is om Donald Trump en alles wat hij behelst te bekritiseren, zonder zijn naam ook maar één keer te noemen.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur