Beyoncé's iconische Vogue portret is binnenkort te zien in een museum

Het museum herbergt een van de grootste portret-collecties aller tijden, waaronder de bekende schilderijen van Barack en Michelle Obama.

beyonce tyler mitchell portret museum
American Vogue, Tyler Mitchell

Afgelopen jaar maakte Beyoncé haar verschijning op het september issue van de Amerikaanse Vogue. Het beeld schreef geschiedenis doordat de jonge fotograaf Tyler Mitchell de eerste zwarte fotograaf was die een cover van Vogue fotografeerde. Nu zal een van de iconische portretten van Queen B worden vereeuwigd in de permanente collectie van de beroemde Smithsonian National Portrait Gallery.

Iconische cover

Het specifieke portret dat in de collectie van het museum in Washington D.C. wordt opgenomen is een beeld waar de zangeres in een gouden Valentino look gekleed is en poseert met indrukwekkende zonnenkroon van Philip Treacy. De Smithsonian National Portrait Gallery herbergt meer dan 23.000 portretten van de grootste Amerikaanse iconen. Zo bevat het de complete bekende collectie van presidentiële portretten, waaronder de iconische portretten van Barack en Michelle Obama.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Mitchel (24) kondigde het nieuws aan via zijn Instagram-account waar hij laat weten enthousiast te zijn: 'een jaar geleden was het hek van de dam en sindsdien waren we het hele jaar door bezig om hiervoor te blijven knokken. Nu ben ik blij om te vertellen dat deze foto wordt opgenomen in de permanente collectie van de National Portrait Gallery van het Smithsonian Museum'.

Beyoncé liet in een interview in het desbetreffende nummer weten hoe belangrijk dit portret was: 'toen ik voor het eerst begon, 21 jaar geleden, kreeg ik te horen dat ik moeilijk op covers van tijdschriften kon komen omdat zwarte mensen niet verkochten. Dat is duidelijk een mythe gebleken. Niet alleen staat een Afro-Amerikaan op de cover van de belangrijkste editie voor Vogue, ook is dit de eerste Vogue-cover ooit gemaakt door een Afro-Amerikaanse fotograaf.'

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur