Waarom je deze tentoonstelling over de iconische couturier Pierre Cardin niet wilt missen

Het Duitse museum Kunstpalast opent een overzichtstentoonstelling over het werk van de ontwerper.

pierre-cardin-expositie-dusseldorf
Pierre Cardin

Pierre Cardin staat bekend als een van de meest revolutionaire ontwerpers uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Vanaf vandaag opent er een bijzondere tentoonstelling gewijd aan het leven en het werk van de ontwerper onder de titel Pierre Cardin. Fashion Futurist. In het Kunstpalast in Düsseldorf wordt het meest bekende werk van Cardin getoond en de invloed die hij had op de ontwikkeling van de modewereld.

Photography, Illustration, Art, Skeleton,
Pierre Cardin

Pierre Cardin expositie

Pierre Cardin maakte faam in de mode-industrie door zijn vernieuwende en futuristische collecties waar hij gebruik maakte van ongebruikelijk materiaal als vinyl en plastic in zijn ontwerpen. 'Zijn mode-ontwerpen staan met hun gewaagde kleuren en trendy snit voor een nieuwe, meer liberale kijk op het leven', zo stelt het persbericht van het museum. De nieuwe tentoonstelling Pierre Cardin. Fashion Futurist toont dan ook de meest iconische werken van de ontwerper.

Eyewear, Personal protective equipment, Glasses, Audio equipment, Sunglasses, Goggles, Cool, Eye, Fashion, Technology,
Pierre Cardin

Het retrospectief toont zijn werk vanaf 1950 tot en met de jaren 2000, met accent op de jaren 60 en 70. Cardin werd geboren in 1922 in de buurt van Venetië in Italië en verhuisde vervolgens naar Parijs om daar voor verschillende modehuizen te werken. Zo werkte hij samen met onder meer Christian Dior en Schiaparelli waarna hij in 1950 besloot zijn eigen modehuis op te zetten. Met zijn vernieuwende vormen en materialen veroorzaakte hij een revolutie in de haute couture. Vooral zij beroemde Space Age ontwerpen zijn iconisch, die beïnvloed werden door de onbekendheid van het heelal tijdens het ontstaan van de eerste ruimtevaart missies. Daarbij was hij tevens een van eerste ontwerpers die gebruik maakte van het ready-to-wear concept.

Standing, Gesture, Black-and-white, Formal wear, Suit, Human, Photography, Stock photography, Holding hands, Monochrome,
Pierre Cardin

Van 19 september 2019 tot en met 5 januari 2020 is de overzichtstentoonstelling in het museum Kunstpalast te bezoeken.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur