Waarom je bij het Fête du Champagne winterfestival wil zijn dit najaar

Een knus winterfestival in aanloop naar de feestdagen waar je meer dan honderd verschillende soorten champagne ontdekt.

Jane Fonda festival fete du champagne
Silver Screen CollectionGetty Images

Koop hier jouw ticket naar het Fête du Champagne festival

De zomer is nu echt voorbij en voor de fanatieke december-fan betekent dat nu al voorpret. Om alvast in de stemming te komen voor de feestdagen kun je binnenkort een exclusief champagnefestival bijwonen. Van 29 november tot en met 1 december strijkt het Fête du Champagne Winterfestival neer in onze hoofdstad. In een sprookjesachtige setting kun je genieten van de lekkerste hapjes en drankjes, én natuurlijk champagne.

Feestelijke bubbels in een winters sprookje

De Amsterdamse Zuiveringshal op de Westergas wordt tijdens de winter omgetoverd tot een waar sprookjesachtig paradijs met een winterse twist. Tijdens het festival maak je kennis met verschillende champagnesoorten van de meest prestigieuze champagne- en wijnhuizen waaronder Bonnet-Ponson, Bollinger Champagne, wijnhuis Domaine de La Baume, Crémants uit alle windstreken van Frankrijk en vele Boutique champagnehuizen.

Alcohol, Drink, Distilled beverage, Bartender,
JESJE VELING PHOTOGRAPHY

Vanaf 4,50 euro per glas kun je zelf alle soorten proeven, waarbij extra aandacht wordt geschonken aan de Crémant, een mousserende wijn uit Frankrijk. Ook voor de wijnliefhebber is er genoeg, met de meest hoogstaande wijnen uit verschillende Franse streken. Daarbij kun je natuurlijk genieten van oesters, kaviaar en klassiek Franse hapjes als confit de canard en biologische foie gras die je kunt vinden bij de knusse Franse food trucks.

Champagne en chansons

Daarbovenop is er de mogelijkheid om typische Franse activiteiten bij te wonen. Zo kun je er jeu de boule (ofwel petanque) spelen, je champagnekennis testen tijdens de champagnequiz en kun je zelf leren hoe je een fles champagne moet sabreren om je gasten thuis tijdens een diner te imponeren. Heb je een soort champagne gevonden die in de smaak valt, dan kun je deze gelijk inkopen voor de feestdagen tegen speciale eindejaarsprijzen, waarbij je bestelling thuis wordt bezorgd.

Text, Green, Font, Banner,
Fête du Champagne

Op dinsdag 1 oktober om 10.00 uur start de ticketverkoop van het Fête du Champagne via de website. Tickets kosten 15 euro per stuk, inclusief een glas mousserende wijn van Domaine de la Baume en mag je het glas mee naar huis nemen. Daarnaast zijn er enkele early bird tickets beschikbaar voor slechts 10 euro inclusief een welkomstglas van Domaine de la Baume.

Vogue-actie

Ook kun je kiezen voor een exclusieve Vogue-actie, waarbij je bij aankoop van een ticket, 3 x Vogue ontvangt voor een speciale prijs van 24,50 euro. De early birds hebben nog meer geluk en kunnen al voor 19,50 euro een Fête du Champagne x Vogue-combiticket bemachtigen. Koop jouw combi-ticket hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur