Alexandria Ocasio-Cortez' reactie na kritiek op haar kapsel

Rechtse partijen bekritiseerden Ocasio-Cortez' nieuwe coupe die volgens hen té duur zou zijn.

Alexandria-Ocasio-Cortez-kapsel-kritiek
Samantha BurkardtGetty Images

Sinds Alexandria Ocasio-Cortez actief is geworden in de nationale politiek van de Verenigde Staten heeft ze zich bij regelmaat moeten verdedigen tegen een hoop kritiek, vaak gericht op haar socialistische en democratisch beleid. Nu ontvangt de Amerikaanse politicus, die bekend staat als voorvechter van een inclusiever en meer divers politiek systeem in de Verenigde Staten, echter geen ophef op haar inhoudelijke boodschap, maar is haar gloednieuwe kapsel het onderwerp van kritiek.

Té duur kapsel

Deze week publiceerde de Republikeinse krant The Washington Times een artikel waarin het nieuwe kapsel van Ocasio-Cortez uitvoerig werd besproken én bekritiseerd. Naar verluidt zou de vrouw die opkomt voor de mensen met lage inkomens in het land omgerekend zo'n 280 euro hebben uitgegeven aan haar nieuwe coupe. De krant meldde daarover het volgende: 'de zelfverklaarde socialist, die regelmatig tekeergaat tegen de rijken en klaagt over de kosten van levensonderhoud, gaf bijna 270 euro uit aan haar kapsel in een dure salon die ze in het centrum van Washington bezocht.' Specifiek zou AOC haar haar hebben laten knippen voor zo'n 72 euro en koos ze voor highlights die omgerekend 164 euro kostte, en betaalde ze een extra fooi van ongeveer 47 euro.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

AOC's reactie

AOC verspilde geen tijd om te reageren op de aantijgingen die volledig los staan van haar inhoud als politica. Via Twitter merkte de New Yorkse Congres-politicus op dat als je haar kapsel van 72 euro al gek vindt, dat ze volledig zelf heeft betaald, je de limo-rekening van vicepresident Mike Pence van 540.000 pas echt opvallend zult vinden, die hij maakte voor zijn officiële bezoek aan Ierland vorige maand.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Daarbij reageerde ze met flair op de kritiek van de rechtste partijen: '40 miljoen Amerikanen leven in armoede onder extreme ongelijkheid, maar de rechtse partijen willen dat je het democratisch socialisme de schuld geeft van hun eigen morele mislukkingen,' tweette ze. 'Ons beleid, zoals Medicare for All, bevordert de welvaart voor werkende mensen. Ze zijn gewoon jaloers dat we er zo goed uitzien terwijl we ons werk doen'.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Pink Tax'

Andere media ondersteunen AOC door het delen van de boodschap dat vrouwen vaak meer moeten betalen voor dingen als een knipbeurt, dat gelinkt is aan de zogenaamde pink tax: 'het is de realiteit dat kapsels voor vrouwen meer kosten dan voor mannen. Dit fenomeen wordt de pink tax genoemd. Simpel gezegd betekent dit dat wanneer goederen of diensten aan vrouwen worden verkocht deze meer kosten dan wanneer een man een dergelijk product of dienst zou aanschaffen, en dat zonder duidelijke reden', zo meldt Newsweek.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur