De bekende Italiaanse schrijver Elena Ferrante komt met een nieuw boek

Attenzione! Er komt zeer binnenkort een nieuw boek van de Italiaanse schrijver, bekend om de boekenreeks de Napolitaanse Romans.

Elena-Ferrante-nieuw-boek
L'Amica Geniale

Italiaanse schrijver Elena Ferrante veroverde het hart van menig leesfanaat met de boekenreeks De Napolitaanse Romans. De boeken vertellen het verhaal over de innige vriendschap tussen de twee vriendinnen Lila Cerullo en Elena Greco in het rauwe en authentieke Napels van de jaren '50 en '60. Na het grote succes werd er zelfs een serie gemaakt over het verhaal en nu is er wederom goed nieuws voor fans. Elena Ferrante kondigt aan zeer binnenkort een gloednieuw boek te lanceren.

Elena Ferrante's nieuwe boek

De titel van het nieuwe boek is La Vita Bugiarda degli Adulti - wat zo veel betekent als 'het liegende leven van volwassenen' - en zal op 7 november verschijnen in Italië. Het boek komt vijf jaar na de publicatie van Storia della Bambina Perduta, het vierde en tevens laatste deel van de serie De Geniale Vriendin. De Engelstalige versie met de titel The Lying Life of Adults zal verschijnen op 9 juni 2020, zo weet The Cut.

Dit wordt het tiende boek van de Italiaanse schrijver. Volgens Michael Reynolds, haar Europese redacteur, staat ook in dit nieuwe boek vrouwelijke vriendschap, moederschap en het vraagstuk rondom sociale klasse centraal, zo weet The New York Times. Wanneer we een Nederlandse vertaling kunnen verwachten is nog niet duidelijk, maar wellicht dat deze ook medio 2020 zal verschijnen. Ferrante's Engelstalige uitgever Europa Editions maakte via Twitter de eerste paragrafen van het boek bekend, die ons een kleine indicatie geven van wat we kunnen verwachten van het nieuwe verhaal dat zich wederom in Napels zal afspelen.

'Twee jaar voordat hij het huis verliet, vertelde mijn vader mijn moeder dat ik erg lelijk was. Het werd zachtjes gezegd in het appartement dat mijn net getrouwde ouders hadden gekocht op Rione Alto, op de Via San Giacomo dei Capri. Alles - de ruimtes van Napels, het blauwe licht van een ijskoude februari, die woorden - stonden stil. Aan de andere kant gleed ik weg en blijf zelfs nu glijden, binnen deze lijnen die me een verhaal willen geven, terwijl ze in feite niets zijn, niets van mij, niets dat echt is begonnen of echt tot een conclusie is gekomen: alleen één grote wirwar en niemand, zelfs niet de persoon die nu schrijft, weet of het de juiste draad van een verhaal bevat of slechts een verwarde pijn is, zonder verlossing.'

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Elena Ferrante

Na het grote succes van de serie L'Amica Geniale, wekt de aankondiging van een nieuw boek grote belangstelling bij liefhebbers van de onbekende schrijver die de naam Elena Ferrante gebruikt als pseudoniem. Wie Elena Ferrante daadwerkelijk is, is nog steeds een mysterie, maar zeker is dat het publiek haar schrijfstijl en vooral de plots van haar boeken waardeert. De vierdelige reeks was wereldwijd een groot succes waarvan ruim 11 miljoen exemplaren zijn verkocht. Het eerste deel is verfilmd en als achtdelige serie te zien via HBO. Een tweede seizoen is in de maak en wordt in de zomer van 2020 verwacht.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur