Vrouwelijke Britse politici scharen zich achter Meghan Markle

In een open brief schrijven ze solidair te willen zijn met de Hertogin van Sussex.

meghan-markle-open-brief-politici
Chris Jackson / Getty Images

Als íemand op het moment wat extra steun verdient, is het Meghan Markle wel. De nieuwbakken moeder heeft continu te maken met negatieve media-aandacht van de Engelse pers, wat – logischerwijs – zo z'n tol van een mens eist. Een groep vrouwelijke, Britse politici laat het ook niet onberoerd: zij laten in een open brief weten dat ze de Hertogin van Sussex steunen.

Prinses Diana

Eerder deze maand spande Meghan nog een proces aan tegen de krant Mail on Sunday, omdat zij en Harry klaar zijn met het 'gepest' van verschillende Britse kranten. Bij de bekendmaking van het nieuws vergeleek Harry de behandeling van zijn vrouw met de manier waarop de pers destijds met zijn moeder, prinses Diana, omging.

Parlementsleden over privacy en laster

Het Britse parlementslid Holly Lynch publiceert nu een brief waarin zij – en 71 andere vrouwelijke leden van het Britse Lagerhuis – hun solidariteit uitspreken. "Wij willen ons verzetten tegen de smakeloze en misleidende verhalen die over jou, je persoonlijkheid en je familie worden gepubliceerd. In sommige gevallen vormden de verhalen en koppen een inbreuk op je privacy, en probeerden ze onwaarheden te verspreiden over je persoonlijkheid. En dat allemaal zonder goede reden."

De pers en Meghan Markle

In de brief wordt verder gesproken van laster, het schenden van Meghans privacy en de ‘gedateerde en koloniale ondertonen’ in de berichtgeving omtrent de hertogin van Sussex. De politici erkennen dat zij een compleet andere rol in de openbaarheid invullen, maar de situatie wél herkennen. "Vrouwen die belangrijk werk doen krijgen te vaak te maken met dergelijke misstanden en intimidatie." De politici roepen de nationale media op om het verschil te zien tussen een verhaal van landelijk belang, én een verhaal dat enkel het neerhalen van een vrouw als insteek heeft.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur