Bij deze Amsterdamse expositie zie je Audrey Hepburn als nooit tevoren

Intimate Audrey werpt een persoonlijke blik op de vrouw áchter de legende.

audrey-hepburn-expositie-amsterdam
Bettmann / Getty Images

Dat de iconische Audrey Hepburn ook 26 jaar na haar dood nog voortleeft, moge duidelijk zijn. Omdat ze dit jaar eigenlijk negentig jaar zou zijn geworden, is er vanaf afgelopen vrijdag dan ook een expositie omtrent de actrice in de Amsterdamse Beurs van Berlage te zien.

Intimate Audrey

De expositie is georganiseerd door haar zoon Sean Hepburn Ferrer (59), en was eerder al te zien in Brussel. Sean is de oudste zoon van Audrey en Mel Ferrer, waarmee ze 14 jaar lang getrouwd was. Ferrers leven staat nu in het teken van het beheren van het nalatenschap van zijn moeder. Dit is de derde grote expositie die hij in het teken van Audrey organiseert.

Terug tot Breakfast at Tiffany's

Dit is de meest 'echte' expositie die hij tot nu toe heeft georganiseerd, vertelt hij tegen Het Parool. Het idee: Audrey Hepburn het mens, niet het (mode)icoon of de filmster, belichten. Bij Intimate Audrey zijn dan ook vele niet eerder gepubliceerde foto's, modetekeningen en persoonlijke eigendommen (zoals jurken en accessoires) van Hepburn te zien. Veel zwart-witexemplaren ook, zoals we het half-Nederlandse icoon uit Breakfast at Tiffany's het liefste zien.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Half-Nederlands

Nederland speelt ook een grote rol in de expositie: de moeder van Audrey is immers een Nederlandse barones (Audrey werd in 1929 in België geboren). Daarom is Audrey als puber op het strand van Scheveningen te zien, en zelfs tijdens de bevrijding. De opbrengsten van de tentoonstelling gaan naar Rare Diseases Europe (EURORDIS), een organisatie die zich inzet voor Europeanen die een zeldzame ziekte hebben.

De expositie Intimate Audrey is tot 31 januari 2020 te zien in de Beurs van Berlage.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur