In Galeries Lafayette in Parijs vind je vanaf nu een heuse Barbie pop-up

Voor wie zijn of haar bezoek aan Parijs íets (pastel)gekleurder wil maken.

barbie-pop-up-parijs-galeries-lafayette
Courtesy of Galeries Lafayette Haussmann

De iconische pop Barbie wordt dit jaar 60 jaar oud, wat gepast gevierd wordt met een handjevol activiteiten. Zo was daar eerder al die knalroze Airbnb in Malibu, en een expositie in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs. Nu kan daar nóg iets aan toegevoegd worden, in de vorm van een Barbie pop-up store annex minimuseum in Galeries Lafayette-Haussmann in Parijs.

Barbie in Galeries Lafayette-Haussmann

Met haar platinablonde lokken is Barbie al jaren een stuk meer dan 'gewoon' een pop, en zachtjes uitgegroeid tot een waar boegbeeld van de popcultuur. Omdat ze al sinds 1959 (!) 'bestaat', wijdt het Franse warenhuis Lafayette nu een expositie aan de forever young vrouw. Daarvoor hebben ze flink uitgepakt, want een levensgroot 'Dream House' vormt het centrum van de pop-up store. Zo zijn op de vijfde verdieping Barbie's slaapkamer, woonkamer en keuken te zien, maar dan in 't formaat zoals wij het kennen. Het warenhuis wil de bezoeker meenemen door zestig jaar Barbie, ook door middel van bijzonder ingerichte vitrines.

barbie-pop-up-galeries-lafayette
Courtesy of Galeries Lafayette-Haussmann
barbie-pop-up-galeries-lafayette-haussmann
Courtesy of Galeries Lafayette-Haussmann

Pop-up store in Parijs

Om de nostalgie nog wat verder te benadrukken, kunnen er ook collectors items en andere bijzondere Barbie-gerelateerde producten gekocht worden. Een samenwerking zoals deze is Galeries Lafayette Haussmann overigens niet vreemd, want eerder oogstte het warenhuis een hoop succes met hun Fenty pop-up store tijdens Paris Fashion Week. Barbie's levensgrote Dream House is nu open en tot en met 31 december van dit jaar te bewonderen aan de Galeries Lafayette Haussman, in hartje Parijs.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur