Dit koppel maakt furore met het in scène zetten van hun eigen paparazzifoto's

Zo Instagramfähig dat je bijna gelooft dat ze écht beroemd zijn.

Een studie van paparazzifoto's maken en de boel tot in perfectie kopiëren: vaak hoor je het niet. Toch bootst een Instagramkoppel dergelijke beelden al een tijdje na, zonder écht beroemd te zijn. Sara Morsillo (22) en Samuel Batista (21) spotten, nou ja, zichzelf. En dat is op z'n minst vermakelijk te noemen.

Koppellooks pur sang

De twee hebben hun account @zoomthashit afgelopen juli in het leven geroepen. Sindsdien posten ze de ene na de andere gecoördineerde koppellook, waarbij niet bepaald wordt bespaard op accessoires. Hamburgers, zonnebrillen, koffers, pizzapunten: name it, en ze komen in ieder geval wel één keer op de foto's van het duo voor. En inderdaad: de beelden doen sterk denken aan foto's van stellen die daadwerkelijk beroemd zijn, al dan niet nóg beter. Toch handig, dat in scène zetten; het ontbreekt, in vergelijking tot onfortuinlijke 'echte' paparazzifoto's, immer aan wallen of een bad hair day.

Italiaanse modestudenten

Ze hebben inmiddels bijna 29.000 volgers vergaard. Toch bleef hun identiteit lang (langer dan we wilden) onbekend. Persoonlijke vragen (volgers gokten over het algemeen op acteurs of modellen) bleven steevast onbeantwoord, tót The Cut er eens goed in is gedoken. Het blijkt om twee Italiaanse modestudenten te gaan, die elkaar een jaar geleden op de Sapienza Universiteit in Rome hebben ontmoet. Sara beheert het account, maar ze verzinnen alle stijlconcepten samen. De foto's maken ze met een statief.

Liefde, mode en eten

Ze zijn erg geïnteresseerd in de werking van social media, vertellen ze tegen The Cut. 'Op social media maakt het niet echt uit wie je bent. Mensen vragen ons continu wie we zijn, maar ik denk eigenlijk dat ze het niet willen weten. Ze houden van het idee dát we iemand zijn. En dat geeft ons veel mogelijkheden', zegt Sam. Afgelopen zomer ontstond het idee voor de foto's. 'We willen drie dingen tonen die mensen graag laten zien online: liefde, mode en eten. In Italië wilt iedereen zo zijn, maar het is vooral als satire bedoeld.'

High street outfits

Terwijl de outfits er behoorlijk high end uit zien, komen vrijwel alle looks van grote ketens. In de toekomst wilt het duo full-time met dit project bezig zijn. Hun Instagramaccount neemt dan ook al serieuzere vormen aan: ze taggen inmiddels (gesponsorde) merken in hun foto's. Grote kans dat ze, ironisch genoeg, ooit in het vizier zullen komen van de échte paparazzilens.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur