'Joie de vivre' en 'le champagne': alles wat we kunnen leren van de French way of life

Hoe je de Franse manier van leven – die bol staat van de cultuur, design en gastronomie – ten volle ervaart.

french-way-of-life-sofitel
Sofitel

Er zijn vele dingen die we van de Fransen kunnen leren. Dan hebben we het niet alleen over de chique effortlessness van Parisiennes, maar ook over de gastronomie en design die het land rijk is. Dat blijkt wel uit de vele adresjes die geliefd zijn bij de Vogue-redactie. Maar hoe maak je je die French way of life eigen? Door te genieten van het leven, maar wel met de nodige elegantie, passie en luxe. Het levensmotto joie de vivre is niet voor niets in het Frans.

White, Clothing, Dress, Fashion, Shoulder, Street fashion, Uniform, Snapshot, Luxury vehicle, Joint,
Sofitel

French way of life

Die savoir-être – de typische know-how als het aankomt op een ultra-chique levensstijl – komt voor de Fransen heel natuurlijk. Living the French way betekent dan ook het omarmen van het leven op een moeiteloze, maar vreugdevolle manier, al zij het door kunst en cultuur, een authentieke keuken en/of luxe en design. Een bezoek aan het Louvre museum in Parijs, shoppen bij luxe boetieken van Franse modehuizen als Hermès en Lanvin en een verfijnd diner met de beste wijnen, kazen, brood en patisserie. En dat allemaal met een knipoog.

Food, Cuisine, Pink, Dish, Meringue, Sweetness, Dessert, Ingredient, Marshmallow, Petit four,
Sofitel

Want volgens de French way neem je alles niet te serieus. Ren rond op blote voeten in haute couture, drink champagne bij het ontbijt en neem die extra pain au chocolat. Dat is misschien niet iets wat je iedere dag doet (of wat überhaupt verstandig is), maar je begrijpt het idee. Neem het leven met een korrel zout en geniet van de verfijnde momenten.

De Franse cultuur van Sofitel

De beste plek om dat te doen is binnen de deuren van de in totaal 120 5-sterren hotels van Sofitel. En nee, daarvoor hoef je niet te verblijven in Parijs. Overal ter wereld kun je terecht bij Sofitel, waar al het goede dat de Franse stijl te bieden heeft centraal staat: elegantie, hedonisme, passie, verfijning, luxe, gastronomie en natuurlijk joie de vivre. Waar je ook bent – of dat nu dichtbij is in de Benelux (zoals in Amsterdam, Brussel of Luxemburg) of ver weg als in New York, Marokko of Thailand – er is altijd een manier om die Franse manier van leven te ervaren.

Statue, Yellow, Sculpture, Tree, Art, Architecture, Event, Monument, Dress, Plant,
Sofitel

Dat merk je onder meer in de moderne executive lounge van Sofitel, Club Millésime (helaas niet in de Benelux). Daar genieten hotelgasten niet alleen van service op maat, maar ook van speciale verwennerijen, zoals wellnessbehandelingen en op en top Franse lekkernijen. Kortom: ervaar de authentieke Franse cultuur, gastronomie en design in de luxe wereld van Sofitel, waar je ook naartoe reist. The French way of life.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur