Deze Nederlandse musea bezoek je binnenkort één dag per maand voor niks

Een mooi excuus om weer eens door de tuinen van het Rijks te struinen.

bella-hadid-bike-fiets-rijksmuseum-amsterdam-vogue-cover
Sean Thomas, Vogue Nederland, november 2019.

Wie nog een excuus zocht om nóg vaker naar het museum te gaan (of überhaupt, weer eens te gaan) wordt nu gehoord: drie Amsterdamse musea zijn binnenkort één dag per maand kosteloos toegankelijk. Het gaat om het Rijksmuseum, Scheepvaartmuseum en Van Gogh Museum.

Nederlandse kunst

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft dinsdag een voorstel daarover gesteund, afkomstig van de PvdA. Het idee werd positief ontvangen: bijna alle partijen steunden het voorstel, op VVD en PVV na. De toegangsprijzen zouden sommige mensen ervan weerhouden de musea te bezoeken, terwijl de rijkscollecties volgens de PvdA voor iedereen toegankelijk zouden moeten zijn. Het kijken naar kunst is volgens hen een mensenrecht, dat niet voorbestemd moet zijn aan een klein groepje.

Rijksmuseum

Het is – helaas – nog niet duidelijk wanneer je niks voor je toegangskaartje betaalt. Wij zouden in ieder geval aanraden om een bezoekje aan de tuinen van het Rijks te brengen, alwaar topmodel Bella Hadid nog doorheen fietste (én poffertjes at) voor Vogue's novembernummer. Het was tevens het decor van onze tweede high end bloemenmarkt, die afgelopen september plaatsvond. Bezoek je liever een expositie in het buitenland? Dan is deze Duitse tentoonstelling over de iconische couturier Pierre Cardin een aanrader, of bewonder Beyoncé in de beroemde Smithsonian National Portrait Gallery in Washington D.C.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur