Doe mee aan de Rijksstudio Award, de designwedstrijd van het Rijksmuseum

Dit kun je winnen.

rijksstudio-award-2020
Sean Thomas, Vogue Nederland, november 2019.

Ken jij de Rijksstudio Award, de prestigieuze designprijs van het Rijksmuseum, al? In 2020 wordt deze weer uitgereikt aan een meesterwerk dat geïnspireerd is op de collectie van het Amsterdamse museum. Lees hier alles wat je moet weten over de Rijksstudio Award 2020 – en belangrijker: hoe jij kunt meedoen.

Rijksstudio Award 2020

Met de designcompetitie wil het Rijksmuseum iedereen uitnodigen om zelf een meesterwerk te creëren. Dat kan een Nachtwacht-sneaker zijn of bijvoorbeeld een zitzak met het Melkmeisje van Vermeer, alle kunstvormen zijn toegestaan. Een internationale vakjury – bestaande uit onder anderen Bas van de Poel van Ikea's design lab en kunstenaar Bethan Laura Wood – beoordeelt de inzendingen en kiest tien finalisten, waaruit vervolgens drie winnaars gekozen worden. Er zijn drie prijzen: de Rijksstudio Design Award (met een geldprijs van 7500 euro), de Rijksstudio Young Talent Award (5000 euro) en de Rijksstudio Publieksprijs (2500 euro). Daarnaast wordt het ontwerp van de winnaar opgenomen in de collectie van de Rijksmuseum-winkel.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hoe doe je mee?

Heb je een creatief idee? Grijp dan je kans en creëer een echte masterpiece. Alle kunstvormen zijn mogelijk, zoals foto’s, video’s, producten, kleding, animaties, collages of gedichten. De bedoeling is wel dat het ontwerp gebaseerd is op de collectie van het Rijksmuseum en dat gebruik is gemaakt van beeld uit de Rijksstudio. Je kunt je meesterwerk nog inzenden tot en met 27 februari 2020. De jurering gaat vanaf 1 maart 2020 van start. De top 10 wordt vervolgens uitgenodigd voor de awardshow op 16 april, waar de drie winnaars bekend worden gemaakt. Fingers crossed!

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksstudio Award.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur