De beste restaurants en bars van Nederland volgens Gault& Milliau

Tijdens de bekendmaking van de nieuwe Gault&Milliau- gids werd een ander belangrijk thema onder de aandacht gebracht, namelijk voedselhulp voor kinderen.

pulitzer's bar
Pulitzer's Bar

De afgelopen jaren lijkt er iedere week wel ergens een nieuwe koffietent, cocktailbar of restaurant op te poppen. Goed nieuws voor iedereen die graag buiten de deur eet en drinkt, maar soms kan het duizelingwekkende aanbod ook averechts werken. Gelukkig is er de vernieuwde Gault&Millau die het voorwerk voor jou deed. De bekende gids is gevuld met onder andere de beste chefs, bars en restaurants van Nederland. Met meer dan 800 adressen zit daar voor ieders smaak en budget wel wat bij.

Nieuwe gids

Meer dan voorgaande jaren ligt de nadruk dit jaar op de meer toegankelijke restaurants. Deze nieuwe POP-categorie (kort voor populair) telt 100 adressen in de Randstad waar het concept en vaak één topproduct centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan gourmet hamburgerzaken, avocadorestaurants en cevichebars, die de afgelopen jaren steeds meer in trek zijn. Daarnaast koos de gids ook de beste gerechten van het jaar uit, dus dan weet je ook meteen wat je moet bestellen als je een van die adresjes bezoekt.

De winnaars

De grootste winnaar van 2020 is Soenil Bahadoer van restaurant De Lindehof in Nuenen, die benoemd werd tot Chef van het Jaar. ‘Wat Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervaren. Knap en tegelijkertijd leuk en vooral lekker hoe hij zijn energie en opgewektheid in zijn gerechten kan vertalen’, vertelt de redactie. Thijs Meliefste van Meliefste in Wolphaartsdijk is uitgeroepen tot Jonge topchef van het Jaar en Pulitzer's Bar werd tot Coctailbar van het jaar gedoopt. Restaurant Ciel Bleu in Amsterdam mocht zich met 19 van de 20 punten bij de top van de gids voegen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Liefdadigheidsdiner

Een ander belangrijk thema dat tijdens de lancering van de nieuwe gids voor 2020 opnieuw onder de aandacht wordt gebracht, is voedselhulp voor kinderen. Met het organiseren van het Mastercard Nederland World Food Programme liefdadigheidsdiner bundelden Gault&Millau en Mastercard ook dit jaar hun krachten. De avond stond in het teken van fantastisch eten verzorgd door o.a. Soenil Bahadoer - Gault&Millau Chef van het Jaar powered by Mastercard - en enkele andere topchefs. Mastercard maakte op het liefdadigheidsdiner bekend 147.834 euro te doneren aan World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Food