De langverwachte trailer van Disneys live-action film Mulan is hier

Bekijk hier de eerste volledige trailer van de Mulan-remake.

Bow and arrow, Violinist, Violin, Musical instrument, Wind instrument, Violist, Arrow, Archery, Recreation, Adventure,
Disney

Na de teaser afgelopen zomer, is nu eindelijk de langverwachte trailer voor de live-action remake van Mulan uit. Mulan is gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 1998, maar de Nieuw-Zeelandse regisseur Niki Caro heeft haar eigen draai gegeven aan het origineel. En die belooft, als we de trailer mogen geloven, een met actie gevulde tranentrekker te worden.

Het verhaal

Het verhaal van Mulan in het kort: ten tijde van de Han-dynastie kondigt de Chinese keizer aan dat er één man per gezin moet dienen in het leger. Mulan – gespeeld door Chinese actrice, zangeres en model Liu Yifei – besluit vervolgens de plaats van haar zieke vader in te nemen. In het geheim, want vrouwen zijn niet toegestaan om mee te vechten. Ze verkleedt zich als man en infiltreert zo in het leger om het land te verdedigen tegen indringers uit het Noorden.

Krachtige vrouwen

Naast een verhaal over een van de stoerste vrouwelijke Disney-personages aller tijden, is Mulan ook achter de schermen een verhaal over krachtige vrouwen. Regisseur Caro is namelijk de tweede vrouw ooit die een grootschalige film van Disney mocht regisseren, en drie van de vier scriptschrijvers uit het team zijn vrouwen – iets wat in de filmwereld nog vaker uitzondering is dan regel.

Disney-klassiekers

Met Mulan voegt Disney een nieuwe titel toe aan het rijtje klassiekers die ze de afgelopen tijd een reboot hebben gegeven. Vorig jaar deden ze dat met klassiekers Dumbo, The Lion King, Lady and the Tramp, en Aladdin.

Mulan gaat 27 maart 2020 in première. Bekijk de geweldige trailer hieronder:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur