Gigi Hadid wellicht jurylid in proces tegen Hollywoodproducent Harvey Weinstein

Waar het half-Nederlandse model zeer excited over is, schrijft ze op Instagram.

gigi hadid harvey weinstein rechtszaak jury duty
Frazer HarrisonGetty Images

Het half-Nederlandse topmodel Gigi Hadid (24) neemt wellicht zitting in de jury in het proces tegen ex-producent Harvey Weinstein. Ze is daarover – net als de andere kandidaten – in gesprek met een rechter in Manhattan. De oproep is een 'droom die uitkomt', schrijft ze op Instagram.

Gigi Hadid en 'jury duty'

In de Verenigde Staten kunnen ook Amerikaanse beroemdheden opgeroepen worden voor 'jury duty'. Dat betekent niet dat ze ook daadwerkelijk plaatsnemen in de jury, want dat gebeurt in het geval van beroemdheden zelden. Maar toch, het genereert aandacht: zo haalde Taylor Swift in 2016 nog de krantenkoppen toen zij op kwam draven voor haar jury duty. Meer celebrities gingen haar voor, zoals Mariah Carey, Oprah Winfrey, Anna Kendrick en Madonna.

Gigi heeft zelf een jaar criminologie gestudeerd en verklaarde in 2018 dat 'het werk haar enorm intrigeert'. Op Instagram Stories deelde ze dan ook eerder – deels grappend, deels naar waarheid – dat ze behoorlijk opgewonden is over de oproep. 'Ik realiseer me dat het waarschijnlijk helemaal niet zo spannend is, maar laat me nog even in de waan, alsjeblieft.' Gigi heeft Weinstein zelf in het verleden ontmoet, en actrice Salma Hayek, de aanklager in deze zaak, ook. Ze benadrukt echter dat ze 'eerlijk en onpartijdig tegenover de zaak staat', en 'de feiten in het oog zal houden'.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het is niet duidelijk of Gigi daadwerkelijk onderdeel zal zijn van de jury, want de selectie is vaak een langdurig proces. Het succesvolle half-Nederlandse model moet zich net als de andere kandidaten later deze week weer melden voor de selectie. Er zijn dan ook honderden mensen opgeroepen, waarvan er uiteindelijk twaalf worden geselecteerd. Voor haar oproep verscheen Gigi overigens uiteraard in stijl, met een oversized blazer met krijtstreep en basic wit shirt en jeans.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Proces Harvey Weinstein

In dit proces staat ex-Hollywoodproducent Harvey Weinstein terecht tegenover twee aanklagers, maar hij wordt door tientallen vrouwen van ongewenste seksuele handelingen beschuldigd. De aantijgingen waren een 'shock' voor zijn ex-vrouw Georgina Chapman, wie in 2018 in de Amerikaanse Vogue haar verhaal deed. Weinstein wordt gezien als één van de grootste namen die binnen de #MeToo-beweging is gevallen, vanwege de vele beschuldigingen van seksueel geweld aan zijn adres.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Gigi Hadid