Koning Willem-Alexander en koningin Máxima delen persoonlijk statement

Ze reageren zo op de huidige situatie in Nederland rondom het coronavirus.

De Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima
Patrick van Katwijk

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben persoonlijk gereageerd op de manier waarop Nederland omgaat met de situatie rondom het coronavirus. In een socialmediapost belichten ze íedereen die door de crisis geraakt wordt: van patiënt tot ZZP'er.

Solidariteit

De twee prijzen het volk vooral wegens het grote gevoel van solidariteit. 'Artsen en verpleegkundigen werken met volle inzet om corona het hoofd te bieden. Wij denken aan alle patiënten en zorgverleners en allen in ons Koninkrijk die nu onder hoogspanning staan', schrijft het koningspaar op al hun socialmediakanalen. "Ondernemers en ZZP'ers die zich zorgen maken om hun bedrijf, leerkrachten die zoeken naar alternatieve lesmethoden, bestuurders die doen wat nodig is.'

Koningsdag afgelast

Ze vervolgen afsluitend: 'Geweldig dat zoveel mensen solidair zijn, al was het maar door ouderen een extra teken van leven te geven. Dank U wel!'. Het koningspaar ondervindt zelf ook maar al te goed de gevolgen van het virus: zo is koningsdag (én het befaamde Koningsdagconcert) in Maastricht voor dit jaar afgelast. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het feest een jaar uitgesteld. Het Koninklijk Huis heeft zelf alle aangekondigde evenementen tot en met 6 april geannuleerd, en zal op 15 en 16 april ook geen bezoek aan Denemarken brengen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Land toespreken

Op vrijdag 20 maart zal de koning het land om zeven uur 's avonds toespreken over de crisis, maakt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vrijdagochtend bekend. Je bekijkt de toespraak op NOS, RTL, SBS en andere regionale omroepen. De laatste keer dat de koning zich – naast zijn jaarlijkse kersttoespraak – tot Nederland richtte, was na de ramp met vlucht MH17 in 2014. Zijn woorden over het coronavirus zullen tevens op alle radiostations te horen zijn, mocht je niet in de gelegenheid zijn om het op de televisie te zien.

Staatsbezoek Indonesië

Het koningspaar was recent nog op staatsbezoek in Indonesië, waar Máxima – uiteraard – in meerdere stijlvolle outfits de revue passeerde. Zo verscheen ze in een donkerblauwe midi-jurk van Oscar de la Renta, een fleurige look van Natan en een Pretty Woman-esque polkadot jurk van Zimmerman. Het doel van deze reis was 'om de relatie tussen beide landen te versterken', verklaarde het koningspaar in een statement.

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

Vogue Nederland

Vogue Living

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Koningin Máxima