Deze grote events zijn gecanceld door het coronavirus

Organisatoren van evenementen wereldwijd nemen hun verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Rihanna tijdens Cannes Film Festival: deze events zijn gecanceld zijn door het coronavirus.
EpsilonGetty Images

In de voorbereidingen voor jaarlijkse events als het Met Gala, Cannes Filmfestival en Hyères zitten inmiddels al een flink aantal uren werk en tevens een hoop geld. Toch wordt op dit moment, temidden van de coronacrisis, event na event uitgesteld en gecanceld. En dat is maar goed ook: social distancing is op dit moment van levensbelang om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. De organisatoren nemen hun verantwoordelijk door events voor nu te cancellen, om het bijeenkomen van grote groepen mensen te voorkomen.

Cannes Filmfestival

De organisatie van het Cannes Filmfestival heeft in een statement laten weten dat het gerenommeerde festival uitgesteld is, om zo verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het jaarlijkse evenement is een van de belangrijkste voor de filmwereld en zou van 12 tot 23 mei plaatsvinden. Of het Festival de Cannes verplaatst wordt naar een latere datum verplaatst wordt is nog niet duidelijk. 'In de tussentijd, steunt het Festival de Cannes iedereen die oproept om de lockdown te respecteren en te vragen solidariteit te tonen in deze moeilijke tijden voor de hele wereld', aldus de organisatie.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hyères Festival

De 35ste editie van het Hyères International Festival of Fashion and Photography zou plaatsvinden van 23 tot 27 april in Villa Noailles. De organisator van Hyères, Jean-Pierre Blanc, heeft via het Instagram account van Villa Noailles (waar jaarlijks het festival gehouden wordt) laten weten dat het verplaatst zal worden naar oktober. Er zijn geen exacte data bekend gemaakt, wel zei hij dat het festival plaats zou vinden na Paris Fashion Week en voor de FIAC kunstbeurs. 'Sorry voor al deze problemen, maar we beloven je een ongelooflijke en verbazingwekkende 35ste editie van het Hyères modefestival,' liet Blanc weten.

Met Gala

Ieder jaar wordt op de eerste maandag in mei het Met Gala gehouden, georganiseerd door de Amerikaanse Vogue in samenwerking met The Costume Institute van het Metropolitan Museum of Art in New York. Waar het event oorspronkelijk in het leven werd geroepen ter ondersteuning van het mode-instituut van het Metropolitan Museum, is het tegenwoordig synoniem met een groots modespektakel dat ieder jaar een lust voor het oog is. Op maandag 16 maart hakte Anna Wintour, een van de organisatoren van het evenement, de knoop door: het Met Gala 2020 gaat officieel niet door en wordt uitgesteld wegens het coronavirus.

#FlattenTheCurve

Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, is het nu van groot belang dat sociaal contact zoveel mogelijk beperkt wordt. Organisaties nemen hun verantwoordelijkheid om de verspreiding van het virus te vertragen, maar ook jijzelf kunt hierin het verschil maken. Ga zo min mogelijk de deur uit en probeer sociaal contact zo veel mogelijk te beperken. Vervelende maatregelen voor nu, maar door deze te respecteren kunnen we des te eerder weer het normale leven oppakken. Gelukkig zijn er initiatieven als #StayAtHomeWithVogue die thuisblijven nét even wat leuker voor je maken.

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

VOGUE NEDERLAND

VOGUE LIVING

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus