Instagram lanceert 'co-watching feature' waarmee vrienden samen door hun feed kunnen scrollen

Wie samen wat interessante posts wil bespreken, kan dat nu live – doch op afstand – doen.

Beeld uit Vogue Nederland, juni 2019
Tung Walsh, Vogue Nederland, juni 2019.

Toen Netflix Party het mogelijk maakte om samen met je vrienden (op afstand) een filmavond te hosten, kon Instagram natuurlijk niet achterblijven – als één van de populairste platforms van het moment. Et voilà, inderdaad: de app komt nu met een feature die ons geïsoleerde leven net wat minder eenzaam maakt, door je in digitaal gezelschap naar posts te laten kijken.

Co-watching feature

De nieuwe functie maakt het niet alleen mogelijk om gezamenlijk een Instagrambericht of twee te bekijken, maar laat je ondertussen óók commentaar leveren door middel van een videochat. De website van Instagram legt precies uit hoe de nieuwe co-watching functie werkt. 'Je start een videochat door op het pictogram (rechts bovenin) in de directe inbox of in een bestaand gesprek te tikken. Vervolgens kun je samen bewaarde, gelikete en voorgestelde foto's en video's bekijken door op het fotopictogram linksonder in de hoek te tikken (in het gesprek, dus)'. Samen het profiel van je ex' nieuwe vriend of vriendin bekijken zit er dus niet in, mits je één van de foto's bewaart (of een like dropt, maar dat is ook zo wat, hè).

Bespreek, bijvoorbeeld, de stijl van Kaia Gerber

Creatief in zelfisolatie

Eerlijk is eerlijk: echt revolutionair is het natuurlijk niet, want hetzelfde effect kan ook bereikt worden door een profiel of foto simpelweg door te sturen tijdens je reguliere videochat (op Skype, Zoom, of waar je dezer dagen ook actief bent). Maar toch: creatief is het wel en dat wordt gewaardeerd in tijden zoals deze. Het platform wil tevens 'educatieve berichtgeving' over het coronavirus gaan promoten, om zo nepnieuws de wereld uit te helpen.

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online zonder verzendkosten en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

VOGUE NEDERLAND

VOGUE LIVING


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur