MoMa komt met vijf kosteloze mode- en kunstcursussen om online te volgen

Eén van de beste musea ter wereld stelt hun expertise gratis en voor niks beschikbaar.

Het Moma Museum in New York
VIEW press

We weten dat het aanbod aan films, boeken en digitale yogacursussen inmiddels eindeloos is, en lichtelijk overweldigend kan voelen. Het is dan ook prima om al die tips niet ter harte te nemen, mocht je er geen tijd voor hebben (of simpelweg geen zin, tevens oké). Maar toch: wie nog wél op zoek is naar een activiteit om de tijd mee te doden, kan terecht bij het Museum of Modern Art (MoMa), dat nu kosteloos vijf kunstcursussen aanbiedt.

Verschillende onderwerpen

Een buitenkans, want zo vaak is er niet de mogelijkheid om gebruik te maken van zo'n expertise. Of je nou een kunstliefhebber, fan van mooie dingen of gewoonweg bijzonder verveeld bent op het moment: deze cursussen vullen je vrije tijd met verve. Ze zijn kort, geschikt voor pakweg iedereen (geen moeilijk jargon, wel zo fijn) en verschaffen hoe dan ook de nodige kunstkennis. Kun je weer inzetten wanneer je door een virtueel museum struint, bijvoorbeeld.

Mode en design

Een aanrader is de cursus Fashion as Design, waarin mode en kunst samenkomen. Ontwerpers, historici, fabrikanten en andere relevante sprekers analyseren zo'n zeventig kledingstukken en accessoires voor de lessen. De items komen van over de hele wereld, en variëren van jeans tot 3D-jurken. Wat dragen we vandaag de dag, en belangrijker: waarom? Hoe is het gemaakt en wat betekent dat? Het zijn vragen die gedurende 21 uur beantwoord worden, en mode als kunstvorm in context plaatsen. Er wordt verder ook ingegaan op de individuele en collectieve identiteit, kleding als visuele taal, duurzaamheid en de strijd om meer body inclusive mode.

Zien: musea bieden wereldwijd gratis virtuele tours aan

Fotografie en kunst

Ook interessant: de cursus Seeing through photography. Deze lessen vergroten je begrip van fotografie door verschillende benaderingen, technologieën en ideeën te delen. Na deze cursus zou je het verschil tussen verschillende beelden beter moeten herkennen én begrijpen, en je hebt naar waarschijnlijkheid meer zicht op de rol van fotografie in onze (alleen maar toenemende) visuele cultuur. What is contemporary art? en Modern Art and Ideas zijn op hun beurt echt kunstcursussen, en zoomen in op kunst van 1980 tot heden en meer modernere werken. MoMa stelt daarvoor verschillende audio-interviews met kunstenaars, lezingen, werken én opdrachten beschikbaar, zodat je al lerende als een kunstexpert uit deze periode kan rollen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus