#EditorsDiary: Vogue's Rinke Tjepkema over hoe ze deze tijd beleeft

In deze rubriek delen redacteuren van Vogue hoe ze deze tijden van social distancing ervaren.

vogue's editor in chief rinke tjepkema 
Anh Kiet Duong, Vogue Nederland

Hoewel de Covid-19 pandemie een moeilijke en uitdagende tijd is voor iedereen, kijken we bij Vogue Nederland met hoop naar de toekomst en de kleine dingen die deze periode aangenamer maken. In deze rubriek delen redacteuren van Vogue hoe ze deze tijd beleven. Als eerste hoofdredacteur Rinke Tjepkema, over de kracht van rode lippenstift tijdens videocalls en tikkertje spelen in de tuin.

Kracht en moed door mode

Wat is de rol die mode speelt in quarantaine? Waar ik eerst na dagen in sportkleding en zonder make-up nog teleurgesteld concludeerde dat ik me toch vooral kleed voor anderen, vind ik het nu juist helpen om wel mijn best te doen. Juist in moeilijke tijden kan mode kracht en moed geven, net als rode lipstick tijdens een videocall. Vooral mijn gezicht krijgt extra aandacht, want uren naar je eigen hoofd kijken op schermen is best confronterend.

chanel rouge allure velvet 66 l’indomabile
Chanel rouge allure velvet 66 l’indomabile
Chanel

Shop

In beweging blijven

Normaal fiets ik elke dag 12 kilometer van en naar werk, nu sleep ik me van het ontbijt naar bureau om daar vervolgens non-stop in Zoom te zitten. Mijn beweging moet ik ergens anders vandaan halen. Met een springtouw, de geweldige Nike NTC app met 185 trainingen en tikkertje in de tuin met mijn dochter probeer ik tussendoor nog iets te doen.

Ik ben ook weer begonnen met wielrennen (solo en alleen in de verlaten polders van Flevoland). Hardlopen is eigenlijk mijn sport, maar daar is mijn knie het vaak niet mee eens. Naast Rapha (het favoriete merk van Amsterdamse fietsers) ontdekte ik twee andere merken die mooie wielerkleding maken, het Deense Pas Normal Studios en Cafe du Cycliste uit Frankrijk, via Maats in Amsterdam.

vogue's rinke tjepkema op haar wielrenfiets
Vogue’s Rinke Tjepkema pakt één van haar oude hobby’s weer op.
Rinke Tjepkema

Betere houding

Ergonomisch gezien heb ik betere tijden gekend, als ik weer eens in onmogelijke houdingen zit of hang achter een veel te laag bureau, maar nu leende ik een Technogym wellness ball om een betere houding te oefenen. Ik hou het nu nog niet langer dan een uur vol, maar je kan er ook oefeningen mee doen die er bij Arie Boomsma heel makkelijk uitzien. Maar dat niet zijn.

technogym wellness ball via de bijenkorf
Technogym wellness ball
De Bijenkorf

Shop

Deze zware schoenen van The Row stonden al een jaar op mijn verlanglijst. Nu heb ik ze mezelf eindelijk cadeau gedaan. Ik weet zeker dat ik er eeuwig blij mee ben.

zwarte laarsjes van the row
The Row

Shop

Kunst voor het goede doel

Het voelt extra goed om kunst te kopen als een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat. Zo doneerde Annemarieke van Drimmelen onderstaand beeld voor een verkoop waarvan de opbrengst naar Elmhurst Hospital ging. Ik kocht via een fotografenagentschap een beeld van de Vlaamse fotograaf Harry Gruyaert, die het Rode Kruis steunde.

zwart wit beeld van annemarieke van drimmelen
Beeld Annemarieke van Drimmelen
Annemarieke van Drimmelen

Support your locals

Ik probeer mijn gebrek aan zin om te koken te verantwoorden door de noodzaak lokale horeca te steunen. Veel van mijn directe buren bieden fantastische opties om een heel menu af te halen. Mijn favoriete restaurant Bambino’s bijvoorbeeld, maar ook RIJKS – die er als eerste mee begon – café Binnenvisser en de wijnen van cafe Zoldering. En op de site crisiskoken van Vogue’s culinair journalist Mara Grimm staan heel goede recepten – zoals de vegetarische roti die de chef van Hotel V elke week voor zijn personeel maakt.

Boeken lezen

Na weken het nieuws op de voet gevolgd te hebben, heb ik nu vooral behoefte aan verhalen en fictie. Ik heb eindelijk tijd genomen om als laatste in Nederland ’t Hooge Nest van Roxane van Iperen te lezen en daarna ligt de Avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld klaar, van wie ik vurig hoop dat ze de Booker Prize 2020 gaat winnen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus