Makers van 'De Libi' komen met eerste Nederlandse Netflix Original-film

Aan Shady El-Hamus en Jeroen Scholten van Aschat de eer om met het project aan de slag te gaan.

beeld uit de film 'de libi' met acteur bilal wahib
De Libi

Na het succes van de Nederlands-Belgische Netflix-serie Undercover komt er nu ook een eerste film van eigen bodem op het platform, maakt de streamingdienst bekend. Het script ligt in handen van Shady El-Hamus en Jeroen Scholten van Aschat, die eerder een Gouden Kalf wonnen voor het scenario van filmhuisproductie De Libi.

Eerste Nederlandse Netflix Original-film

In een video licht het duo alvast kort toe wat we van de productie – naar verluidt een komisch crimedrama – kunnen verwachten. 'Het verhaal gaat over een jonge hiphopartiest en zijn obsessie met status en succes. Een film over identiteit, online versus offline, en zijn gevecht met de sociale media, die 'm natuurlijk kunnen maken of breken.' Het is nog onbekend hoe de film gaat heten en wie er zullen plaatsnemen in de cast, al voorzien we hier nú al een glansrol voor Bilal Wahib (vorig jaar nog in de Vogue Man, samen met goede vriend en collega-acteur Oussama Ahammoud).

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zien: Memphis Depay backstage bij zijn Vogue Man-shoot

Over Shady El-Hamus en Fiction Valley

Shady El-Hamus ken je al van dramafilms als De Libi en Nachtschade, maar zal nu dus ook de regie van deze Netflix-film op zich nemen. De productie ligt in handen van dramaproducent Fiction Valley, die op hun beurt ook geen onsuccesvolle series de wereld in heeft gebracht. Zo zit het bedrijf onder meer achter Mocro Maffia (te zien op Videoland), Celblok H en Noord Zuid. Netflix heeft nog geen releasedatum voor hun nieuwste werk bekendgemaakt, maar in de tussentijd zijn er dus nog genoeg series die je kunt afvinken. Bekijk hieronder de aankondiging van de veelbelovende Original, mocht je alvast in de stemming willen komen.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix