#EditorsDiary: Vogue's Nathalie Wouters deelt haar favorieten van dit moment

Van boeken en restaurants tot series en podcasts – zo brengt Nathalie haar quarantainetijd door.

vogue's nathalie wouters
INSTAGRAM @NATHALIEWOUTERS / @LAILACOHENSTUDIO

Hoewel de huidige coronacrisis een moeilijke en uitdagende tijd is voor iedereen, kijken we bij Vogue Nederland met hoop naar de toekomst en de kleine dingen die deze periode aangenamer maken. In deze rubriek delen redacteuren van Vogue hoe ze deze tijd beleven. Na hoofdredacteur Rinke Tjepkema is nu Deputy Editor Nathalie Wouters aan de beurt, die haar favorieten van dit moment met je deelt.

Boeken

Ik ga de lege avonden en weekenden die de lockdown met zich meebrengt straks enorm missen. Ik heb ze vooral ingezet om heel veel boeken te verslinden. Het meest blijven plakken is Writers & Lovers van Lily King. Het coming-of-age plot (meisje heeft geen cent te makken, worstelt in de liefde, wil schrijver worden en rouwt om haar overleden moeder) had hartstikke cliché uit kunnen uitpakken, maar is het tegenovergestelde. Een slim en origineel boek vol zinnen die je continu wil onderstrepen.

Verder ben ik compleet jaloers op het schrijftalent van Taffy Brodesser-Akner. Haar giga-interviews voor de New York Times (lees vooral die met Gwyneth Paltrow en Tom Hanks) barsten altijd van de hilarische, superscherpe observaties, en dat is ook precies wat haar eerste roman, Fleishman is in trouble zo verslavend maakt. Gisteravond ben ik begonnen in Less van Andrew Sean Greer en heb ik meteen tot 2:45 uur doorgelezen en drie keer mijn vriend wakker gelachen.

fleishman is in trouble
Fleishman is in trouble
less
Less

Restaurants

Tot mijn grote verdriet doen de restaurants waar ik het vaakst komt (Akitsu! Los Pilones!) ALLEMAAL niet aan take-out tijdens deze crisis. Inmiddels heb ik ontdekt dat FuLu Mandarijn (via Uber Eats) een waardige vervanger is voor mijn twee favoriete (en potdichte) Chinese restaurants Si Chuan en Taste of Culture. Bestel er vooral de aubergine, de choi sum en de garnalen met bloemkool.

Voor snacks wandel ik regelmatig naar Onigiri YA! (ook verkrijgbaar via Uber Eats), waar de onigiri (gevulde rijstdriehoeken) even simpel als goddelijk zijn. De lunch van mijn dromen bestel ik bij Tjin’s (via Thuisbezorgd). Hun Surinaamse broodjes pom en tempeh zijn onovertroffen. Daarnaast heb ik een verslaving ontwikkeld aan de açai bowls van mijn buren Rainbowls (ook via Uber Eats). Normaal gesproken wantrouw ik eten dat er overdreven fotogeniek uitziet, maar dit is écht lekker. Tot slot ben ik van plan zo spoedig mogelijk de glorieuze ramen met udonnoodles van Fou Fow Udon af te halen en het take-out menu van taqueria Coba te proberen.

Ook Vogue Nederland en Vogue Living bestel je nu bij Uber Eats

Series

Ik was er tot voor kort heilig van overtuigd dat verfilmingen van je lievelingsboeken áltijd vies tegenvallen (The Goldfinch, ugh!), maar tijdens de lockdown heb ik juist de ene na de andere fantastische boekadaptie gebinged. Het begon met Olive Kitteridge, waarin het personage aan wie Elizabeth Strout (ik vreet elk woord dat die vrouw schrijft) twee boeken wijdde, als klap op de vuurpijl door Frances McDormand gespeeld wordt.

Daarna was het tijd voor High Fidelity (naar het boek van Nick Hornby), waarin hoofdpersoon Rob geen man is, maar door Zoe Kravitz gespeeld wordt. Briljante zet (maar negeer wel even het pretentieuze gewauwel over muziek). Vervolgens raakte ik net als de rest van de wereld compleet geobsedeerd door Normal People van Sally Rooney. Want halleluja, wat een casting! Doe jezelf een lol en volg @connellschain op Instagram, gewijd aan het kettinkje dat hoofdpersoon Connell in elke scène draagt. En nu ga ik me storten op het tweede seizoen van My Brilliant Friend, gebaseerd op de Napolitaanse romans van Elena Ferrante.

normal people
Normal People
Hulu

Podcasts

Ik haat sport. Maar sinds ik niet meer dagelijks 45 minuten naar de Vogue-redactie fiets en m’n broeken steeds een beetje moeilijker dichtgaan, ben ik maar begonnen met 10.000 stappen per dag zetten. Leuke bijkomstigheid: elke dag 1,5 uur podcasttijd! Zo heb ik vorige week huilend over straat gelopen dankzij de prachtige podcast Dag voor dag, waarin Liesbeth Rasker eerlijk en openhartig over rouw praat met mensen die net als zijzelf dierbaren verloren zijn.

Een heel andere ontdekking is de podcast van Brooklyn Nine-Nine (de grappigste tv-serie aller tijden), waarin acteurs, producers en scriptschrijvers bespreken hoe de afleveringen tot stand zijn gekomen. Verder gaat alle tijd op aan de drie podcasts die ik standaard elke week luister: De eeuw van de amateur (de sympathiekste podcast op aarde, en dan vooral de afleveringen met Paulien Cornelisse), Een podcast over media (gaat zelden over media) en The High Low (heeft de beste cultuurtips).

Kunst

Ik kan niet wachten tot de print van fotograaf Cheryl Dunn die ik heb besteld bij de fundraiser voor het Elmhurst Hospital Center in New York bezorgd wordt. Heel cool dat zoveel kunstenaars hun werk beschikbaar stellen om geld op te halen voor goede doelen. Ik overweeg ook nog een poster te kopen van het initiatief 2020Solidarity, waarmee je culturele instellingen steunt die door corona gesloten zijn. De Balie in Amsterdam bijvoorbeeld. Voor 50 euro heb je een Isa Genzken, Anne Imhof of Wolfgang Tillmans in huis!

anne imhof
Anne Imhof
De Balie
isa genzken
Isa Genzken
De Balie

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus