Verwen jezelf met een sterrenontbijt à la RIJKS voor het goede doel

Het Benefiet AmsterdamDiner lanceert een speciale ontbijtactie voor het corona/hiv-fonds, in samenwerking met Prinses Mabel en restaurant RIJKS.

beeld van joris bijdendijk en prinses mabel bij rijks
Floris Heuer

Nu Benefietgala het AmsterdamDiner door de coronacrisis niet meer doorgaat, lanceert het gala dit jaar een speciale (uitgebreide!) ontbijtactie in samenwerking met restaurant RIJKS. De opbrengst komt ten goede aan het corona/hiv-noodfonds van het Aidsfonds. Het is nu namelijk belangrijker dan ooit om de strijd tegen aids voort te zetten, benadrukt ook prinses Mabel.

AmsterdamOntbijt van RIJKS

Door de lockdownmaatregelen hebben veel mensen met hiv niet langer toegang tot levensreddende hiv-medicijnen. 'Elke epidemie, of het nu corona is of hiv, raakt de meest kwetsbaren in de samenleving. De verwachting is dat het aantal nieuwe hiv-infecties en het aantal aidsdoden schrikbarend zal toenemen en dat zet de strijd tegen aids jaren terug', zei prinses Mabel bij de lancering van de actie.

Vanaf 26 mei is het dan ook mogelijk om online een uitgebreid sterrenontbijt à €47,50 te bestellen, gemaakt door top-chef Joris Bijdendijk. Van elk verkocht AmsterdamOntbijt gaat €25 naar het corona/hiv-noodfonds van Aidsfonds. Op 6 of 7 juni kan het ontbijt persoonlijk bij het restaurant worden opgepikt. Verwacht onder meer een gepocheerd ei met zwarte truffel, vegan bananenbrood en overnight oats met kokosschaaf.

Wie een bestelling plaatst, krijgt tevens exclusieve toegang tot online video's van verschillende artiesten, zoals Jeangu Macrooy, Maaike Ouboter en Rufus Wrainwright. Je maakt ook nog eens kans op allerlei prijzen, met dank aan een speciale loterij.

Zien: Joris Bijdendijk aan het werk in de keuken

AmsterdamDiner en het Aidsfonds

UNAIDS en de Wereldgezondheidsorganisatie WHO hebben berekend dat er mogelijk een half miljoen meer mensen komen te overlijden aan aids als er nu geen actie ondernomen wordt. Reden genoeg om het corona-noodfonds van het Aidsfonds te steunen, verklaart het AmsterdamDiner. Daarmee worden hiv-remmers bij mensen thuis bezorgd, kinderen met hiv (én hun families) voorzien van voedselpakketten, en krijgen lokale zorgmedewerkers mondkapjes en zeep om zich te beschermen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus