#EditorsDiary: Vogue’s Emma Vloeimans deelt haar favorieten van dit moment

Van boeken en restaurants tot series en podcasts – zo brengt Emma haar tijd recent door.

portret emma vloeimans
Emma Vloeimans

Hoewel de huidige coronacrisis een moeilijke en uitdagende tijd is voor iedereen, kijken we bij Vogue Nederland met hoop naar de toekomst en de kleine dingen die deze periode aangenamer maken. In deze rubriek delen redacteuren van Vogue hoe ze deze tijd beleven. Na hoofdredacteur Rinke Tjepkema is nu Digital Content Manager Emma Vloeimans aan de beurt, die haar favorieten van dit moment met je deelt.

Gezond blijven en een ritme houden

Begin van quarantaine merkte ik dat ik alleen nog grote truien, blouses, sportleggings en sneakers droeg. Nog steeds bevinden de meeste van mijn hakken zich onder een laag stof, maar ik heb wel mijn loafers en sandalen herontdekt. Deze combineer ik met een aantal sophisticated-comfort outfits die ik afwissel. Ik merk dat ik een aantal items uit mijn garderobe meer koester sinds we thuiszitten. Ik ben niet per definitie het type voor een minimal closet (ik kwam dit weekend tot de ontdekking dat ik maar liefst vijf witte broeken bezit), maar investeer wel graag in key items die seizoen na seizoen meegaan.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ik merkte al gauw dat mezelf leuk aankleden me goed deed. Hetzelfde geldt voor een vast ritme elke dag. Omdat ik niet elke dag naar werk fiets en veel binnen zit, ben ik verslaafd geraakt aan wandelen. Ik doe het voordat ik mijn laptop openklap, tijdens de lunchpauze en voor of na het avondeten. Ik merk dat ik er rustig van word. ‘s Ochtends vroeg is de binnenstad van Amsterdam op haar mooist, ik maak dan altijd een wandeling over de grachten en verwonder me over de statige panden en fluitende vogeltjes.

Om het leuk en afwisselend te houden doe ik (bijna) elke dag een thuisworkout. Ik wissel af tussen HIIT, krachttraining en pilates - allemaal live via Instagram of IGTV. Accounts die ik volg zijn @Shancecamaro, @Melissawoodhealth, @Rachael_Attard, @PLTS_Studios en @Saintsandstars. Om bij te houden of ik voldoende beweging krijg, ben ik sinds kort verknocht aan mijn Apple Watch. Zo weet ik aan het einde van werkdag of ik nog een ommetje moet maken.

Naast voldoende bewegen heb ik mijn gezonde kookboeken weer eens tevoorschijn gehaald. Ik hou van bakken en koken, en daar was deze tijd meer dan geschikt voor. Ik kook graag uit de Detox Kitchen Bible, Deliciously Ella en Life in Balance van Donna Hay. Je zult begrijpen dat mijn vriend hier overigens ook erg blij mee is. Ultieme baktip voor op de zondag (of eigenlijk any day): de bananenplaatcake van Donna Hay. Ik ken het recept inmiddels uit mijn hoofd.

Ontspanning en selfcare

Omdat ik nog steeds bijna elke dag thuiswerk, moet ik opletten dat ik niet door blijf gaan. ‘s Avonds werk ik vaak nog aan mijn eigen blog, waardoor ik makkelijk twaalf uur op een dag achter mijn laptop zit. Daarom doe ik vaak na werk nog even een belrondje: zo heb ik een aantal vriendinnen en mijn moeder extra veel gesproken tijdens quarantaine.

Toen het weer kon heb ik direct een massage geboekt, omdat mijn rug nogal vastzat van het niet-ergonomisch werken. Daarnaast heb ik een uitgebreide beautyroutine overgehouden van deze periode. Een positieve bijwerking, als je het mij vraagt. Twee keer per week neem ik een gezichts- en haarmasker. Ik ben nog steeds niet naar de kapper geweest en – ondanks dat het nu wel echt nodig is – mijn haar heeft er nog nooit voor zo’n lange tijd gezond uitgezien. Ook mijn huid straalt weer, mede dankzij het Charlotte Tilbury Magic Serum dat ik braaf elke ochtend en avond aanbreng.

Naast ontspannen selfcare routines, heb ik me ook goed vermaakt met activiteiten waarvan mijn hoofd leegraakt. Zo heb ik (nu pas) IJstijd - de debuutroman van Vogue's covermodel Maartje Wortel – verslonden en kijk ik opnieuw alle seizoenen van Modern Family, die vervelen namelijk nooit. Ook Tokidoki van Paulien Cornelissen (NPO) was vermakelijk en inspirerend. Ze geeft op geheel eigen wijze een kijkje in het prachtige land met dito cultuur. Tot slot ben ik verslaafd aan de app Headspace, waarvan ik elke ochtend een tien-minutenmediatie volg.

Ook heb ik verschillende Spotify-afspeellijsten grijs gespeeld. Om te ontspannen luister ik graag Jazz Classics, ideaal voor een easy Sunday morning. Voor concentratie tijdens werkuren raad ik de Maximum Concentration afspeellijst van Spotify aan. Deze lijst staat vol klassieke muziek waarvan bekend is dat ze je concentratie een boost geven. Uiteraard staat deze lijst tijdens het schrijven van dit artikel aan. Tijdens het sporten ben ik meer van de uptempo beats. Mijn favorieten zijn Rose Ringed, Kölsch, Hunee en Floorplan. Daar ga je vanzelf harder van rennen!

Favoriete plekken

Inmiddels gaat de horeca weer gestaag open en daar ben ik beyond excited over! Ik vind het bijna beschamend, maar ik heb bijna al mijn favoriete plekken weer bezocht. Zo ben ik vaak te vinden bij Toki (want: de lekkerste koffie van Amsterdam en om de hoek van mijn huis) en heb ik alweer geborreld bij de Waterkant. Qua restaurants heb ik avonden doorgebracht bij Scheepskameel, Café Binnenvisser (favo!) en de Gouden Reael, dat onlangs is overgenomen door de eigenaren van Caron en in een nieuw jasje is gestoken. Ondanks dat het nog even wennen is aan de nieuwe maatregelen en aanpassingen, voelen deze plekken alweer als vanouds.

emma vloeimans op terras
Emma Vloeimans

#EducateYourself

De afgelopen weken heb ik Modern Family even gelaten voor wat het is, en ben ik me gaan verdiepen in alles wat de Black Lives Matter-beweging aanzet tot actie. Ik kwam al gauw tot de conclusie dat ik nog veel te leren heb en van sommige onderwerpen – tot mijn schaamte – weinig weet. Een boek dat hier goed inzicht in geeft is Hallo Witte Mensen van Anouscha Nzume. Ze vertelt hoe bepaalde opmerkingen en bewoordingen frustrerend en opgepast zijn, zonder dat veel witte mensen daarbij stilstaan. Ze weet haar gevoel scherp te verwoorden. Zo schrijft Anouscha in een van de eerste hoofdstukken al hoe zij het ervaart om er nooit helemaal bij te horen, als Russisch-Kameroense Nederlander. Wat mij betreft een echte eye opener.

Ik ben al jaren fan van podcasts en luister ze het liefst als ik onderweg ben. Ik hou van Cathelijne Bloks TittyMag Sweet Sixteen podcast, waarin ze haar gasten vraagt naar wat zij tegen hun zestienjarige zelf zouden zeggen. In het kader van #educateyourself luister ik onder andere De Plantage van Onze Voorouders, waarin Maartje Duin ontdekt dat haar voorouders in bezit waren van een plantage in Suriname, inclusief slaven. Samen met nazaten van deze mensen reconstrueert ze het verhaal. Voor mij vormde de eerste aflevering al een belangrijk inzicht. Maartje was aanwezig bij Ketikoti festival op 1 juli – de dag waarop (met name door de Surinaamse gemeenschap) wordt gevierd dat in 1863 de emancipatiewet slavernij in Suriname en op de Nederlandse Antillen officieel verbood. Ik vroeg me direct af: waarom is dit geen officiële feestdag? Ik vind het schrijnend en een tekenend voorbeeld van de tekortkomingen in onze maatschappij.

Qua films en series hebben twee documentaires groot indruk op meegemaakt: Filthy Rich: Jeffrey Epstein en I Am Not Your Negro. De eerste gaat over multimiljonair en kindermisbruiker Jeffrey Epstein, zijn bizarre daden en gelijke leven. Hoe iemand zo vaak met zo veel misbruik wegkomt is voor mij een raadsel.

Daarnaast denk ik vaak terug aan de woorden van James Balwin en de schokkende beelden in I Am Not Your Negro. Het toont aan hoe sterk de segregatie van zwart en wit in Amerika is, maar ik zag zeker ook gelijkenissen met Nederland. Er valt nog veel winst te behalen in de wereld als het gaat om gelijkheid en ik ben dankbaar dat ik deze tijd kan gebruiken om mezelf hierin te onderwijzen. En dat doe ik stiekem toch het liefst vanaf de bank. In mijn favoriete sportlegging. Mezelf mooi aankleden kan altijd morgen nog.

Vind meer podcasts, films en series over Black Lives Matter in deze uitgebreide lijst.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus