Taylor Swift, Donatella Versace en Barack Obama nemen deel aan livestream Pride-benefietevent

Het belooft een van de grootste virtuele Pride-events te worden met de meest inspirerende sprekers.

taylor swift tijdes het iheartradio wango tango concert in 2019
Getty Images

Juni staat elk jaar in het teken van Pride waar liefde en inclusiviteit wordt gevierd en er wordt stilgestaan bij de Stonewall-rellen uit 1969. Hoewel bijna alle fysieke Pride-evenementen dit jaar zijn afgelast door de coronacrisis, vindt er vrijdag 26 juni een bijzonder live-event plaats met een opvallende line-up. Zo zullen onder meer Barack Obama, Taylor Swift en Donatella Versace onderdeel zijn van een groep inspirerende sprekers tijdens het live benefietevent.

Pride Live event

De Amerikaanse organisatie Pride Live organiseert het livestream-event genaamd Stonewall Day, waarbij de wereldwijde LGBTQIA+-gemeenschap wordt ondersteund. De editie van dit jaar staat tevens in het teken van de Black Lives Matter-beweging gerelateerd aan LGBTQ-rechten, waaronder de grote toename van geweld waarmee transgendervrouwen, met name zwarte transvrouwen, worden geconfronteerd.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Voor de aankomende editie heeft de organisatie een indrukwekkende lijst aan sprekers weten samen te stellen. Zo zal niemand minder dan Barack Obama een speech houden, net zoals Taylor Swift, Katy Perry en Donatella Versace die tijdens het event 'speciale steunbetuigingen' zullen uitspreken tegenover leden van de LGBTQ+ -gemeenschap. Ook maken beroemdheden als Ellen DeGeneres, Kesha, Demi Lovato en Christian Siriano een verschijning en zullen er verrassingsoptredens plaatsvinden.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Pride Live-directeur Yvette Burton onderstreept hoe belangrijk het is dat er ook online evenementen plaatsvinden tijdens Pride Maand, juist in de ze tijd: 'Van de revolutie van Marsha P. Johnson bij Stonewall tot de recente moorden op Dominique Fells en Riah Milton, de bescherming van transgenders van kleur blijft een groot issue. Het negatieve beleid van de Trump-regering voor transgenders in het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem voedt het ongelijke effect van dodelijk geweld, beïnvloed door racisme, seksisme, homofobie en transfobie in gemeenschappen en families.'

Het artikel gaat verder onder de video.

Ook zien: dragqueen Envy Peru's transformatie tot een doll-like diva

Fundraising

Het event heeft als doel zoveel mogelijk bewustzijn te creëren en tevens geld in te zamelen voor verschillende stichtingen die zich inzetten voor de LGBTQ+-gemeenschap: 'We willen met dit event het bewustzijn vergroten rondom de Stonewall-opstand van 1969 en ons gezamenlijk inzetten in de voortdurende strijd voor volledige LGBTQ+ -gelijkheid door verschillende organisaties te steunen.' De opbrengst van het Stonewall Day livestream-event gaat naar LGBTQ+ -organisaties die het meest zijn getroffen door de COVID-19-pandemie. Het event vindt plaats op vrijdag 26 juni van 19.00 uur tot 22.00 uur Nederlandse tijd, dat te volgen is via het Facebook en YouTube-account van de organisatie.

Shop Vogue's Gadget Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van LGBTQIA+