Van Amy Winehouse tot Rihanna: een veiling van zeldzame portretten van iconen uit de muziekwereld

En door een van de nog nooit eerder vertoonde foto's te kopen steun je meteen het goede doel.

amy winehouse door phil knott
VaultWorks

Een bijzondere collectie van niet eerder vertoonde foto's van de grootste iconen uit de muziekindustrie wordt geveild, om racisme en de impact van COVID-19 in de entertainment industrie tegen te gaan. VaultWorks veilt daarvoor prints van onder andere Rihanna, Lady Gaga en Amy Winehouse, waarvan de opbrengsten gedoneerd zullen worden aan MusiCares – een goed doel dat geaffilieerd is met de Recording Academy van de Grammys en Color of Change, een organisatie die zich inzet tegen racisme.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
rihanna door derrick santini, 2005
Rihanna door Derrick Santini, 2005
VaultWorks

Veiling van portretten van iconen uit de muziekwereld

De foto's zijn gemaakt door de veelgeprezen Britse fotografen Phil Knott, Tim Brett-Day en Derrek Santini. De grootste namen uit de muziekwereld komen voorbij op de portretten. Van David Bowie en Prince tot Kanye West en Grace Jones. 'Dit was waarschijnlijk mijn favoriete shoot ooit', vertelt fotograaf Brett-Day over het portret van Grace Jones. 'We begonnen om 1 uur 's nachts, er waren oesters en ze was een rode wijn uit een bepaald jaar aan het drinken, dus ik dacht bij mezelf dat dit heel moeilijk zal worden. Het tegendeel was waar. We schoten de hele nacht tot 10 uur de volgende ochtend. Ze vroeg om een print en stuurde me een ondertekend album terug.'

grace jones door tim bret day, 2010
Grace Jones door Tim Bret-Day, 2010
VaultWorks

Zien: De beste looks op de rode loper van de Grammy's 2020

aaliyah door phil knott, 1997
Aaliyah door Phil Knott, 1997
VaulWorks

Foto's met een bijzonder verhaal

Een andere print komt uit een shoot voor David Bowie's album Hours, het eerste album van een grote artiest dat online gedownload kon worden. 'Het was een telefoontje dat absoluut uit de lucht kwam vallen', vertelt Brett-Day over de shoot. 'Ik zat thuis met mijn vrouw televisie te kijken toen Bowie belde. Ik dacht eerst dat het iemand was die hem na probeerde te doen – hij heeft zo'n uitgesproken stem. Ik bleef vragen wie het was terwijl hij lachte, en dit duurde ongeveer 5 minuten. Ik wist zeker dat iemand een grapje uithaalde met me.' Iedere foto komt met een verhaal dat net zo bijzonder is als het portret zelf. De prijzen van de prints variëren tussen de negentig euro tot negenhonderd euro, en ze zijn te koop op de website van VaultWorks. Er zijn minder dan tweehonderd edities van elke print beschikbaar.

Meer informatie en alle prints uit de veiling vind je op de website van VaultWorks.

david bowie door tim bret day, 1999
David Bowie door Tim Bret-Day, 1999
VaultWorks

Shop Vogue's favoriete accessoires

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder