Dit is hoe je Libanon kunt helpen na de explosie in Beiroet

Terwijl de zoektocht naar overlevenden doorgaat, hebben hulptroepen zich gemobiliseerd om de duizenden slachtoffers van de ramp te behandelen.

zware explosie in beirut, libanon
NurPhotoGetty Images

Verwoestende beelden van een brand met een allesvernietigende explosie tot gevolg gaan de hele wereld over. In Beiroet, de hoofdstad van Libanon, heeft zich op dinsdag 4 augustus een ramp voorgedaan die de stad in een ravage heeft achtergelaten. Wat de precieze oorzaak van de zware explosie is geweest, is nog niet bekend. Wel is zeker dat de inwoners van Beiroet onze steun hard nodig hebben.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Explosie in Beiroet

Een lange tijd was Libanon een van de meest populaire vakantiebestemmingen in het Midden-Oosten. Maar nu het land was getroffen door de ergste economische crisis van de moderne tijd, politieke spanningen en een pandemie was daar nog weinig sprake van. Nu is door de zware explosie ook nog een groot deel van de haven van Beiroet weggevaagd. Het land is bijna volledig afhankelijk van de haven voor import. Op het moment van schrijven, is bekend dat meer dan honderd mensen zijn overleden, duizenden mensen gewond zijn en tienduizenden huizen onbewoonbaar zijn. In totaal zijn tot nu toe zo'n driehonderdduizend mensen getroffen door de ramp.

Het artikel gaat verder onder deze video.

Zien: Eline van Haasteren's 5 minuten make-up en skincare routine

Zo kun jij helpen

Het is dus noodzakelijk dat de slachtoffers van de ramp in Beiroet steun ontvangen. Er zijn een hoop overheidsinstanties in Libanon waar je aan kunt doneren, maar dit wordt afgeraden vanwege corruptie. Een goede plek om jezelf te informeren is via het Instagram-account van Impact Lebanon. Niet alleen vind je daar alle informatie over de laatste ontwikkelingen in Beiroet; ook kun je via hen eenvoudig doneren via de link in hun bio. Daarbij geeft Impact Lebanon volledige transparantie waar het geld terecht komt. Ook de Libanese Carmen Atiyah, stijlicoon en creatieve duizendpoot, deelt veel waardevolle informatie via haar Instagram.

Klik hier om te doneren aan Impact Lebanon.

Klik hier om te doneren aan het Rode Kruis.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Shop Vogue's modefavorieten

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur