Hoe je kunt helpen om gerechtigheid te vragen voor Jacob Blake

Na maanden van Black Lives Matter-demonstraties, is bruut politiegeweld nog steeds de harde realiteit.

london, united kingdom   june 06 a protester holds a placard during a black lives matter demonstration in parliament square in central london on june 6, 2020 in london, united kingdom the death of an african american man, george floyd, while in the custody of minneapolis police has sparked protests across the united states, as well as demonstrations of solidarity in many countries around the world photo by hollie adamsgetty images
Hollie AdamsGetty Images

Na maanden van wereldwijde Black Lives Matter-demonstraties naar aanleiding van de moord op George Floyd en talloze andere voorbeelden van bruut politiegeweld en institutioneel racisme, vraagt men opnieuw gerechtigheid voor een gruwelijk geweldsincident in de Verenigde Staten. Zondagavond is de 29-jarige Jacob Blake zeven keer in zijn rug geschoten door een politieagent – voor de ogen van zijn jonge kinderen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zus van Jacob Blake geeft krachtige speech

Op dinsdagmiddag 25 augustus kwam de familie van Jacob Blake samen voor een persconferentie om een update te geven over zijn toestand en om te vragen om te bidden voor zijn gezondheid. De zus van Jacob, Letetra Widman, gaf daar een krachtige speech, waarin ze vroeg om te denken aan alles wat hij is: een vader, een neef, een zoon, een oom, maar bovenal, een mens. 'Ik wil je medelijden niet, ik wil verandering', spreekt Letetra overtuigend. Bekijk hieronder de volledige speech.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat er is gebeurd op 23 augustus

Op zondagavond 23 augustus in Kenosha, Wisconsin is de zwarte man Jacob Blake meerdere malen in zijn rug geschoten door een politieagent. In een video die op social media circuleert zien we dat Jacob naar zijn auto loopt terwijl hij gevolgd wordt door twee politieagenten die beide hun wapen hebben getrokken. Wanneer Jacob de deur van zijn auto opent, wordt hij door een van de agenten aan zijn shirt getrokken die hem vervolgens zeven maal in zijn rug lijkt te schieten. De video laat niet zien wat er vooraf aan het incident is gebeurd of wat er gezegd wordt. Het is bevestigd dat drie van Jacob's kinderen in de auto zaten terwijl dit gebeurde.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Jacob Blake zwaargewond in het ziekenhuis

Maandagochtend 24 augustus werd bekend gemaakt dat Jacob zwaargewond in het ziekenhuis ligt. Zijn familieleden lieten via social media weten dat hij geopereerd is en inmiddels stabiel is, zo liet BuzzFeed News weten. Zijn vader liet later weten dat hij door de schade die de schoten aanrichtten vanaf zijn middel verlamd is. Het Wisconsin Department of Justice's Division of Criminal Investigation heeft laten weten dat de betrokken politieagenten op dit moment geschorst zijn. Wat er precies gebeurd is zondagavond wordt op dit moment onderzocht. De advocaat van Jacob Blake heeft laten weten dat 'zijn cliënt het goede wilde doen; hij zou een ruzie tussen twee vrouwen hebben willen sussen', zo meldt NOS.

Het artikel gaat verder onder deze video.

Zien: een kijkje achter de schermen bij de covershoot van Jill Kortleve


Protesten uitgebroken in de Verenigde Staten

Als reactie op wederom een angstaanjagend geval van politiegeweld, is er zondagavond 23 augustus direct een protest uitgebroken in Kenosha, Wisconsin, de plaats waar het drama zich ontvouwde. In andere steden in Amerika ging men ook de straat op om te protesteren tegen politiegeweld en gerechtigheid te vragen voor Jacob Blake, waaronder in Portland, Chicago, New York en Los Angeles.

Wat kun jij doen?

Om aandacht te vragen voor het brute politiegeweld tegen Jacob Blake wordt social media op dit moment overspoeld met Stories en posts. Wil je zelf ook je bereik gebruiken om gerechtigheid te eisen voor Jacob Blake, probeer dan alleen niet de video of beelden van het incident te delen. Deze kunnen – vanzelfsprekend – als zeer shockerend en triggering worden ervaren. Wie de beelden wilt zien kan hier altijd zelf naar zoeken. Probeer zichtbaarheid te creëren voor Jacob Blake, maar doe dat bewust. Zorg daarnaast dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen via betrouwbare Instagram-accounts als @blm.

Wil je verder helpen? Dan kun je doneren aan het Milwaukee Freedom Fund, die financiële middelen vrijstelt voor de borg en juridische hulp voor demonstranten in Kenosha die worden aangehouden door de politie.

Shop Vogue's beauty favorieten

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder