Deze Amerikaanse politici schrijven dit jaar geschiedenis

Teen Vogue is (terecht) enthousiast over de aanstelling van twee baanbrekende vrouwelijke politici.

sarah mcbride en cori bush
Getty Images

Terwijl veel nog onzeker is over de Amerikaanse verkiezingen staat één zaak als een huis: politici Cori Bush en Sarah McBride schrijven dit jaar hoe dan ook geschiedenis. Teen Vogue wijdt terecht een artikel aan deze twee bijzondere vrouwen, die de politiek met hun aanstelling weer een stukje diverser maken. Een lichtpuntje dat we allemaal wel kunnen gebruiken, in deze verdeelde tijden.

LGBTQ+ community

Het mogen dan wel babysteps zijn, elke stap richting een betere representatie mag gevierd worden. Zo is Bush de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die Missouri vertegenwoordigt in het Huis van Afgevaardigden, en is McBride de eerste transpersoon die mag toetreden tot de senaat van een Amerikaanse staat (in dit geval Delaware). Hiermee is de 30-jarige de hoogste functionaris in het land die openlijk een transpersoon is. Kortom: fantastisch nieuws voor de LGBTQ+ community én de rest van het land.

Zien: Michelle Obama's beste looks door de jaren heen

Sarah McBride

McBride is dan ook trots als een pauw, blijkt wel uit een bericht op Twitter. 'Ik hoop dat deze uitslag aan LGBTQ+-kinderen laat zien dat de democratie er ook voor hen is.' Ook vanuit het noorden van Vermont kwam goed nieuws: daar wordt Taylor Small de eerste transpersoon in het Huis van Afgevaardigden van haar staat. Volgens organisatie The Victory Fund zijn er nu vier transpersonen met een wetgevende functie in verschillende Amerikaanse staten.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Reactie Cori Bush

Ook Cori Bush, die tevens bekend staat om haar werk voor Black Lives Matter, is dolblij met haar aanstelling. 'Het is ongelooflijk,' vertelt ze aan St. Louis Public Radio. 'Het is geweldig en tegelijkertijd treurig. Want het is 2020 en ik ben nog steeds maar de eerste vrouw in dit district, en de eerste zwarte congresvrouw ooit voor deze staat. Maar dit moment pakt niemand me meer af.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur