Kanye West sleept duizenden stemmen in de wacht tijdens Amerikaanse verkiezingen

De rapper bleek tijdens de verkiezingen voor het presidentschap populairder dan verwacht.

Het is je vast en zeker niet ontgaan dat gisteren de Amerikaanse verkiezingen plaatsvonden. En na een zenuwslopende race tussen de republikeinse president Donald Trump en democratische presidentskandidaat Joe Biden, weten we nog steeds niet wie de komende vier jaar het land gaat vertegenwoordigen vanwege de stemmen die op dit moment nog worden geteld. Wel weten we ondertussen dat Kanye West als onafhankelijke presidentskandidaat duizenden stemmen wist binnen te halen. Verrassend? Ja, toch wel.

Kanye West For President

Als Kanye West ons de afgelopen jaren ook maar iets heeft geleerd, is het dat hij zichzelf steeds weer opnieuw weet uit te vinden. Hij begon zijn carrière namelijk als producer en rapper, maar maakte al snel een succesvolle overstap naar de modewereld. En met de talloze lanceringen van indrukwekkende collecties wist hij zijn imperium om te bouwen tot een miljardenbusiness. De volgende stap? Het presidentschap. Kanye West kondigde namelijk in 2015 tijdens de VMAs aan dat hij zichzelf verkiesbaar wilde stellen voor de nationale Amerikaanse verkiezingen in 2020. En dat is hem zeker gelukt.

Meer dan 10.000 stemmen

Na de telling van de stemmen, die de Amerikanen de afgelopen weken per post of op stembureaus uitbrachten, bleek zelfs dat het mogul meer dan 60.000 stemmen wist binnen te halen. De grootste winst behaalde hij in de staat Tennessee, in deze zuidelijke staat stemden maar liefst 10.188 Amerikanen op presidentskandidaat Kanye West.

Presidentsverkiezingen 2024

Zelf was de rapper erg trots op het feit dat hij de kans kreeg om op zichzelf te stemmen. Zo liet hij via zijn Twitter-account weten trots te zijn om op iemand te stemmen die hij volledig vertrouwt. Wel beseft Kanye West dat hij met 60.000 stemmen niet genoeg steun heeft om de verkiezingen te winnen, vandaar dat hij in een daaropvolgende tweet liet weten het in 2024 nogmaals te proberen.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur