Dit wil je weten over Dr. Jill Biden, de First Lady van de Verenigde Staten

Vijf dingen die je wil weten over de First Lady van de Verenigde Staten.

Het hoge woord is er uit! Joe Biden is de nieuwe president van de Verenigde Staten en vanaf 20 januari 2021 trekt hij samen met zijn vrouw Jill Biden in het Witte Huis. Tijd dus om je in te lezen over de First Lady, Jill Biden. En dit zijn vijf dingen die je zeker over haar wil weten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

1.Onderwijzer

Jill werkt al heel wat jaren in het onderwijs en geeft sinds 2009 Engels aan de Northern Virginia Community College. Een baan die ze aannam vlak voordat haar man Joe Biden en Barack Obama werden benoemd als vicepresident en president van de Verenigde Staten. Jill ziet lesgeven als haar passie, zo zegt ze afgelopen zomer via Twitter het volgende: 'lesgeven is niet iets wat ik doe, maar is onderdeel van wie ik ben'.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

2. Werken als First Lady

Normaal gesproken worden de taken van een First Lady al als een redelijk zware last gezien, vandaar dat elke dame die deze titel heeft mogen dragen hun voormalige baan moest opzeggen. Jill is dit echter helemaal niet van plan vertelt ze aan CBS, 'Als we worden verkozen als First Family, wil ik blijven lesgeven. Het is belangrijk en ik wil dat mensen de waarden van docenten begrijpen. Het is belangrijk dat men doorheeft hoeveel docenten te bieden hebben.' Met haar ambitie om zowel haar eigen baan als de rol van First Lady te blijven vervullen zal Jill Biden geschiedenis schrijven. Nooit eerder lukte het een First Lady om haar voormalige baan en nieuwe rol tegelijkertijd te vervullen.

joe biden en jill biden tijdens president elect speech
Carolyn ColeGetty Images

3. Militaire familie

Zowel Jill's vader als haar zoon Beau Biden zaten in het leger. Hierdoor weet zij als geen ander hoe het voelt voor achtergebleven familieleden om hun geliefden voor een langere tijd te moeten missen. Vandaar dat Jill Biden zich als sinds haar tijd met Michelle Obama inzet voor militaire families, en dit hoopt ze door te zetten vanaf 2021.

4. Getrouwd sinds 1977

Jill en Joe ontmoetten elkaar in 1975, toen Jill nog maar 24 jaar oud was. Op het eerste zicht was ze helemaal niet zo weg van Joe vertelt ze in een interview. 'Ik ging eigenlijk alleen maar uit met jongens die spijkerbroeken en stoere T-shirts droegen. Joe kwam aanzetten in een paar loafers en een colbert, op dat moment dacht ik "dit gaat nooit werken..". Maar toen we uiteindelijk samen naar de film gingen als eerste date, voelde ik dat het goed zat.' En 43 jaar later is het stel nog steeds gelukkig samen.

5. Opgegroeid in Pennsylvania

Jill werd geboren in 1951 als Jill Jacobs en groeide op in Pennsylvania als oudste van vijf meisjes. Na het behalen van haar middelbare schooldiploma aan de Upper Moreland High School, ontving ze haar Bachelor in Engels aan de University of Delaware. Daarna behaalde ze ook nog eens twee Masters en een doctoraat, vandaar dat we haar regelmatig Dr. Jill Biden noemen.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur