Autorijden met een minimale impact op het milieu: zo doe je dat

Zo wordt die roadtrip opeens een stuk meer milieuproof.

lynk  co
Lynk & Co.

Dit artikel is in samenwerking met Lynk & Co tot stand gekomen.

Wil je wél autorijden maar ondertussen ook milieubewuste(re) keuzes maken? Dat die twee zaken elkaar niet hoeven uit te sluiten bewijst Lynk & Co, die duurzaam autorijden écht op de kaart zetten voor het jaar 2021. Het allermooiste: het is een handomdraai geregeld, dus je bent zo de weg op.

Duurzaam 2021 in

We proberen – mét reden – op steeds meer vlakken van ons leven voor een duurzamere optie te gaan: van het aanschaffen van vegan make-up tot vintage kleding. Milieubewust nadenken was altijd al belangrijk, maar de tijd begint in 2021 echt te dringen. Een verandering aanbrengen in de manier waarop je jezelf over de wereld beweegt kan daarbij écht het verschil maken, want de impact van bijvoorbeeld autorijden op het milieu is enorm.

Over Lynk & Co

Enter Lynk & Co, die begrijpen dat je af en toe niet om het gebruik van een auto heen kan, maar de boel wel zo milieubewust mogelijk voor je inrichten. Wie een membership bij hen afsluit 'bezit' op een totaal nieuwe (en tevens veel flexibelere!) manier een wagen. Als je lid wordt, krijg je een middelgrote, plug-in hybride SUV, inclusief servicepakket. Vervolgens kun je de auto zoveel gebruiken als je zelf wilt: je kunt 'm via een app makkelijk delen met bekenden, waardoor je aan het einde van de maand minder geld kwijt bent, en de natuur ook een stuk blijer met je is.

Bewuster autorijden

Op deze manier raak je niet je mobiliteit kwijt, maar voorkom je ook dat je auto het merendeel van de dag stil staat (dat is 96% van de tijd namelijk het geval). Lynk & Co wil dan ook niet zozeer méér auto's op de weg brengen, maar zorgen dat we auto's die er zijn, zo sustainable mogelijk gebruiken. Dat duurzaamheid de rode draad door hun bedrijf is, is ook terug te zien in de materialen van de auto: alleen Lynk & Co biedt stoelen gemaakt van econyl (dat vervaardigd is uit gerecyclede visnetten) aan.

Andere grote voordelen

Een ander groot voordeel: je zit niet direct aan 'iets' vast, want Lynk & Co biedt een maandabonnement aan. Zo kun je – net als bij Spotify en Netflix – uitproberen én opzeggen wanneer jij dat wilt. Al zit opzeggen er waarschijnlijk niet snel in, want Lynk & Co is ook in bredere zin een hartstikke leuke community om je bij aan te sluiten. Zo krijg je als lid toegang tot allerlei activiteiten, zoals exclusieve evenementen in en buiten hun clubs. Plof dus vooral snel neer bij hun eerste Europese club aan het Amsterdamse Rokin, waar je terecht kunt voor een kop koffie, (flex)werken en talloze workshops.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur