Vogue's 5 gouden tips voor een uniek gedekte kersttafel

Vogue's ultieme tips in samenwerking met Alessi.

gedekte-kersttafel
Pascal Le SegretainGetty Images

The holidays are coming! Wordt het je wat heet onder de voeten als je alleen al aan het idee denkt? Welnu, daarvoor hebben we Vogue's vijf gouden tips voor een perfect gedekte kersttafel, in samenwerking met Alessi. Zo zijn wij bij Vogue helemaal verguld (ja oké, pun intended) met de Extra Ordinary Metal-collectie van Alessi; buitengewone tableware uitgevoerd in een bijzondere metaalvariant. Het is dankzij een Etruskisch granulatieproces dat deze reeks schalen, kommen en schotels een stralende afwerking met een fijne textuur hebben verkregen. Dit Etruskisch vakmanschap stamt uit de Italiaanse regio's Toscane, Lazio en Umbrië, waar ze wel weet hebben van het kerstfeest uitbundig vieren. Ga jij straks ook een grote groep thuis bedienen? Zo houd je die feestelijke sfeer erin, maar maak je het ook verre van geijkt. Lees verder.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Kleed de tafel bijzonder aan
Alessi

Voor dit najaar voert Alessi zijn meest iconische serveerschalen uit in een bijzonder materiaal en kleur: messing. Dit is een smeedbaar metaal waarbij middels de granulatie-techniek kleine gouden of zilveren bolletjes op metaalfolie zijn gelast. Hierdoor lijkt het wel alsof je uitvergrote juwelen op tafel hebt staan – van oudsher is Etruskische granulatie ook een populaire manier om juwelen te vervaardigen. Het patroon is gebaseerd op de rij van Fibonacci, vernoemd naar de gelijknamige Italiaanse wiskundige die de gulden snede ontdekte. Zo heb je ook gelijk boeiende gespreksstof voor tijdens je dinner party. Wil je iemand trakteren dit jaar? Een object uit deze Alessi-collectie vormt ook een heel prachtig cadeau. Er zijn o.a. ontwerpen van bekende designers als Alessandro Mendini tot Lluis Clotet, Emma Silvestris en Jasper Morrison.

2 Voeg een kleurrijk tafelkleed toe
Alessi

Het zijn de feestdagen, dus je eerste stap zou moeten zijn om wat kleur toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een dieppaars tafelkleed dat de artworks (aka Alessi's schalen) en je interieur complementeert.

3 Voeg er seizoensgebonden elementen aan toe
Alessi

Seizoensfruit, zoals granaatappel of pompoen, is een simpele manier om een feestelijk element aan je tafel toe te voegen zonder dat het over-the-top wordt. Snijd het verse fruit beetklaar en nodig je gasten ook uit ervan te snoepen.

4 Kies voor een groot en rijk boeket
Alessi

Je mag gerust nog meer kleur toevoegen met een samenstelling van mooie bloemen. Van pioenrozen tot besjes. Leef je uit. Tip: koop altijd meer bloemen dan je denkt dat je nodig hebt. Je kunt beter te veel dan te weinig hebben in dit geval.

5 Selecteer de juiste muziek

Wel zo jammer als je een prachtige tafel hebt, maar last-minute niet de juiste playlist paraat hebt om af te spelen. Het moet niet te schreeuwerig worden, maar muziek zet natuurlijk wel de toon. Op Spotify kun je gemakkelijk verschillende playlists samenstellen. Houd vooral ook Vogues Spotify in de gaten, waar Vogue's Gijsje Ribbens ook speciaal voor de holidays haar muziektips deelt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst