Going Dutch! 14 x Hollywoodsterren waarvan je niet wist dat ze Nederlandse roots hebben

Van Bruce Springsteen tot Kim Kardashian tot Robert De Niro: dit is de verrassende lijst van sterren met Nederlands bloed.

image
Getty Images

Niet alleen in de modellenwereld vergaren Nederlanders roem: ook in de televisie-, muziek- en movie business in Hollywood lopen een aantal knappe Hollandse koppen rond met roots in ons kikkerlandje. Van Bruce Springsteen tot Kim Kardashian en Robert De Niro: dit is de verrassende lijst van sterren met Nederlands bloed.

image
Getty Images
1 van 14
Audrey Hepburn

Geboren: Elsene, België.
Getogen: het grootste deel van haar jeugd bracht Audrey Hepburn door in Arnhem, waar ze vanwege de Tweede Wereldoorlog een zware tijd heeft gekend. Na de bevrijding verhuisde ze naar Amsterdam om ballet- en toneellessen te volgen.
Genen: haar vader was een Britse bankier en haar moeder een volledig Nederlandse, aristocrate barones.

image
Getty Images
2 van 14
Bruce Springsteen

Geboren: Long Branch, New Jersey.
Getogen: New Jersey.
Genen: Bruce Springsteens moeder was een Italiaanse juridische secretaresse en zijn vader een Iers-Nederlandse buschauffeur.

image
Getty Images
3 van 14
Rebecca Romijn

Geboren: Berkeley, Californië.
Getogen: Californië.
Genen: model en actrice Rebecca Romijns vader komt oorspronkelijk uit Nederland, net als haar opa aan haar moeders kant. Dat maakt Rebecca maar liefst 75% Nederlands.

image
Getty Images
4 van 14
Angelina Jolie

Geboren: Los Angeles.
Getogen: New York en Los Angeles.
Genen: de vader van de bekende actrice en activiste is Duits-Slowakees en haar moeder Frans-Canadees, Duits én Nederlands. De band met Nederland is wel sterker dan het in eerste instantie lijkt, over haar familieachtergrond is zelfs meer te zien in het Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis in Eijsden, Limburg. Het blijkt bijvoorbeeld dat Angelina's moeder een achternicht is van oud-premier Wim Kok.

image
Getty Images
5 van 14
Michelle Pfeiffer

Geboren: Santa Ana, Californië.
Getogen: Californië.
Genen: de beroemde actrice Michelle Pfeiffer heeft een Nederlands-Duits-Ierse vader en een moeder met Zwitserse en Zweedse roots.

image
Getty Images
6 van 14
Kim Kardashian

Geboren: Los Angeles.
Getogen: Los Angeles.
Genen: Kim Kardashian maakt graag duidelijk dat ze Armeens is, maar daarnaast is haar moeder Kris Jenner half Schots en half Nederlands, wat Kim K dus voor 25% Nederlands maakt.

image
Getty Images
7 van 14
Kendall Jenner

Geboren: Los Angeles.
Getogen: Los Angeles.
Genen: Kendall Jenner is net als halfzus Kim Kardashian ten minste 25% Nederlandse vanwege haar moeder. Daarnaast heeft haar vader Bruce en nu Caitlyn Jenner ook Nederlandse roots, naast Engelse, Duitse, Welsh en Schotse.

image
Getty Images
8 van 14
Wentworth Miller

Geboren: Oxfordshire, Engeland.
Getogen: Oxford en Los Angeles.
Genen: Prison Break-acteur Wentworth Miller is een perfecte mix: zijn vader heeft een Afro-Amerikaanse, Jamaicaanse, Engelse en Duitse afkomst en zijn moeder is Russische, Franse, Nederlandse, Syrische én Libanese.

image
Getty Images
9 van 14
Rachel Roy

Geboren: Monterey, Californië.
Getogen: New York.
Genen: modeontwerper Rachel Roy is half Indiaas vanwege haar vader en half Nederlands vanwege haar moeder.

image
Getty Images
10 van 14
Robert De Niro

Geboren: New York.
Getogen: New York.
Genen: nooit geweten! Oscar-winnaar Robert De Niro blijkt dankzij zijn vader deels Italiaans en Iers, en dankzij zijn moeder deels Engels, Duits, Frans en Nederlands te zijn. Zijn moeder sprak thuis regelmatig over haar Nederlandse roots.

image
Getty Images
11 van 14
Charlize Theron

Geboren: Benoni, Zuid-Afrika.
Getogen: Johannesburg, Zuid-Afrika.
Genen: Charlize Theron groeide voor een groot deel op tussen de blanke elite in Zuid-Afrika, maar had desondanks een zware jeugd. Ze had een Franse-Nederlandse vader en een Duitse moeder.

image
Getty Images
12 van 14
Jane Seymour

Geboren: Hayes, Verenigd Koninkrijk.
Getogen: Verenigd Koninkrijk.
Genen: Actrice en voormalig Bond-girl Jane Seymour stamt deels af van een Joodse familie uit Polen. Haar moeder is echter een Nederlandse uit Deventer, die door haar tijd in Indonesië ook regelmatig gerechten als nasi goreng klaarmaakte. Seymour spreekt ook nog eens vloeiend Nederlands.

image
Getty Images
13 van 14
Cobie Smulders

Geboren: Vancouver, Canada.
Getogen: Vancouver.
Genen: How I Met Your Mother-actrice Cobie Smulders (officieel Jacoba Francisca Maria Smulders) heeft een Nederlandse vader en een Britse moeder. Ze was als kind dol op boterhammen met hagelslag en daarnaast speelde haar zus voor het Nederlandse basketbalteam.

image
Getty Images
14 van 14
Leighton Meester

Geboren: Fort Worth, Texas.
Getogen: Florida, New York en Los Angeles.
Genen: haar achternaam verraadt het al: Gossip Girl-actrice Leighton Meesters vader is Nederlands, haar moeder Iers.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws