ADE 2018: Vogue selecteert de beste feesten en to do's

Het Amsterdam Dance Event staat weer voor de deur.

ade-2018-awakenings-peggy-gou
Instagram Peggy Gou

Wat ooit begon als een muziekconferentie gericht op dance (in één grachtenpand in Amsterdam) is uitgegroeid tot een dancefestival van formaat. Het Amsterdam Dance Event is het grootste festival voor elektronische muziek ter wereld. Inmiddels is er elk jaar een goedgevuld dag – én nachtprogramma – met dit jaar zo’n 2500 artiesten! - waarbij overdag kennisuitwisseling centraal staat met ADE Playground. Lezingen, workshops, demonstraties: alles wat je wilt weten over de dancescene komt hier aan bod. In de avond is het tijd voor extravagante feesten, met (live) sets van de grootste en upcoming dj’s ter wereld. Niemand kan er meer omheen. Wij selecteren hier de beste feesten, tentoonstellingen en manifestaties van ADE 2018.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Awakenings
Peggy Gou

Zeg je techno, dan zeg je Awakenings. Het grootste outdoor technofestival ter wereld organiseert tijdens Amsterdam Dance Event maar liefst vijf nacht- en twee dagedities (!) De grootste dj’s ter wereld zullen achter de draaitafels plaatsnemen, zoals Joris Voorn, Joseph Capriati en Maceo Plex. Op zondag zal de Koreaanse dj Peggy Gou haar kunsten vertonen. Gou was dit jaar al eerder in Nederland te vinden, tijdens Lowlands. Niet alleen haar draaikunsten gooien hoge ogen, ook haar sublieme stijl trekt de aandacht. Louis Vuitton-ontwerper Virgil Abloh steekt de dj graag in ontwerpen van zijn eigen modehuis, Off-White. Ze combineert de streetwear pieces gemakkelijk met in het oog springende fresh of the runway stuks van modehuizen zoals Miu Miu en Damir Doma. Haar sets zijn energiek en verrassend. Dit mag je niet missen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
2 Elrow Festival
Elrow Festival

Het immens populaire Spaanse Elrow Festival kwam voor het eerst twee jaar geleden naar Nederland. De kaarten waren binnen no time uitverkocht. Dit jaar zijn ze terug, met een volwaardig buitenfestival op de NDSM-werf én een ADE-feestje. Het kleurrijke festijn staat bekend om de waanzinnige aankleding. Kosten nog moeite worden gespaard. De feesten hebben altijd een thema: van Western-achtig tot Bollywood, waarbij je danst in een nagebouwde Taj Mahal. Dit jaar viert Elrow het Chinese Rowyear in de Kromhouthallen. In de ‘raadselachtige Chinese Bazaar’ kun je heel even verdwijnen in een heuse fantasiewereld.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
3 DGTL
DGTL

DGTL organiseert al meer dan vijf jaar steengoede feesten voor de echte technoliefhebber. Ze weten elk jaar weer de beste artiesten te strikken. Zoals dit jaar Jef Mills, Nina Kraviz en Bonobo (voor de triphop-liefhebbers). Allen zullen ze hun muziek ten gehore brengen in de Scheepsbouwloods. Ook dit jaar is het festival meerdere dagen op het industrieterrein te vinden, op donderdag, vrijdag en zaterdag. Het festival groeit hard, met edities in onder andere Barcelona en Tel Aviv. Ook weten ze alles tot in de puntjes te verzorgen en het net altijd even iets anders te doen. Zo maakten ze vorig jaar bekend het eerste circulaire festival ter wereld te willen zijn, want techno en duurzaamheid, dat moet samen kunnen, aldus de organisatie.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
4 Róisín Murphy
Róisín Murphy

Onder meer Róisín Murphy, Eefje de Visser, Agar Agar en Red Axes staan op het podium van ADE Live. Onze pick: Murphy. De zangeres werd bekend met haar band Moloko, en zal een show geven in Paradiso/Sugarfactory. Hoewel Murphy nooit heeft gezegd uit elkaar te zijn met haar band Moloko, bracht ze sinds 2007 alleen nog solonummers uit. Een van haar eerste solonummers was Slave To Love, bekend van een Gucci-campagne uit 2010. En nu is ze te horen, in ons eigen Amsterdam, live.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
5 Mystic Garden Festival
Mystic Garden

Het sprookjesachtige Mystic Garden Festival was deze zomer stijf uitverkocht, maar keert terug op ADE. Ze slaan de handen ineen met Dockyard festival, waardoor je non stop 12 uur lang kan dansen. Aan de ene kant kun je terecht voor de betoverende wereld van Mystic Garden en aan de andere kaart voor het rauwe Dockyard. Take your pick. Met een kaartje heb je toegang tot beiden festivals. Het belooft weer een fantastische ontdekkingstocht te worden, te zien aan de ellenlange dj-lijst met hoofdacts als Sven Väth, Len Faki, Paco Osuna en Ben Sims.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws