Things to do: de uitagenda voor deze maand

Vogue selecteert de leukste to do's in Nederland voor deze maand.

rooftop-sjoelen-floor-17-amsterdam
Floor17

Welkom bij Vogue’s uitagenda waar we elke maand fijne to do's uitlichten. Van een dagje weg tot een tentoonstelling tot een concert tot een theatervoorstelling: wij selecteren de highlights.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 XL Rooftopsjoelen bij Floor17
rooftop-sjoelen-amsterdam 
Floor17

Vanaf 14 november kan er bij Floor17 op 85 meter hoogte XL gesjoeld worden, mét adembenemend uitzicht over heel Amsterdam. Het hotel, dat tot voor kort nog Ramada Apollo Hotel heette, is recentelijk een rebranding ondergaan en omgedoopt tot Leonardo Hotel Rembrandtpark. De befaamde werken van Da Vinci zijn met een creatieve twist terug te vinden op de XL sjoelbakken.

Van 14 november tot 31 januari, Floor17, Staalmeesterslaan 140, Amsterdam

2 Fashion for Good Museum presents REBORN
fashion-for-good-museum-amsterdam
Fashion for Good

De Fashion for Good Experience is een interactief modemuseum dat gebruikt maakt van de nieuwste technologieën. Het museum vertelt de verhalen achter de kleding die je draagt en laat je zien hoe je zelf actie kunt ondernemen en een positieve invloed kunt hebben op de mode-industrie.

Het nieuwe thema REBORN duikt in de merken die zich richten op circulariteit, door biologisch afbreekbare materialen of gerecyclede kleding en schoenen te creëren en proberen het gebruik van nieuwe materialen zoveel beperkt te houden. Naast dit thema wordt een tijdelijke tentoonstelling van upcyclede vintage bruidsjurken getoond door ontwerper Tess van Zalinge en weddingplanner Lotte Grossman onder het merk "tesswithlotte".

Vanaf 10 oktober 2019, Fashion for Good Museum, Rokin 102, Amsterdam

3 Expositie Atria
atria-expositie-vrouwen-kiesrecht 
Atria

Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, presenteert van 28 september 2019 tot en met 5 januari 2020 de tentoonstelling De straat op! 100 jaar vrouwenkiesrecht en activisme. De expositie in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Oosterdok wordt op 27 september geopend door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven en wethouder Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering van Amsterdam Rutger Groot Wassink.

28 september 2019 t/m 5 januari 2020,Expositie Atria, OBA, Amsterdam

4 Kunsthal
kunsthal-rotterdam-expositie
Kunsthal

In de Rotterdamse Kunsthal is vanaf 1 augustus een tentoonstelling van Joana Vasconcelos te bewonderen. Van alledaagse dingen maakt ze kunstwerken vol symboliek, die ook nog eens vrolijk en toegankelijk ogen. Tóch gaan er ook maatschappelijke kwesties achter I'm your mirror schuil, zoals vrouwenonderdrukking, mensenrechten en verslaving aan social media.

Vanaf 1 augustus t/m 17 november, Kunsthal, Rotterdam.

5 Amsterdam Denim Days
image
Team Peter Stigter

Deze maand rolt Amsterdam de blauwe loper weer uit voor de Amsterdam Denim Days, hét festival voor denimliefhebbers. Van 23 t/m zondag 27 oktober vindt het City Center Program plaats met exclusieve lanceringen, presentaties en tentoonstellingen in verschillende denimwinkels. Het Denim Days Festival vindt plaats op vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober in De Hallen in Amsterdam, en bevat inspirerende talks, workshops, seminars én een denimmarkt. Voor het eerst is het Denim Days Festival dit jaar gratis toegankelijk.

23 oktober t/m zondag 27 oktober, Amsterdam Denim Days, Amsterdam

6 Rijksmuseum
rineke-dijkstra-rijksmuseum-nachtwacht
Rineke Dijkstra/Rijksmuseum

In de Eregalerij van het Rijksmuseum is vanaf 5 september Night Watching - een nieuwe filminstallatie van Rineke Dijkstra - te zien. Dijkstra, die internationale faam verwierf met haar fotoserie Strandportretten, heeft veertien groepen vastgelegd die naar de Nachtwacht kijken. Razend interessant,want elke groep ziet en bespreekt iets anders terwijl ze naar hetzelfde schilderij kijken.

Vanaf 5 september, het Rijksmuseum, Amsterdam.

7 Aperitivo in de Peacock Alley in het Waldorf Astoria
image
Waldorf Astoria Amsterdam

Het hotel Waldorf Astoria in Amsterdam bestaat komende maand vijf jaar, en laat dit niet zomaar voorbij gaan. Ter ere van het feestelijke jubileum kun je vanaf nu iedere doordeweekse dag genieten van een bijzonder en vernieuwd aperitivo-menu in de intieme Peacock Alley van het hotel. De Peacock Alley is sinds de opening van Waldorf Astoria Amsterdam geliefd bij zowel hotelgasten als locals uit Amsterdam om bij te komen van de drukte van de stad, en om af te spreken voor een koffie, lunch, of aperitief.

Elke doordeweekse dag van 18.00 tot 20.00 uur, Waldorf Astoria Amsterdam

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws