Things to do: de uitagenda voor deze maand

Vogue selecteert de leukste to do's in Nederland voor deze maand.

beeld van dansend model uit vogue nederland, maartnummer 2019
Carlijn Jacobs, Vogue Nederland, maart 2019.

Welkom bij Vogue’s uitagenda waar we elke maand fijne to do's uitlichten. Van een dagje weg tot een tentoonstelling tot een concert tot een theatervoorstelling: wij selecteren de highlights.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Reflection | 反映
aram tanis
Fotografie: Aram Tanis, #41- 'Fireflies Ain't Here Anymore', 2018

The Gallery Club presenteert de tentoonstelling Reflection | 反映 in Magazijnop de Amsterdamse Wallen. Deze fotografietentoonstelling toont het werk van de Japanse fotografiegrootheden Eikoh Hosoe, Daido Moriyama en Issei Suda, én dat van de Nederlandse fotografen Yamandú Roos en Aram Tanis. Reflection |反映 laat zien hoe het werk van een generatie baanbrekende fotografen een volgende generatie weet te inspireren, en hoe 'inspirator' en 'leerling' elkaars werk beïnvloeden.

Van 3 t/m 5 en 10 t/m 12 juli, The Gallery Club
2 Public Art Gallery

Van kunst genieten zonder meteen al te diep in je zakken te moeten graaien? Loop vanaf nu dan een bijzondere art route in Amsterdam, samengesteld door Public Art Gallery. Zij brengen werk van bekende en minder bekende kunstenaars en illustratoren onder de aandacht in publieke ruimten. Het gaat om plekken die behoefte hebben aan 'n esthetisch duwtje in de rug: van bouwplaatsen tot blinde muren. Op deze kaart vind je de verschillende locaties, die variëren van de Pijp tot Kinkerbuurt.

3 Fotomuseum Maastricht / 'Streetlife' van Jamel Shabazz
beeld van de fotograaf jamel shabazz, te zien in het fotomuseum in maastricht
Jamel Shabazz / Fotomuseum Maastricht

Neem een duik in het New York van de 80's met de tentoonstelling Streetlife, die van 1 juni tot en met 27 september 2020 in het fotomuseum in Maastricht is te zien. Jamel Shabazz – internationaal bekend als documentaire-, straat-, mode- en potretfotograaf – is verantwoordelijk voor de kleurrijke beelden. In het museum bekijk je niet alleen vijftig van zijn foto's, maar kun je op platenspelers ook bijpassende muziek draaien.

1 juni tot en met 27 september 2020, 'Streetlife' van Jamel Shabazz, Vrijthof 18 Maastricht

4 Audio Obscura x Pathé
beeld van dansend model uit vogue nederland, maartnummer 2019
Carlijn Jacobs, Vogue Nederland, maart 2019.

Het mocht even duren, maar er is weer dansnieuws! En hoe: het platform Audio Obscura (bekend van hun onovertroffen feestjes bij zonsondergang in de Amsterdamse LOFT) slaan de handen ineen met bioscoop Pathé. Vanaf donderdag 11 juni kunnen bezoekers wekelijks genieten van optredens van verschillende dj's én live acts, en dat allemaal op het witte doek. Uiteraard gaat alles geheel conform de richtlijnen van het RIVM, waarbij er 30 personen per zaal mogen plaatsnemen op 1,5 meter afstand. Bezoekers zijn – het werd tijd ook – vrij om een dansje te doen in hun eigen stoel.

Verschillende data, Audio Obscura x Pathé 'Reverse Series', Amsterdam/Rotterdam/Utrecht/Nijmegen/Tilburg/Groningen

5 Reflex Amsterdam / Britse kunstenaar Helen Beard
beeld van kunstenaar helen beard, die exposeert in amsterdam
Reflex Amsterdam / Helen Beard

Reflex Amsterdam presenteert van 14 mei tot en met 30 september 2020 een eerste solo-expositie van de Britse kunstenaar Helen Beard. Met The Desire Path toont de galerie een selectie kleurrijke, erotische schilderijen met een verscheidenheid aan formaten, variërend van kleine voorstudies tot grootschalige doeken. Reflex lanceert ook haar eerste monografie met een essay geschreven door Matt Carey-Williams.

14 mei tot en met 30 september, Helen Beard x Reflex, Weteringschans 79 A Amsterdam

6 Wooddocks Foodtruck
foodtruck van tjaps in amsterdam
Wooddocks / Tjaps

In de Houthavens van Amsterdam is wekelijks van donderdag tot zaterdag een drive-through met foodtrucks te vinden. Langskomen kan met de auto, fiets óf benenwagen. Bestellen kan vervolgens ter plekke, en doe je contactloos. Het evenement biedt voor ieder wat wils: of je nou zin hebt in de burrito's van Wrap 'n Rolling of de pekingeend-bitterballen van The Original Duck Truck.

Iedere donderdag t/m zondag van juni tussen 17:00 en 21:00, Archangelkade Amsterdam

7 Amsterdam On Air

Op zaterdag 6 juni 2020 komt Amsterdam Open Air met een digitale versie van hun bekende festival. Verwacht 25 uur aan muziek van verschillende artiesten, van de disco van David Vunk tot het dansbare Kriss Kross Amsterdam. Amsterdam On Air organiseert tevens verschillende workshops en activiteiten, waarbij je kunt denken aan een yogasessie met wijn, maar ook karaoke of het beluisteren van inspirerende talks.

6 juni 2020, van 14:00 tot 22:00, online stream via deze link.

8 World Press Photo / Amsterdam

De wereldpremière van World Press Photo 2020, de grote jaarlijkse internationale persfotowedstrijd, is dit jaar weer traditioneel in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Alle ruim 150 bekroonde beelden en video’s kun je hier zien, waaronder de World Press Photo of the Year en de World Press Photo Story of the Year. De andere foto's in verschillende categorieën – van sport tot natuur en milieu – zijn net zo de moeite waard.

1 juni t/m 29 november 2020, World Press Photo, De Nieuwe Kerk Amsterdam

9 Sky Movie Nights

Met uitzicht over Amsterdam genieten van de beste films? Vanaf juni kun je wekelijks onderuit zakken in je zitzak op het dakterras van cafe restaurant Bureau. Sky Movie Nights zorgt voor popcorn en cocktails, of zelfs een speciaal filmmenu, mocht je daar meer trek in hebben. Voor aanvang ben je al welkom op het dakterras, om een drankje te doen onder het genot van muziek. Reserveren is verplicht.

Elke week maar wél afhankelijk van het weer, Sky Movie Nights, Johan Huizingalaan 763A Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws