Things to do: de uitagenda voor deze maand

Vogue selecteert de leukste to do's in Nederland voor deze maand.

image
De Marktkantine

Welkom bij Vogue’s uitagenda waar we elke maand fijne to do's uitlichten. Van een dagje weg tot een tentoonstelling tot een concert tot een theatervoorstelling: wij selecteren de highlights.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Greenbeauty Market x The Hoxton Amsterdam
image
Hoxton

Vegan beautyliefhebbers opgelet: er vindt een speciale pop-up plaats van Greenbeauty Market in het Hoxton hotel in Amsterdam. Greenbeauty Market is een online shop voor natuurlijke, vegan en biologische beautyproducten. Tijdens hun allereerste pop-up vind je het hele weekend de mooiste veganistische en biologische beautyproducten, gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten.

20 en 21 juli 11.00 - 18.00 uur, The Hoxton Amsterdam.
The Hoxton Amsterdam

2 Dutch Design Festival
image
Dutch Creativity Festival

De club voor creativiteit (ADCN) en The Student Hotel presenteren samen het Dutch Creativity Festival. Op 20 en 21 september dit jaar wordt The Student Hotel City in Amsterdam omgetoverd tot een speeltuin voor nieuwsgierige mensen. Dutch Creativity Festival is het eerste Nederlandse evenement dat een focus heeft op multidisciplinaire creativiteit en connecties legt tussen creatieven in alle vormen en media.

20 en 21 september, The Student Hotel City, Amsterdam. Tickets zijn via Eventbrite verkrijgbaar.

3 De Zomerkantine

Voor de echte zwoele after-festival-zomer vibe moet je bij De Zomerkantine zijn. Elke zaterdag treden daar nationale en internationale artiesten op met de beste sets. Verwacht elke editie een secret disco stage door Desperados, een festivalmarkt en een buitenplaats met supermarkt.

Elke zaterdag in juni, juli en augustus, Amsterdam. Kijk op de website voor meer informatie

4 Aperitivo in de Peacock Alley in het Waldorf Astoria
image
Waldorf Astoria Amsterdam

Het hotel Waldorf Astoria in Amsterdam bestaat komende maand vijf jaar, en laat dit niet zomaar voorbij gaan. Ter ere van het feestelijke jubileum kun je vanaf nu iedere doordeweekse dag genieten van een bijzonder en vernieuwd aperitivo-menu in de intieme Peacock Alley van het hotel. De Peacock Alley is sinds de opening van Waldorf Astoria Amsterdam geliefd bij zowel hotelgasten als locals uit Amsterdam om bij te komen van de drukte van de stad, en om af te spreken voor een koffie, lunch, of aperitief.

Elke doordeweekse dag van 18.00 tot 20.00 uur, Waldorf Astoria Amsterdam

5 Moco museum

Het Moco museum in Amsterdam presenteert van 22 maart tot 30 september werken van de wereldberoemde Japanse kunstenares Yayoi Kusama. Deze Polka Dot Queen viert haar 90e verjaardag en ter ere hiervan hangen er tekeningen, schilderijen en installaties zoals haar beroemde zwart wit schilderij Night of the Stars en Pumpkin.

22 maart t/m 30 september, Moco Museum in Amsterdam, https://mocomuseum.nl

6 Fashion Statements
Ninamounah
SPRL

Het Amsterdam Museum presenteert Fashion Statements,
een tentoonstelling over mode en identiteit vroeger en nu. Maar liefst 75 historische kostuums zijn worden tentoongesteld die elk door hun drager werden gebruikt om zichzelf te uiten of een boodschap over te brengen. Zes hedendaagse ontwerpers, waaronder Karim Adduchi en Bas Kosters kijken met een eigentijdse blik naar de 75 topstukken uit de kostuumcollectie van het Amsterdam Museum. Welke statements maakten mensen vroeger met deze kleding en hoe kijken wij daar vandaag
de dag tegenaan? Daarom tonen zij naast elke historisch ontwerp hun eigen moderne ontwerpen die zijn geïnspireerd op de modestatements van toen.

Fashion Statements, 18 april tot en met 8 september 2019 in het Amsterdam Museum.

7 Charlotte Posenenske
image
Charlotte Posenenske

Van 18 mei tot en met 15 september 2019 presenteert het Kröller-Müller Museum de tentoonstelling Charlotte Posenenske. In deze eerste solotentoonstelling zal de ruimtelijke ontwikkeling in Posenenske’s oeuvre in zijn geheel worden laten zien en de bezoeker meenemen in de conceptuele en minimalistische kunst van de jaren zestig.

18 mei t/m 15 september, Kröller-Müller Museum, www.krollermuller.nl

8 De Schatkamer Meesterwerken uit de Hermitage
image
hermitage.nl

Het Hermitage museum in Amsterdam viert zijn jubileum met twee spectaculaire tentoonstellingen. De collectie genaamd "De Schatkamer Meesterwerken uit de Hermitage!" laat meesterwerken zien van Bernini, Matisse, Rembrandt, Tintoretto,
Velázquez en Van der Weyden.

Nog t/m 25 augustus, www.hermitage.nl

9 Connecting Time
image
Verkeer Bureaus

In de expositie Connecting Time in het Moco Museum komt het verleden, heden en de toekomst samen. De New Yorkse kunstenaar Daniel Arsham verbindt in elf getransformeerde ruimtes deze drie dimensies. Het Moco Museum is het eerste museum in Nederland dat werk van Arsham presenteert.

Nog t/m 30 september 2019, www.mocomuseum.nl

10 Rembrandt en de Gouden Eeuw

Het Mauritshuis in Den Haag staat in het teken van Rembrandt en de gouden eeuw met één van de belangrijkste collecties schilderijen van Rembrandt ter wereld. Aanleiding is de 350ste sterfdag van de beroemdste Hollandse Meester op 4 oktober 2019. Van 31 januari t/m 15 september 2019 zijn alle 18 schilderijen te zien zoals De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, maar ook schilderijen die niet langer toegeschreven worden aan Rembrandt.

Rembrandt en het Mauritshuis, t/m 4 oktober 2019, in het Mauritshuis.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws