Things to do: de uitagenda voor deze maand

Vogue selecteert de leukste to do's in Nederland voor deze maand.

kunsthal-rotterdam-expositie
Kunsthal

Welkom bij Vogue’s uitagenda waar we elke maand fijne to do's uitlichten. Van een dagje weg tot een tentoonstelling tot een concert tot een theatervoorstelling: wij selecteren de highlights.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Rijksmuseum
rineke-dijkstra-rijksmuseum-nachtwacht
Rineke Dijkstra/Rijksmuseum

In de Eregalerij van het Rijksmuseum is vanaf 5 september Night Watching - een nieuwe filminstallatie van Rineke Dijkstra - te zien. Dijkstra, die internationale faam verwierf met haar fotoserie Strandportretten, heeft veertien groepen vastgelegd die naar de Nachtwacht kijken. Razend interessant,want elke groep ziet en bespreekt iets anders terwijl ze naar hetzelfde schilderij kijken.

Vanaf 5 september, het Rijksmuseum, Amsterdam.

2 Forest Filmfestival
uit-agenda-vogue-maand
Into the Wild

In het Amsterdamse Bos vindt op 6 en 7 september het Forest Filmfestival plaats, waarbij je gratis (én midden in de natuur) van films kan genieten. De vertoningen zijn perfect afgestemd op de locatie - zo wordt vrijdag Into The Wild vertoond (over de wildernis in Alaska) en op zaterdag Captain Fantastic, over een vader die zijn zes kinderen in de bossen van de Pacific Northwest op geheel eigen wijze grootbrengt.

6 en 7 september vanaf 19.00, het Amsterdamse Bostheater

3 Fashion Statements
Ninamounah
SPRL

Het Amsterdam Museum presenteert Fashion Statements,
een tentoonstelling over mode en identiteit vroeger en nu. Maar liefst 75 historische kostuums zijn worden tentoongesteld die elk door hun drager werden gebruikt om zichzelf te uiten of een boodschap over te brengen. Zes hedendaagse ontwerpers, waaronder Karim Adduchi en Bas Kosters kijken met een eigentijdse blik naar de 75 topstukken uit de kostuumcollectie van het Amsterdam Museum. Welke statements maakten mensen vroeger met deze kleding en hoe kijken wij daar vandaag
de dag tegenaan? Daarom tonen zij naast elke historisch ontwerp hun eigen moderne ontwerpen die zijn geïnspireerd op de modestatements van toen.

Fashion Statements, 18 april tot en met 8 september 2019 in het Amsterdam Museum.

4 Charlotte Posenenske
image
Charlotte Posenenske

Van 18 mei tot en met 15 september 2019 presenteert het Kröller-Müller Museum de tentoonstelling Charlotte Posenenske. In deze eerste solotentoonstelling zal de ruimtelijke ontwikkeling in Posenenske’s oeuvre in zijn geheel worden laten zien en de bezoeker meenemen in de conceptuele en minimalistische kunst van de jaren zestig.

18 mei t/m 15 september, Kröller-Müller Museum, www.krollermuller.nl

5 Dutch Design Festival
image
Dutch Creativity Festival

De club voor creativiteit (ADCN) en The Student Hotel presenteren samen het Dutch Creativity Festival. Op 20 en 21 september dit jaar wordt The Student Hotel City in Amsterdam omgetoverd tot een speeltuin voor nieuwsgierige mensen. Dutch Creativity Festival is het eerste Nederlandse evenement dat een focus heeft op multidisciplinaire creativiteit en connecties legt tussen creatieven in alle vormen en media.

20 en 21 september, The Student Hotel City, Amsterdam. Tickets zijn via Eventbrite verkrijgbaar.

6 Moco museum

Het Moco museum in Amsterdam presenteert van 22 maart tot 30 september werken van de wereldberoemde Japanse kunstenares Yayoi Kusama. Deze Polka Dot Queen viert haar 90e verjaardag en ter ere hiervan hangen er tekeningen, schilderijen en installaties zoals haar beroemde zwart wit schilderij Night of the Stars en Pumpkin.

22 maart t/m 30 september, Moco Museum in Amsterdam, https://mocomuseum.nl

7 Connecting Time
image
Verkeer Bureaus

In de expositie Connecting Time in het Moco Museum komt het verleden, heden en de toekomst samen. De New Yorkse kunstenaar Daniel Arsham verbindt in elf getransformeerde ruimtes deze drie dimensies. Het Moco Museum is het eerste museum in Nederland dat werk van Arsham presenteert.

Nog t/m 30 september 2019, www.mocomuseum.nl

8 Rembrandt en de Gouden Eeuw

Het Mauritshuis in Den Haag staat in het teken van Rembrandt en de gouden eeuw met één van de belangrijkste collecties schilderijen van Rembrandt ter wereld. Aanleiding is de 350ste sterfdag van de beroemdste Hollandse Meester op 4 oktober 2019. Van 31 januari t/m 15 september 2019 zijn alle 18 schilderijen te zien zoals De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp, maar ook schilderijen die niet langer toegeschreven worden aan Rembrandt.

Rembrandt en het Mauritshuis, t/m 4 oktober 2019, in het Mauritshuis.

9 Kunsthal
kunsthal-rotterdam-expositie
Kunsthal

In de Rotterdamse Kunsthal is vanaf 1 augustus een tentoonstelling van Joana Vasconcelos te bewonderen. Van alledaagse dingen maakt ze kunstwerken vol symboliek, die ook nog eens vrolijk en toegankelijk ogen. Tóch gaan er ook maatschappelijke kwesties achter I'm your mirror schuil, zoals vrouwenonderdrukking, mensenrechten en verslaving aan social media.

Vanaf 1 augustus t/m 17 november, Kunsthal, Rotterdam.

10 Aperitivo in de Peacock Alley in het Waldorf Astoria
image
Waldorf Astoria Amsterdam

Het hotel Waldorf Astoria in Amsterdam bestaat komende maand vijf jaar, en laat dit niet zomaar voorbij gaan. Ter ere van het feestelijke jubileum kun je vanaf nu iedere doordeweekse dag genieten van een bijzonder en vernieuwd aperitivo-menu in de intieme Peacock Alley van het hotel. De Peacock Alley is sinds de opening van Waldorf Astoria Amsterdam geliefd bij zowel hotelgasten als locals uit Amsterdam om bij te komen van de drukte van de stad, en om af te spreken voor een koffie, lunch, of aperitief.

Elke doordeweekse dag van 18.00 tot 20.00 uur, Waldorf Astoria Amsterdam

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws