Things to do: de uitagenda voor deze maand

Vogue selecteert de leukste to do's in Nederland voor deze maand.

emily bates
Emily Bates

Welkom bij Vogue’s (digitale) uitagenda waar we elke maand fijne to do's uitlichten. Van een dagje weg tot een tentoonstelling tot een concert tot een theatervoorstelling: wij selecteren de highlights. Geen zin om de deur uit te gaan? Kijk dan toch even door de lijst, want er staan ook een aantal leuke events tussen die je gewoon vanaf je bank kunt meebeleven.

Dit artikel volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Redress expo

Tijdens deze tentoonstelling in het Fashion For Good museum worden de recente collecties van het Redress Design Award getoond. Dit is de grootste duurzame fashion designwedstrijd waarbij alle kledingstukken gemaakt zijn door jonge getalenteerde designers met focus op zero-waste, up-cycling en reconstructie technieken. Hierdoor krijgen bezoekers tijdens de Redress expo een beter beeld van wat een duurzame mode-industrie inhoudt. De nieuwe tentoonstelling wordt gelanceerd met een paneldiscussie waar onder andere de Britse journalist Susie Lau, oprichtster van de Redress Design Award Christina Dean en Nederlandse designer Duran Lantink zullen spreken over sustainable fashion. Ook krijg je een virtuele sneak peak van de tentoonstelling met Redress finalist Gönul Yigit.

Trap je culturele 2021 agenda af met dit virtuele evenement inclusief online museumbezoek. Boek hier je tickets voor de lancering.

2
3 Public Art Gallery

Van kunst genieten zonder meteen al te diep in je zakken te moeten graaien? Loop vanaf nu dan een bijzondere art route in Amsterdam, samengesteld door Public Art Gallery. Zij brengen werk van bekende en minder bekende kunstenaars en illustratoren onder de aandacht in publieke ruimten. Het gaat om plekken die behoefte hebben aan 'n esthetisch duwtje in de rug: van bouwplaatsen tot blinde muren. Op deze kaart vind je de verschillende locaties, die variëren van de Pijp tot Kinkerbuurt.

4 Haute Bordure expo

Op zoek naar een leuke tentoonstelling voor je post-lockdown agenda? Plan dan een dagtrip naar Leeuwarden en bezoek de Haute Bordure tentoonstelling van het Fries Museum. Duik in de fashion geschiedenis en ontdek hoe borduurwerk al eeuwenlang een essentieel onderdeel is van Nederlandse mode. Van een spectaculaire catsuit van Jan Taminiau tot een met gouddraad versierde schoen uit de zeventiende eeuw, deze tentoonstelling is geschikt voor mode- én geschiedliefhebbers. Ook kun je aanschuiven bij de interactieve borduurinstallatie van kunstenaar Floor Nijdeken en kun je deelnemen aan een masterclass van Crafts Council Nederland.

Bezoek de Haute Bordure tentoonstelling in het Fries Museum van 13 februari t/m 18 juli 2021.

5 Whataboutery 03: 'Mode Tegen Kapitalisme'

Nog op zoek naar een goed voornemen voor 2021? Probeer dan je kledingkast te verduurzamen. Een goede plek om te beginnen is de eerstvolgende Whataboutery sessie van State of Fashion. Tijdens deze virtuele meetings komen verschillende trailblazers op het gebied van duurzame mode aan het woord. Voor deze editie is een nieuwe set fashion experts ingeroepen om te praten over hun bijdragen aan een niet-kapitalistische mode-industrie. Laat je inspireren door schrijfster en artiest-designer Aïcha Abbadi, een vertegenwoordiger van het Shanzhai Lyric project en modeonderzoeker Chinouk Filique de Miranda. Verder zal ook modetheoreticus dr. Monica Titton het gesprek aangaan met auteur T'ai Smith over haar aanstaande boek Fashion After Capital.

Geïnteresseerd? Zet dan 10 februari in je agenda en kijk voor meer informatie op de website van State of Fashion.

6 Op de leest van Jan Jansen
Jan Jansen

Verveel je je te pletter tijdens de lockdown? Plan dan alvast je post-lockdown agenda helemaal vol met de leukste culturele uitjes, zodat je iets hebt om naar uit te kijken. De nieuwste tentoonstelling van Museum JAN kan je alvast op je to-do lijst zetten. Bij Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen en Dutch Design zie je een selectie van de iconische over-the-top schoenontwerpen van de Nijmeegse designer. Ook worden de schoenen gepaard met vergelijkbare designs van andere ontwerpers, waaronder Ronald van der Kemp, Bas Kosters en Karim Adduchi. Kortom, dit is de ideale expo voor kunstzinnige modeliefhebbers.

Bezoek 'Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen en Dutch Design' in Museum JAN van 2 april t/m 29 augustus 2021.

7 Daniel Firman | Switch Up
daniel firman's switch up in reflex amsterdam
Reflex Amsterdam

Heb jij het gevoel dat je tijdens deze pandemie overspoeld wordt door informatie? De expositie Switch Up is een perfecte verbeelding daarvan. De expositie, door Franse kunstenaar Daniel Firman, wordt gepresenteerd in Reflex Amsterdam en is Daniels eerste solo-expositie in Nederland. De expositie bestaat uit een selectie sculpturen uit drie series van de kunstenaar: Attitude, Gathering en Plastic Confetti. De sculpturen lijken een onnatuurlijke strijd tegen de zwaartekracht aan te gaan en geven ons op een overweldigende en humoristische wijze een realistische visie op de 'chaotische' wereld.

Bezoek 'Switch Up' op afspraak in Reflex Amsterdam t/m 7 april 2021. Mocht je thuis willen nagenieten van de expositie, of gewoon een mooi boek in huis halen: de galerie lanceert ook een boek met alle werken van de afgelopen zes jaar, inclusief Daniels meest recente sculpturen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws