Things to do: de uitagenda voor deze maand

Vogue selecteert de leukste to do's in Nederland voor deze maand.

Brigitte Bardot door fotograaf Terry O'Neill
Terry O'Neill + Eduard Planting Gallery

Welkom bij Vogue’s uitagenda waar we elke maand fijne to do's uitlichten. Van een dagje weg tot een tentoonstelling tot een concert tot een theatervoorstelling: wij selecteren de highlights.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Feisty Feast
Feisty Feast No. 20 Motherhood & Identity in The White Door Studio in Amsterdam
Feisty Feast

Feisty Feast is een wereldwijd diner dat volledig in het teken staat van het vieren van vrouwen. Voor het diner in The White Door Studio in Amsterdam wordt een overheerlijk vegetarisch menu bereid door chef Anastasia Finders. Daarnaast zullen gastsprekers Sophie Ebrard en Rowan Blijd inspirerende talks geven over hoe de keuze om moeder te worden invloed heeft op de identiteit van een vrouw. Feisty Feast verwelkomt alle zelfidentificerende vrouwxn: dus neem je moeder, zus, tante, vriendin, oma en dochter mee naar deze feestelijke avond.

Zaterdag 28 maart, Feisty Feast No. 20 Motherhood & Identity, The White Door Studio, Amsterdam

2 Taiko x Asha’s
Taiko restaurant in Amsterdam. 
Taiko

Restaurant Taiko in het Conservatorium Hotel in Amsterdam viert dit jaar haar vijfjarig jubileum. Om deze mijlpaal te vieren nodigt Taiko's chef-kok Schilo van Coevorden internationale top chefs uit in zijn keuken om bijzondere gerechten te creëeren. Op 5 en 6 april is het de eer aan topchef Bobby Geetha van het bekroonde Indiase restaurant Asha’s in Dubai. 'We kennen Indiaas eten alleen als huisgemaakt comfortvoedsel,' stelt Coevorden. 'Toen ik in Dubai werkte, at ik elke dag Indiase gerechten. Maar ik wil mensen laten zien dat er zoveel te leren is van de authentieke Indiase keuken. Dat is wat Bobby twee avonden naar Amsterdam brengt. Hij heeft een moderne manier van koken, met respect voor traditionele Indiase smaken.' Reserveer snel een plekje voor deze avond vol culinaire hoogstand via de website van Taiko.

5 & 6 april, Taiko x Asha’s, Taiko Amsterdam Conservatorium Hotel, Amsterdam

3 Hul le Kes pop-up shop in Fashion for Good
Hul le Kes pop-up store in Fashion for Good museum
Hul le Kes

Hul le Kes & Hul le Kes opent een pop-up shop in de Fashion for Good Experience in Amsterdam. Het museum aan het Rokin nodigde het label van Sjaak Hullekes en Sebastiaan Kramer uit voor unieke samenwerking: een pop-up shop als onderdeel van het museum én een talkshow met Sjaak live on stage, waarbij hij uitlegt wat zijn ervaringen zijn in duurzaam ontwerpen en ondernemen. Gedurende een week zijn zowel de Hul le Kes en Hul le Kes ReShared collecties exclusief verkrijgbaar in Amsterdam.

Van donderdag 26 maart tot en met vrijdag 3 april, Hul le Kes pop-up shop, Fashion for Good Experience, Amsterdam

4 Rookpauze met Kiki Niesten op TEFAF 2020
Kiki Niesten en KASSL Editions
Sander Plug

Tijdens TEFAF 2020 verleiden Kiki Niesten en KASSL Editions je tot het nemen van een creatieve rookpauze. Heel Maastricht staat tijdens deze internationaal gevierde beurs in het teken van antiek, kunst en design – in de winkel van Kiki Niesten aan de Stokstraat neem je een welverdiend rustmoment. Geïnspireerd door de items van KASSL, presenteert Kiki een serie van zes unieke handgemaakte asbakken. Een collectors item in exact dezelfde tinten als een aantal ontwerpen van KASSL Editions, waaronder een electric blue klassieke vissersjas, een enkellange uitvoering met capuchon in hoogglans zwart en een tas in lichtgewicht oranje katoen.

Van donderdag 5 maart tot zondag 15 maart, Rookpauze met Kiki Niesten, Kiki Niesten Maastricht, Stokstraat 28-32, Maastricht

5 Natan Collective
image
Myrthe Giesbers

Het Belgische modehuis - en grote favoriet van koningin Máxima - Natan lanceert de expositie genaamd Natan Collective dat het werk van zes opkomende Nederlandse fotografen toont. Zij fotografeerden voor deze expositie verschillende couture looks van het modehuis dat resulteert in zes opzichzelfstaande beelden. Na eerdere succesvolle edities wordt de expositie nu voor het eerst in Nederland gehouden. Het doel van de expo is het ondersteunen van jong fotografietalent, zo stelt creative director Edouard Vermeulen in een persbericht. Natan Collective is vanaf 6 februari zes weken lang te zien in X BANK Amsterdam.

Vanaf 6 februari, Natan Collective, X BANK, Amsterdam.

6 Sir Hotels x PIV Records
Sir Hotels Amsterdam Toren
Sir Hotels

Door hun grote passie voor muziek introduceert Sir Hotels een nieuwe creatieve samenwerking met het Amsterdamse platenlabel PIV Records. Sir Adam en PIV Records organiseren elke laatste vrijdag van de maand een live music session in de A'DAM Toren. De stijlvolle ruimtes op de tweede verdieping van Sir Adam Hotel zullen dienen als locatie voor deze reeks exclusieve livesessies, met gerenommeerde internationale artiesten van het platenlabel.

Sir Adam Hotel, Overhoeksplein 7, Amsterdam.

7 A Tribute to Terry O'Neill
vogue-tipt-uit-agenda
Terry O'Neill

De Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 8 januari tot en met 21 maart 2020 A tribute to Terry O’Neill. De expositie is een eerbetoon aan de legendarische Britse celebrityfotograaf, die onder meer Brigitte Bardot, Kate Moss en Sophia Loren fotografeerde. De galerie toont een selectie iconische zwart-wit portretten van filmsterren en artiesten uit met name de Swinging Sixties en Roaring Seventies.

Van 8 januari tot 21 maart, Eduard Planting Gallery, Amsterdam

8 Tentoonstelling 'The Hoodie' bij Het Nieuwe Instituut

In de tentoonstelling The Hoodie van schrijver (voor onder meer The New York Times) en curator Lou Stoppard staat de hoodie als ‘verhalenverteller’ centraal, als drager van de meest uiteenlopende betekenissen. De sweater-met-capuchon zegt volgens het Rotterdamse Nieuwe Instituut veel over de tijd waarin we leven; er zijn verhalen aan verbonden over sociale ongelijkheid, jongerencultuur, verschillende subculturen, over racisme, privacy en angst – en natuurlijk ook gewoon over stijl.

1 december 2019 t/m 12 april 2020, Het Nieuwe Instituut, Museumpark 25 Rotterdam

9 Fashion for Good Museum presents REBORN
fashion-for-good-museum-amsterdam
Fashion for Good

De Fashion for Good Experience is een interactief modemuseum dat gebruikt maakt van de nieuwste technologieën. Het museum vertelt de verhalen achter de kleding die je draagt en laat je zien hoe je zelf actie kunt ondernemen en een positieve invloed kunt hebben op de mode-industrie.

Het nieuwe thema REBORN duikt in de merken die zich richten op circulariteit, door biologisch afbreekbare materialen of gerecyclede kleding en schoenen te creëren en proberen het gebruik van nieuwe materialen zoveel beperkt te houden. Naast dit thema wordt een tijdelijke tentoonstelling van upcyclede vintage bruidsjurken getoond door ontwerper Tess van Zalinge en weddingplanner Lotte Grossman onder het merk "tesswithlotte".

Fashion for Good Museum, Rokin 102, Amsterdam

10 Aperitivo in de Peacock Alley in het Waldorf Astoria
image
Waldorf Astoria Amsterdam

Het hotel Waldorf Astoria in Amsterdam bestaat komende maand vijf jaar, en laat dit niet zomaar voorbij gaan. Ter ere van het feestelijke jubileum kun je vanaf nu iedere doordeweekse dag genieten van een bijzonder en vernieuwd aperitivo-menu in de intieme Peacock Alley van het hotel. De Peacock Alley is sinds de opening van Waldorf Astoria Amsterdam geliefd bij zowel hotelgasten als locals uit Amsterdam om bij te komen van de drukte van de stad, en om af te spreken voor een koffie, lunch, of aperitief.

Elke doordeweekse dag van 18.00 tot 20.00 uur, Waldorf Astoria Amsterdam

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws