Things to do: de uitagenda voor deze maand

Vogue selecteert de leukste to do's in Nederland voor deze maand.

beeld van dansend model uit vogue nederland, maartnummer 2019
Carlijn Jacobs, Vogue Nederland, maart 2019.

Welkom bij Vogue’s uitagenda waar we elke maand fijne to do's uitlichten. Van een dagje weg tot een tentoonstelling tot een concert tot een theatervoorstelling: wij selecteren de highlights.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Peepshow Palace

Wat doe je wanneer de hele theaterwereld op z'n gat ligt door een pandemie? Precies, dan organiseer je een coronaproof festival waarbij je tóch aan je culturele trekken komt. Het Peepshow Palace Festival, dat plaatsvindt in juli en augustus, is een unieke theaterervaring waarbij je à la (je raadt het al) een peepshow van het werk van de beste makers van dit moment kunt genieten. In Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam kun je nog de hele maand augustus dit spektakel meemaken. Vogue's gouden tip: het concert gepresenteerd door Motel Mozaique met Winnie, Raw Roets en Melissa Lopes.

Peepshow Palace Festival, juli & augustus, Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond, Amsterdam

2 Joya Mooi
joya mooi
Casper Kofi

Op 29 augustus staat Joya Mooi op het podium in de Melkweg. De Amsterdamse zangeres met Zuid-Afrikaanse roots snijdt thema's aan als relaties, rouw en haar gemixte identiteit waarbij je verschillende stijlen ontdekt; van klassieke jazz tot hiphop en soul. Onlangs bracht Joya de singles Hold You Tight en Bitter Parts uit in de aanloop naar haar EP, die eind dit jaar uitkomt.

Joya Mooi, 29 augustus, Melkweg Amsterdam

3 ReFuel events bij Deus Ex Machina
deus ex machina
Deus Ex Machina

Op de Herengracht vind je sinds het najaar van 2019 Deus Ex Machina's Amsterdamse vlaggenschip 'The Wat of Why'. Diezelfde plek lanceert nu voor het eerst hun bekende ReFuel Events in de Nederlandse hoofdstad, dit in samenwerking met zeven lokale helden waarbij creativiteit, food en zelfexpressie tot leven komt. What to expect? Je ontdekt exclusieve e-bikes met een sappige burger in je handen, je kunt je limited edition t-shirt ‘Amsterdam style’ laten zeefdrukken en genieten van een film terwijl je je aan het bijpassende menu waagt. Op 30 juli laat je een Deus Ex Machina Limited Edition t-shirt zeefdrukken door tattoo artist Ben de Boef en breng je de avond door met een echt Mokums tweegangenmenu bestaande uit een ossenworstburger bereid met o.a. zilveruitjes en een versgebakken stuk appeltaart, inclusief een cocktail gebaseerd op een ‘kopstootje’.

Deus' Refuel Events vinden de hele zomer plaats. Bekijk hier het volledige programma of maak hier een reservering.

4 Lofi Presents: Zat & Krokant by Lekker Fred
lekker fred
Lekker Fred

Fred Tratlehner - bekend van de kookvideos op Instagram als Lekker Fred en als Vjèze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig kookt drie dagen lang in de keuken van het Amsterdamse muziek- en cultuurpodium Lofi. Verwacht geen traditionele gerechten, maar een diner wat naadloos aansluit bij de locatie en de creative mind van Fred. Denk aan o.a. witte gazpacho van amandel met rettich & witte druif en is het dessert een Mojito Calippo. Tijdens het diner zal de avond muzikaal aan elkaar worden gedraaid door bevriende DJ’s Jarreau Vandal, Rocky van Jaaren en Sheila Hill.

Lofi Presents: Zat & Krokant by Lekker Fred, 6,7,8 augustus | 18.00 - 23.00 uur, reserveer hier je tickets.

5 Koos Buster-installatie
koos buster artwork
Koos Buster

Room on the Roof, het artist-in-residence programma van de Bijenkorf, presenteert vanaf 31 juli a.s. Etalage in aanbouw, een installatie van keramiek ontworpen door Koos Buster die met zijn werk de 'triviale dingen in het leven viert'. Speciaal voor het 150-jarig bestaan van de Bijenkorf, maakt Buster vijf bijzondere producten van nu nagemaakt in klei. Van de razend populaire Thick Sole Sneaker van Alexander McQueen tot de Loewe Puzzle Bag.

De installatie van Koos Buster is van 31 juli t/m 14 september te zien in de winkel en in de etalage van de Bijenkorf Amsterdam.

6
7 Public Art Gallery

Van kunst genieten zonder meteen al te diep in je zakken te moeten graaien? Loop vanaf nu dan een bijzondere art route in Amsterdam, samengesteld door Public Art Gallery. Zij brengen werk van bekende en minder bekende kunstenaars en illustratoren onder de aandacht in publieke ruimten. Het gaat om plekken die behoefte hebben aan 'n esthetisch duwtje in de rug: van bouwplaatsen tot blinde muren. Op deze kaart vind je de verschillende locaties, die variëren van de Pijp tot Kinkerbuurt.

8 Fotomuseum Maastricht / 'Streetlife' van Jamel Shabazz
beeld van de fotograaf jamel shabazz, te zien in het fotomuseum in maastricht
Jamel Shabazz / Fotomuseum Maastricht

Neem een duik in het New York van de 80's met de tentoonstelling Streetlife, die van 1 juni tot en met 27 september 2020 in het fotomuseum in Maastricht is te zien. Jamel Shabazz – internationaal bekend als documentaire-, straat-, mode- en potretfotograaf – is verantwoordelijk voor de kleurrijke beelden. In het museum bekijk je niet alleen vijftig van zijn foto's, maar kun je op platenspelers ook bijpassende muziek draaien.

1 juni tot en met 27 september 2020, 'Streetlife' van Jamel Shabazz, Vrijthof 18 Maastricht

9 Audio Obscura x Pathé
beeld van dansend model uit vogue nederland, maartnummer 2019
Carlijn Jacobs, Vogue Nederland, maart 2019.

Het mocht even duren, maar er is weer dansnieuws! En hoe: het platform Audio Obscura (bekend van hun onovertroffen feestjes bij zonsondergang in de Amsterdamse LOFT) slaan de handen ineen met bioscoop Pathé. Vanaf donderdag 11 juni kunnen bezoekers wekelijks genieten van optredens van verschillende dj's én live acts, en dat allemaal op het witte doek. Uiteraard gaat alles geheel conform de richtlijnen van het RIVM, waarbij er 30 personen per zaal mogen plaatsnemen op 1,5 meter afstand. Bezoekers zijn – het werd tijd ook – vrij om een dansje te doen in hun eigen stoel.

Verschillende data, Audio Obscura x Pathé 'Reverse Series', Amsterdam/Rotterdam/Utrecht/Nijmegen/Tilburg/Groningen

10 Reflex Amsterdam / Britse kunstenaar Helen Beard
beeld van kunstenaar helen beard, die exposeert in amsterdam
Reflex Amsterdam / Helen Beard

Reflex Amsterdam presenteert van 14 mei tot en met 30 september 2020 een eerste solo-expositie van de Britse kunstenaar Helen Beard. Met The Desire Path toont de galerie een selectie kleurrijke, erotische schilderijen met een verscheidenheid aan formaten, variërend van kleine voorstudies tot grootschalige doeken. Reflex lanceert ook haar eerste monografie met een essay geschreven door Matt Carey-Williams.

14 mei tot en met 30 september, Helen Beard x Reflex, Weteringschans 79 A Amsterdam

11 World Press Photo / Amsterdam

De wereldpremière van World Press Photo 2020, de grote jaarlijkse internationale persfotowedstrijd, is dit jaar weer traditioneel in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Alle ruim 150 bekroonde beelden en video’s kun je hier zien, waaronder de World Press Photo of the Year en de World Press Photo Story of the Year. De andere foto's in verschillende categorieën – van sport tot natuur en milieu – zijn net zo de moeite waard.

1 juni t/m 29 november 2020, World Press Photo, De Nieuwe Kerk Amsterdam

12 Sky Movie Nights

Met uitzicht over Amsterdam genieten van de beste films? Vanaf juni kun je wekelijks onderuit zakken in je zitzak op het dakterras van cafe restaurant Bureau. Sky Movie Nights zorgt voor popcorn en cocktails, of zelfs een speciaal filmmenu, mocht je daar meer trek in hebben. Voor aanvang ben je al welkom op het dakterras, om een drankje te doen onder het genot van muziek. Reserveren is verplicht.

Elke week maar wél afhankelijk van het weer, Sky Movie Nights, Johan Huizingalaan 763A Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws