De leukste modetentoonstellingen van dit moment die je niet wil missen

Van Amsterdam tot Antwerpen, hier vind je de meest bijzondere mode expo's van het moment.

lisa konno 'nobu' geschoten door laila cohen
Laila Cohen

Wanneer je denkt aan modeontwerpers als Thierry Mugler, Alexander McQueen en Hussein Chalayan, komen er creaties in gedachten die de grenzen van mode overstijgen. Niet voor niets dat bijzondere ontwerpen steeds vaker hun weg naar musea weten te vinden. Mode exposities bieden de kans om de creaties van je favoriete modeontwerpers van dichtbij te bekijken, in een nieuwe context. Namelijk niet op de catwalk of op een rode loper, maar in een museum. Zo krijg je het verhaal achter een ontwerp pas echt mee. Naar verwachting zullen we vanaf 2 maart 2021 weer musea mogen bezoeken. Bereid je alvast voor op je volgende bezoek met onze tips.

Vogue selecteert de beste mode exposities in Nederland en België van dit moment voor je. Bekijk ze hieronder.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Op de leest van Jan Jansen, 60 jaar schoenen en Dutch Design – Museum JAN
lisa konno 'nobu' geschoten door laila cohen
Laila Cohen

De modetentoonstelling Op de leest van Jan Jansen - 60 jaar schoenen en Dutch Design toont zes decennia aan werk van iconisch Nederlands schoenontwerper Jan Jansen. In Museum JAN in Amstelveen kun je wereldberoemde schoenontwerpen van Jansen bewonderen, en wordt zijn invloed duidelijk op hedendaagse designers als David La Port, Lisa Konno, Lex Pott, Mae Engelgeer, Ronald van der Kemp, Claes Iversen, Bas Kosters en Karim Adduchi, to name a few.

Van vrijdag 2 april tot en met zondag 29 augustus 2021 in Museum JAN in Amstelveen.

2 Voices of Fashion – Centraal Museum Utrecht
voices of fashion
Centraal Museum Utrecht

De modetentoonstelling Voices of Fashion vertelt het verhaal van couture, beauty en stijl van Zwarte mensen, en hoe de gevolgen van het koloniale verleden ook in het hedendaagse modesysteem doorwerken. Een aantal namen die onderdeel zijn van de expositie: Virgil Abloh, Priya Ahluwalia, Pyer Moss, Botter, Ib Kamara... Kortom, meer dan genoeg redenen om Voices of Fashion een bezoekje te brengen.

Van woensdag 3 maart tot en met maandag 24 mei 2021 in Centraal Museum Utrecht.

3 Gijs Bakker & K. Schippers: Beginselen – Het Nieuwe Instituut
gijs bakker  k schippers beginselen
Het Nieuwe Instituut

Huis Sonneveld, onderdeel (en op steenworp afstand) van Het Nieuwe Instituut, presenteert de expositie Gijs Bakker & K. Schippers: Beginselen. In de tentoonstelling wordt hun werk van sieraden en gedichten gecombineerd, waardoor je als bezoeker nieuwe verbanden kunt leggen in hun indrukwekkende oeuvres.

Van zaterdag 11 juli 2020 tot en met zondag 11 april 2021 in Huis Sonneveld.

4 Modest Fashion – Stedelijk Museum Schiedam
modest fashion
Stedelijk Museum Schiedam

De tentoonstelling Modest Fashion mocht dan gedurende de lockdown niet te bezoeken zijn, maar daar heeft Stedelijk Museum Schiedam iets op bedacht. Je kunt de expositie namelijk alsnog online 'bezoeken' – gewoon vanuit je bank. Modest fashion is een relatief nieuw begrip, maar inmiddels ook al een miljardenindustrie, voor modeliefhebbers die niet mee willen doen aan de 'esthetiek van het bloot'. Of je dat nu vanuit geloofsovertuiging doet of niet.

Bezoek Modest Fashion van Stedelijk Museum Schiedam hier online.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur