Vogue's Pride Guide 2019: de leukste festivals en to do's tijdens Pride

Dit zijn de leukste evenementen tijdens de Pride deze zomer.

Gay Pride Canal Parade in Amsterdam
Jasper JuinenGetty Images

Tijdens de Pride vieren we vrijheid, liefde en tolerantie. Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de Stonewall-rellen plaatsvonden in New York, waar in de Stonewall homobar regelmatig zonder aanleiding de politie binnenviel om mensen te arresteren. De Pride Amsterdam wordt dit jaar weer gehouden van 27 juli tot en met 4 augustus. Tijdens en rondom deze periode zijn er talloze evenementen in Nederland om de liefde en vrijheid te vieren, met als absolute hoogtepunt de Canal Pride op de Amsterdamse grachten die dit jaar op 3 augustus plaatsvindt. Vogue heeft de leukste feesten, festivals en evenementen op een rijtje gezet. Happy Pride!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 MOMO Restaurant serveert Pride Flowerpot
Food, Frozen dessert, Sundae, Dessert, Cuisine, Ice cream, Dish, Ingredient, Frozen yogurt, Dairy,
MOMO

Ook MOMO kleurt dit jaar voor de Pride 2019 roze en komt daarom met een speciaal dessert, waar je tijdens de Pride week van kunt genieten. Vanaf maandag 29 juli tot en met zondag 4 augustus serveert deze Amsterdamse hotspot de Pride Flowerpot: een smaakexplosie van tofu cheesecake, pistachio crumble en Japanse wine berries. Enjoy!

MOMO Restaurant serveert Pride Flowerpot
29 juli t/m 4 augustus, Amsterdam

2 Queer Me Out

Op donderdagavond voor het Pride-weekend host W Amsterdam een ‘Queer Me Out’-sessie, waar bekende en betekenisvolle sprekers uit de LGBTQ+-gemeenschap een actueel onderwerp aansnijden. Het onderwerp van de avond is ‘future icons for a new generation’; wie zijn de drijvers van de Amsterdamse Queer-revolutie? Na de talk is er een afterparty in de W Lounge. Beide events zijn gratis, maar meld je op tijd aan om zeker te zijn van een plek.

Queer Me Out
1 augustus, Amsterdam

3 Levi's x Pride in-store evenement
levi's-pride-2019-amsterdam
Henri Verhoef

Dans je voeten alvast warm voor de Canal Pride bij het Levi's x Pride in-store evenement in de Amsterdamse Kalverstraat. Samen met het funky dj-duo Doppelgang wil het merk de liefde -onder het genot van veel hapjes en drankjes- vieren. Levi's vraagt hiermee tevens aandacht voor hun Pride-collectie, waarvan 100% van de netto-opbrengst wordt gedoneerd aan OutRight Action, een organisatie die zich inzet voor de verbetering van de rechten van de LGBTQ+ community.

Levi's x Pride in-store evenement

1 augustus, Kalverstraat 167-169, van 17.00 tot 20.00

4 Bardak Pride Kickoff
Font, Text, Graphic design, Banner, Advertising, Art, Graphics, Fictional character, Illustration,
Bardak

Bardak organiseert een groot feest om Pride in te luidden in ons land. Met bijzondere Pride cocktails en finger food uit Tel Aviv kun je het Pride weekend aftrappen met een goed feest. Vanaf 20.00 uur is iedereen welkom en proost je met je special Pride-welkomstcocktail op de liefde - voor iedereen.

Bardak Pride Kickoff
1 augustus, Amsterdam

5 Andaz x Winq Pre-Parade Ontbijt
Clothing, Thigh, Font, Bikini, Muscle, Sportswear, Advertising, Leg, Competition event, Lingerie,
Andaz

Leg voor de Canal Pride een goede bodem tijdens het Winq Pre-Parade Breakfast in het Andaz Hotel in Amsterdam op 3 augustus. De ochtend start om 10.30 uur waar je kunt genieten van een groot brunch buffet een glas bubbels en kaviaar, en je de ochtend eindigt met een kleurrijk dessert. Je kunt zelfs nog even een dansje wagen op de beats van het Malefunktion duo.

Andaz x Winq Pre-Parade Ontbijt
3 augustus, Amsterdam

6 Der After Pride Canal Parade Special
Product, Text, Graphic design, Font, Logo, Sky, Technology, Graphics, Illustration, Brand,
Der After

Na de Canal Parade nog zin in een feestje? Dan ben je bij The Butcher Social Club aan het goede adres. Der After organiseert hier een feest voor iedereen die nog lang niet naar huis wil, waar je vanaf 20:00 uur tot in de late uurtjes kunt dansen op muziek van onder meer L’Atelier en Pablo Discobar Soundsystem.

Der After Pride Canal Parade Special
3 augustus, The Butcher Social Club Amsterdam

7 Supernature presents: The Station
Text, Cartoon, Font, Poster, Love, Valentine's day, Illustration, Romance, Graphics, Fictional character,
Supernature

Supernature en Lofi organiseren samen The Station. Deze onofficiële afterparty van Pride Canal Parade Amsterdam is een twaalf uur durende disco rave. Op deze avonds zijn er sets van Denis Sulta, Lady Bunny, Philou Louzolo, Doppelgang, MMIV & Eljany, TESS en Siquiche. De rave start om 17:00 in de onontdekte creatieve stadsoase in Sloterdijk.

Supernature

3 augustus, Sloterdijk, Amsterdam

8 Canal Pride

De Canal Pride is de highlight van dit lijstje. Over de Prinsengracht zullen op zaterdag 3 augustus rond de 80 verschillende rijkversierde boten varen en het beloofd wederom een heus spektakel te worden. Het thema dit jaar is ‘Remember the past, create the future’.

Canal Pride Amsterdam
3 en 4 augustus, Prinsengracht, Amsterdam

9 Pride met het Rijksmuseum
Font, Text, Yellow, Graphic design, Graphics,
Rijksmuseum

Op de openingsdag van de Pride, komt de Pride Walk rond 13.oo uur langs de tuin van het Rijksmuseum. Het bekendste museum van Amsterdam viert Pride in haar kleurrijke bloementuin doormiddel van tekenworkshops waar je tevens kunt sansen op de beats van DJ Valentijn de Hingh en The Sweetbeats. Daarnaast vindt van 28 juli t/m 4 augustus de Roze Rijksrondleiding plaats, die middels kunstwerken over de geschiedenis van homoseksualiteit in Nederland vertelt.

Pride in de tuin van het Rijksmuseum
27 juli, Amsterdam

Roze Rijksrondleiding
28 juli t/m 4 augustus, Amsterdam

10 Closing Party
Crowd, People, Purple, Lighting, Night, Event, Public event, Festival, Performance, Audience,
Pride Amsterdam

Zoals elk jaar wordt de Pride afgesloten met een groot feest op de Dam. De entree is gratis en het event vindt op de laatste dag van de Pride week plaats vanaf 14.00 uur tot 22.00 uur. De line-up bevat verschillende artiesten, waaronder voormalig Eurovisiesong winnaars Netta en Conchita Wurst, Mutya Buena en Freek Bartels.

Closing Party

4 augustus, de Dam Amsterdam

11 Glitter In The Air expositie
Hair, Blond, Beauty, Hairstyle, Fashion, Eye, Human, Wig, Photography, Doll,
Mr. José

Tijdens de Pride presenteert De Hallen in Amsterdam een speciale expositie. Mr. José's Glitter In The Air is er te bewonderen, een fotoserie die de schitterende en gevarieerde wereld van Brighton’s Gay Pride laat zien. De expositie is te zien in de Passage van De Hallen Amsterdam.

Glitter In The Air expositie
27 juli t/m 31 augustus, De Hallen Amsterdam

12 Hop & Stork Pink Drink
Food, Cuisine, Sweetness, Ingredient, Pink, Dish, Dessert, Drink, Frozen dessert, Cream,
Hop & Stork

Op zoek naar een Instagram fähig drankje tijdens Pride Amsterdam? Hop & Stork serveert een knalroze Raspberry Fresh Ice Smoothie met een roze topping van slagroom en chocolade. Deze korte suiker break vind je tussen de feestelijkheden door op het hoekje van Magna Plaza, waarna je zo weer naar het feestgedrang gaat op de grachten.

Hop & Stork Pink Drink
Magna Plaza Amsterdam

13 The Duchess Chocolate Explosion
Plate, Dishware, Food, Chocolate cake, Tableware, Dessert, Dish, Platter, Chocolate, Cuisine,
The Duchess

The Duchess in Amsterdam lanceert speciaal voor de Pride haar iconische Chocolate Explosipon desert in het thema van de liefde. De chocoladebol krijgt een rand van regenboog-sprinkles en ontploft na een spectaculaire scheut stikstof in een kleurrijk en zoet geheel waar je je vingers bij kunt aflikken.

The Duchess
Amsterdam

14 The Butcher Roze Buns
Dish, Food, Junk food, Hamburger, Cuisine, Buffalo burger, Slider, Fast food, Veggie burger, Ingredient,
The Butcher

Bij alle zaken van The Butcher kan je dit jaar tijdens de Pride geheel in stijl dineren. Speciaal voor het evenement serveert het restaurant roze buns, waar de overheerlijke burgers waar de hotspot om bekend staat worden omgetoverd tot échte Pride burgers.

The Butcher Roze Buns
Amsterdam

15 Pride Walk
Crowd, People, Event, Public event, Demonstration, Community, Festival, Protest, Human, Fun,
Pride Walk Amsterdam

Elk jaar wordt Pride Amsterdam afgetrapt met de traditionele Pride Walk. Tijdens deze manifestatie wordt de diversiteit van de lhbt-gemeenschap gevierd, en wordt er aandacht gevraagd voor lhbt’ers in landen waar homoseksualiteit strafbaar is. De stoet loopt vanaf het Homomonument bij de Westermarkt via de Dam naar het Museumplein en eindigt in het Vondelpark waar het event Pride Park plaatsvindt.

Pride Walk
27 juli, 11.00-13.30 uur Amsterdam

16 Pride Park
Crowd, People, Audience, Event, Festival, Stage, Public event, Community, Fun, Tree,
Pride Park

Het is inmiddels een traditie geworden dat de aftrap van Pride in het Vondelpark wordt gevierd na de Pride Walk. Het event is een festival met verschillende activiteiten, zo is er de zogeheten Rainbow Market, vinden er optredens van spoken word plaats, zijn er sportactiviteiten georganiseerd door Pride & Sports en nog veel meer. Het Vondelpark openluchttheater dient als hoofdpodium voor verschillende acts waaronder Willeke Alberti, Seann Miley Moore en Trinxx.

Pride Park
27 juli, Vondelpark Amsterdam

17 Milkshake Festival
View this post on Instagram

🍑

A post shared by Milkshake Festival (@milkshakefestival) on

Milkshake Festival is het is het ultieme dance-event ontwikkeld onder het motto ‘niets moet, alles mag.’ De sfeer is gezellig, mensen zijn lief voor elkaar en iedereen is welkom.

Milkshake Festival
27 en 28 juli, Westergasfabriek, Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van LGBTQIA+