7 highlights van Museumnacht 2019 die je niet wil missen

Zaterdag 2 november openen ruim 57 Amsterdamse musea 's avonds hun deuren. Dit zijn de Vogue picks.

Building, Architecture, Tourist attraction, Interior design, Lobby, Museum, Tourism, Arch, City, Ballroom,
Almichael Fraay

Aanstaande zaterdag 2 november is alweer de twintigste editie van Museumnacht! Dit jaar openen maar liefst 57 musea in Amsterdam hun deuren tot twee uur 's nachts. Met ruim 300 verschillende evenementen, van muziekoptredens en talks tot workshops en film, is enige begeleiding voor de leukste highlights geen overbodige luxe. Vogue zet zeven must sees voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Opening van Museumnacht
Museumnacht 2019: 7 highlights die je gezien moet hebben
Benjamin van Witsen

Om 18.00 uur wordt Museumnacht geopend met een lichtshow op het Museumplein. Zorg dat je in de buurt staat van de luifel van het Stedelijk Museum waar het creatieve duo Children of the Light een lichtsculptuur zullen onthullen. Daarna nemen de jongens van The New Originals het museum over voor een avond vol mode en muziek.

Stedelijk Museum, Museumplein 10

2 Bevallingssimulator
Museumnacht 2019: 7 highlights die je gezien moet hebben
NEMO Science Museum

Hoe voelt het om te bevallen? Hoe wek je met de rits van een spijkerbroek een vibrator op? Welke misconcepties over seks bestaan nog steeds? Al deze vragen worden beantwoord in NEMO dat tijdens Museumnacht in het teken staat van – je raadt het alliefde en seks.

NEMO Science Museum, Oosterdok 2

3 Drag Yourself
Museumnacht 2019: 7 highlights die je gezien moet hebben
Rob Jacobs

Transformeer jezelf tot een ware drag queen met hulp van Envy Peru in De Appel in Amsterdam West. Verwacht ook een lip sync performance van Miss Peru en een DJ-set van Nancy Goreng. Mis ook niet de Vogue performance van House of Vineyard.

De Appel, Schipluidenlaan 12

4 Sterrendans
Museumnacht 2019: 7 highlights die je gezien moet hebben
Tom Doms

Het Scheepsvaartmuseum heeft maar liefst 13 verschillende evenementen gepland voor aanstaande zaterdag. Geniet van een 'Vegan Vette Bek' terwijl je luistert naar Breek je bubbel, een talk van Pakhuis de Zwijger met kunstenaars, activisten en onderzoekers over klimaatverandering en de stijgende zeespiegel. Vergeet ook niet een dansje te wagen onder de sterren, op het binnenplein van 22.00 tot 02.00 uur.

Scheepsvaartmuseum, Kattenburgerplein 1

5 Duurzaam design
Museumnacht 2019: 7 highlights die je gezien moet hebben
Marcel van Luit

'Wat is duurzaamheid voor jou?' is de vraag die Fashion for Good jou stelt tijdens Museumnacht. Onder meer Hanna Verboom, Jessica Gyasi en Kim Feenstra gaan in gesprek over hun visie op duurzaamheid en hebben dit uitgedrukt in een T-shirt design die tijdens de avond onthuld wordt. Je kunt ook zelf de designstudio induiken en je duurzaamheid statement maken.

Fashion For Good, Rokin 102

6 Gender-les
Museumnacht 2019: 7 highlights die je gezien moet hebben
Almichael Fraay

In lijn met de nieuwe expositie 'What a Genderful World' staat Museumnacht in het Tropenmuseum in het teken van gender. Zie een fragment uit de theatershow Boys Won't Be Boys van Rikkert van Huisstede over het doorbreken van mannelijke stereotypes of verjaag het hokjesdenken met theatermaker Mounir Samuel in Unbox Yourself: The Gender Experience.

Tropenmuseum, Lineausstraat 2.

7 Strike a pose
Museumnacht 2019: 7 highlights die je gezien moet hebben
Verzetsmuseum

We zweren het, Vogue heeft niets te maken met het programma van het Verzetsmuseum. In het museum in de Plantagebuurt zijn er niet alleen runwayshows van mode uit de oorlogstijd te zien, maar kun je ook worden opgemaakt in de beautytrends van de jaren '40 en krijg je Vogueing cursus.

Verzetsmuseum, Plantage Kerklaan 61

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur