Deze exposities wil je niet missen tijdens Amsterdam Art Weekend

Op deze plekken kun je dit weekend terecht voor de mooiste expo's en tentoonstellingen.

Product, Design, Material property, Graphic design, Room, Brand, Paper product,
Amsterdam Art Weekend

Dit weekend is het weer zo ver: Amsterdam Art Weekend staat voor de deur. Het festival, dat officieel vandaag wordt geopend en tot zondag 24 november plaatsvindt, staat volledig in het teken van het toegankelijk maken van hedendaagse kunst aan een groter publiek. Bovendien wordt vooral jong talent ondersteund, wiens werk wordt getoond in enkele van de beste galeries van onze hoofdstad. Op ruim dertig verschillende locaties verspreid door de stad kun je vier dagen lang genieten van speciale tentoonstellingen, performances, lezingen en feestjes. Wij maakten een willekeurige selectie van enkele van de leukste to do's dit weekend, die absoluut een bezoekje waard zijn.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Passing Through
Violet, Purple, Pink, Circle, Light, Magenta, Sky, Colorfulness,
Amsterdam Art Weekend

Samengesteld door het EYE Filmmuseum en IDFA worden in dit programma vier verschillende kunstfilms getoond, die hun weg vinden in krappe ruimtes en het publiek aanmoedigen om nauwkeuriger te kijken. Nieuw werk wordt getoond van filmmakers Ahmet Ogüt, Broersen & Lukács, Penny Siopis en Paulien Oltheten en van studenten van de De Ateliers en de Rijksakademie van beeldende kunsten.

Passing Through
23 november, IJpromenade 1

2 Printing Plant Art Book Fair 2019
Product, Design, Material property, Graphic design, Room, Brand, Paper product,
Fontanel - Studio Veronica Ditting

Met meer dan tachtig internationale uitgevers presenteert Printing Plant een opmerkelijke selectie van tijdschriften, catalogi en kunstboeken die over het algemeen niet verkrijgbaar zijn in boekhandels. Verwacht bijzondere publicaties vol kunst, mode en fotografie.

Printing Plant Art Book Fair 2019
22 - 24 november, Looiersgracht 60

3 Manifesta met Andrea Éva Győri
Child art, Art, Drawing, Visual arts, Modern art, Graphic design, Illustration, Watercolor paint, Artwork, Painting,
Andrea Éva Győri

De bekende Europese biënnale Manifesta staat al jaren bekend om haar bijzondere tentoonstellingen en projecten. Speciaal voor Amsterdam Art Weekend heeft Manifesta de Hongaarse kunstenaar Andrea Éva Győri gevraagd een nieuwe uitvoering te maken afgeleid van haar eerdere bekende werk. Andrea Éva Győri staat bekend om haar breed scala aan kunstwerken, zoals performances, tekeningen en video's, waarin vragen over familie en vrouwelijkheid centraal staan.

Manifesta met Andrea Éva Győri
22 november en 23 november, 17.00 - 18.00 uur, Herengracht 474

4 Post-War & Contemporary art sale door Christie's
Event, Audience, Auditorium, Crowd, Convention, Academic conference, Public speaking, Performance, Conference hall,
Christie's

Altijd al willen weten hoe een kunstveiling er echt aan toegaat? Tijdens Amsterdam Art Weekend opent veilinghuis Christie's haar deuren en wordt er een lezing gegeven over de gang van zaken tijdens een veilig. Je kunt zelf de verschillende Duitse en Nederlandse kunst bezichtigen, waaronder hoogtepunten van kunstenaars zoals Georg Baselitz en Sigmar Polke.

Post-War & Contemporary art sale door Christie's
22-25 november, 10.00- 17.00 uur Westergas, Zuiveringshal, Pazzanistraat 33

5 Loie Hollowell in Grimm Gallery
Arm, Sitting, Shoulder, Leg, Joint, Physical fitness, Art, Photography, Knee, Modern art,
LOIE HOLLOWELL

Loie Hollowell staat bekend om haar abstracte en metaforische kunst, afgeleid van mannelijke en vrouwelijke geslachtsdelen. Ze maakte faam door haar grote expositie in de Pace Gallery in New York en haar werk is nu voor het eerst te zien in Nederland tijdens het Amsterdam Art Weekend.

Loie Hollowell in Grimm Gallery
22 november - 4 januari, Keizersgracht 241

6 Adrián Villar Rojas expositie
Rock, Mineral, Tourist attraction, Geology, Art, Museum, Collection, Sculpture, Building,
Adrián Villar Rojas

De Argentijnse kunstenaar Adrián Villar Rojas nodigt kijkers uit om ontdekkingsreizigers te worden in zijn beeldende kunst expositie, waar de toekomst, het verleden en alternatieve versies van het heden samenkomen. Voor zijn eerste solotentoonstelling in Nederland transformeerde hij een van de oudste gebouwen van Amsterdam, namelijk de Oude Kerk, radicaal met zijn kunst.

Adrián Villar Rojas expositie
21 - 24 november, Oudekerksplein 23

7 On-Trade-Off; The Weight of Wonders
Water, Blue, Light, Darkness, Night, Tree, Sky, Grass, Grass family, Plant,
Amsterdam Art Weekend

On-Trade-Off is een artistiek onderzoeksproject van een internationale groep kunstenaars, filmmakers en onderzoekers. In het project worden de ecologische en economische gevolgen onderzocht van de winning en verwerking van lithium, een van de belangrijkste natuurlijke hulpbronnen voor de productie van 'groene' energie. De negatieve gevolgen van de winning worden onder de loep gelegd in deze expositie, waar ook een film over het onderwerp wordt getoond en een talk zal plaatsvinden.

On-Trade-Off; The Weight of Wonders
24 november, 14.00 - 18.00 uur, Haparandadam 7-B8

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur