Hotelnacht Amsterdam 2020: de leukste to-do's

Van knipbeurt tot cocktail: de Amsterdamse Hotelnacht heeft weer voor iedereen wat wils.

hotelnacht-2020-tips-vogue
Boat & Co, restaurant Vessel

Weinig leuker dan een grootschalige sleepover, weet de Amsterdamse Hotelnacht. In het weekend van 18 en 19 januari is het niet alleen mogelijk om voor 'n schijntje een hotelkamer te boeken, maar men ook langswippen bij allerhande leuke events. In slaap vallen met een cocktail, vers kapsel of Michelin-bite achter de kiezen is immers nét wat feestelijker. Vogue selecteert de leukste evenementen van het weekend voor je.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Persijn / Boozy Brunch
hotelnacht-2020-amsterdam-persijn
Persijn

Verhef Sunday weer tot een daadwerkelijke funday en schuif – wellicht enigszins brak, wellicht fris als een hoentje – vanaf 12:00 aan bij restaurant Persijn voor een speciale boozy brunch. Men kan voor onbeperkt bubbels óf alleen een sapje kiezen, mochten, bijvoorbeeld, die chocoladecocktails nog wat zwaar op de maag liggen.

19 januari / Persijn / 12:00 - 15.30 uur

2 The Birdhouse / Flamingo-borrel
Table, Furniture, Restaurant, Interior design, Lighting, Building, Kitchen & dining room table, Room, Architecture, Design,

Och, is er een betere plek voor een bar dan pál tegenover de Flamingo-vijver van Artis? Het antwoord laat zich raden. Strijk op zondagmiddag neer bij The Birdhouse voor fantastische cocktails of mocktails, het is maar net waar je zin in hebt. Het weekend goed afsluiten doe je hier.

19 januari / The Birdhouse / 12:00 - 19:00 uur

3 Hotel Okura / Kookworkshop
okura-hotel-hotelnacht-kookworkshop
Okura

Hotel Okura schakelt hun gevierde chef Louise O'Hare in om geïnteresseerden twee gangen te leren bereiden. Al is dat niet alles: tijdens de kookworkshop onthult ze tevens haar gouden tips voor het perfecte gerecht. De derde gang wordt gereserveerd door het Okura Hotel zelf, mocht je doodop (óf simpelweg een iets minder geslaagde kok) zijn.

19 januari / Okura / 11:00 - 14:00 uur

4 BOAT&CO / late night barber session
hotelnacht-amsterdam-boat-co
Boat & Co

Wie nog wel een knipbeurt kan gebruiken, wil langswippen bij BOAT&CO, die een zogenaamde late night barber session organiseren. Tussen 17:00 en 22:00 uur is het mogelijk om je haar te laten knippen: perfect als je daar overdag (nog) geen tijd voor had, of eerst simpelweg een borrel wil drinken. Extra fijn: een glas whisky en DJ-deuntjes zijn inbegrepen. De verschillende yogalessen – met uitzicht op het IJ – zijn tevens een aanrader, die je tussen 14:00 en 15:30 (Vinsaya Flow) of om 17:00 uur (Yin Yoga) volgt.

18 januari / BOAT & CO / 17:00 - 22:00

5 Hotel The Craftsmen / Tales & Spirits
hotelnacht-2020-amsterdam-craftsmen-singel
Hotel The Craftsmen aan het Singel

Bij het luxueuze Hotel The Craftsmen aan het Singel geniet je tijdens de Hotelnacht van verfijnde cocktails. Die worden tussen 19.30 en 23:30 voor je bereid door de bartenders van 'buurman' Tales & Spirits, tevens één van de beste cocktailbars ter wereld. Het uitzicht krijg je er gratis bij, mocht je nóg een reden zoeken om hier op zaterdagavond aan te schuiven.

18 januari / Hotel The Craftsmen x Tales & Spirits / 19.30 - 23.30

6 Hotel TwentySeven / Champagne Jazz Club
hotelnacht-tips-2020-amsterdam
Hotel TwentySeven

Als Champagne Jazz Club je niet als muziek in de oren klinkt, weten wij het ook niet meer. Het evenement wordt tijdens Hotelnacht mede verzorgd door Moët & Chandon, die restaurant Bougainville zullen omtoveren in een intieme jazzclub. Verwacht verschillende artiesten en vers-van-de-pers Michelin bites.

18 januari / Hotel TwentySeven / 19:00 - 01:00 uur

7 Pulitzer / Chocolade-diner
hotelnacht-2020-tips-pulitzer-chocolade 
Pulitzer Amsterdam

Het Pulitzer organiseert in het kader van Hotelnacht een heus chocoladediner. Dat is inderdaad zo fantastisch als het klinkt, want de Garden Room wordt voor één avond omgetoverd tot een chocoladeparadijs. Denk vooral niet alleen in toetjes: je krijgt ook een voor- en hoofdgerecht voor je neus. Wie na het diner nog niet genoeg heeft van het product, kan in de bar terecht voor chocolate-infused (!) cocktails.

18 januari / Pulitzer / diner 17:00 tot 23:00, feestje 20:00 tot 02:00

8 Andaz Hotel / You Blue My Mind Dinner
Sky, Night, Restaurant, Bar, Room, Interior design, Building, Table, Coffeehouse, Furniture,
Andaz

Dineren wordt nog leuker wanneer meerdere zintuigen daarbij gebruikt worden, weet het Andaz Hotel. Om hun nieuwe 'You Blue My Mind'-parfum te vieren nodigen ze je dan ook uit voor een 'multi-zintuigelijke ervaring' in hun Bluespoon Bar. Wat dat precies inhoudt blijft nog even geheim, maar hun gloednieuwe geur heeft er een hoop mee te maken.

18 januari / Andaz Hotel / 19:00 - 22:30

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Food