Van Natalie Portmans feministische statement tot de photobomb van Timothée Chalamet: alle hoogtepunten van de Oscars 2020

Vogue doet live verslag van de 92e Academy Awards, en zet alle hoogtepunten voor je op een rij.

Natalie Portman en Timothee Chalamet tijdens de Oscars 2020
Craig SjodinGetty Images

Geen Oscars zonder spraakmakende momenten en memorabele rode loper- en beautylooks, weet de ingewijde. Waar dit jaar gelukkig géén prijs naar de verkeerde film ging (iets met 2015 en La La Land), kende ook dit jaar weer genoeg hoogtepunten, die waarschijnlijk nog weken in de wandelgangen zullen voortleven. Van Laura Derns uitgebreide familiemoment, Natalie Portmans feministische statement, tot een photobomb van Timothée Chalamet en Margot Robbie: Vogue zet de meest spraakmakende momenten van de 92e Academy Awards op een rijtje, opdat je belezen bij het koffiezetapparaat belandt.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Natalie Portmans ode aan alle vrouwelijke regisseurs zonder nominatie

Natalie Portman maakte deze Oscars een bijzonder feministisch statement uit solidariteit voor vrouwen in de filmindustrie. De actrice toonde op haar Dior-couture cape de geborduurde namen van alle vrouwelijke regisseurs die geen Oscar-nominaties hebben ontvangen. 'Ik wilde de vrouwen die dit jaar geen erkenning hebben gekregen voor hun geweldige werk eren op mijn eigen, subtiele manier.' Er was dit jaar veel ophef over het ontbreken van vrouwen op de nominatielijst voor beste regisseur: zo maakten alleen mannen kans op de felbegeerde prijs.

2 Timothée Chalamet photobombt Margot Robbie op de rode loper

Sommige momenten zijn gewoonweg gemaakt om viral te gaan, en deze korte ontmoeting tussen Timothée Chalamet en Margot Robbie is daar bij uitstek hét voorbeeld van. Twee van de meest geliefde acteurs du jour die samen wat aflachen op de rode loper: zo'n fragment kan niet vaak genoeg op repeat.

3 Billie Eilish brengt eerbetoon aan overleden iconen uit de filmwereld
Billie Eilisch' optreden tijdens de Oscars 2020. 
Kevin WinterGetty Images

Billie Eilish was één van de grootste acts van de avond. De 18-jarige zangeres zong het nummer Yesterday van The Beatles onder begeleiding van piano gespeeld door haar broer Finneas. Tijdens het intieme optreden verschenen er beelden van iconen uit de filmwereld als Agnès Varda die afgelopen jaar zijn overleden. Ook de recent omgekomen basketballer Kobe Bryant werd tijdens met optreden geëerd.

4 Laura Dern nam haar moeder mee
Actrice Laura Dern met haar moeder bij de Oscars 2020
Rick Rowell

Zeg 'twee druppels water' en zie daar de (jarige!) Oscar-winnaar Laura Dern, die samen met haar moeder de rode loper betrad. De Marriage Story-actrice besloot er überhaupt een familiegelegenheid van te maken, want haar twee kinderen, dochter Jaya en zoon Ellery, waren ook aanwezig gedurende de avond. Laura, die voor het eerst een Oscar binnensleepte, droeg de prijs dan ook op aan haar ouders, die ook acteur zijn. 'Ze zeggen altijd: je moet je helden niet ontmoeten. Maar als je echt gelukkig bent, krijg je ze wel als je ouders.'

5 Brad Pitt wint zijn eerste Oscar als acteur ooit
Brad Pitt wint zijn eerste Oscar. 
Kevin WinterGetty Images

De succesvolle filmcarrière van Brad Pitt bereikte een nieuw hoogtepunt toen hij op zondagavond werd beloond met zijn eerste Oscar als acteur ooit. Pitt won de award in de categorie beste mannelijke bijrol in de film Once Upon a Time in Hollywood. Hij won eerder al wel een Oscar – voor zijn productiewerk voor 12 Years a Slave – maar nooit als acteur, wat toch wel bijzonder te noemen is. Deze prijs is dus extra speciaal en geeft 'm dan toch eindelijk de lofzang die hij verdient.

6 Eminem gaf een verrassingsoptreden
Eminem treedt op tijdens de Oscars 2020.
Kevin WinterGetty Images

Naast het optreden van Billie Eilish kwam ook Eminem ten tonele. De rapper dropte onlangs een compleet nieuw album, en bleek nog veel meer verrassingen voor ons in petto te hebben. Zo verscheen hij zonder dat iemand het ook verwachtte op het podium van de Oscars en performde hij zijn nummer Lose Yourself uit de film 8 Mile, dat achttien jaar geleden een Oscar won. Het publiek wist echter op het moment zelf niet zo goed waarom Eminem aanwezig was, wat voor de nodige viral tweets en memes zorgde.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van De Oscars