Vogue tipt: de leukste to do's en evenementen op Internationale Vrouwendag

Bekijk Vogue's agenda voor International Women's Day op 8 maart.

Een beeld uit Vogue's aprilnummer, 2020.
Vogue Nederland, fotografie Anh Kiet Duong / styling Sofie van der Velden, april 2020.

Zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor de vrouwenzaak, zowel middels evenementen als bijzondere acties van webshops. Ook in Nederland worden to do's georganiseerd om bewustwording rondom de emancipatie van vrouwen te vergroten. Van wetenschap tot brunch: Vogue zet een aantal van de leukste voor je onder elkaar.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Creating Her New Decade
Text, Font, Graphic design, Illustration, Logo, Design, Poster, Graphics, Art, Fictional character,
Creating Her New Decade

Creative agencies 180 Kingsday en Czar Amsterdam organiseren op 8 maart 2020 Creating Her Next Decade. Een middag gevuld met workshops, panelgesprekken, korte film-screenings, en een expositie van vrouwelijke beeldmakers. Het is tevens een kans om je onder te dompelen in de lokale creatieve scene.

2 Women and Science in de OBA
Chemical engineer, Chemist, Scientist, Science, Research, Researcher, Laboratory equipment,
Women and Science

In de OBA in Amsterdam wordt deze zondag een debat georganiseerd door het Instituto Cervantes ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Spaanse wetenschapper Margarita Salas. In samenwerking met Spaanse, Nederlandse en internationale instellingen wordt de rol van wetenschap in de samenleving en het werk van vrouwen op dit gebied besproken.

3 Brunch bij Fosbury & Sons
Text, Font, Line, Adaptation, Textile, Pattern,
Noon

Co-working space Fosbury & Sons aan de Prinsengracht in Amsterdam host deze zondag hun eerste Sunday Brunch, een maandelijks terugkerende netwerkbrunch. Voor deze editie organiseren ze een panel met drie inspirerende vrouwen, waaronder hoofdredacteur van Harper's Bazaar Miluska van 't Lam, CEO & Founder The Media Nanny José Woldring, en Sara Rottenberg , CEO & Founder Content Icons.

4 Mama Cash x Stedelijk
Facial expression, Nose, Illustration, Art, Graphic design, Graphics, Clip art,
Marilyn Sonneveld

Zaterdag en zondag nemen vrouwelijke kunstenaars en activisten het Stedelijk Museum over met een dagprogramma gevuld met optredens, panelgesprekken en workshops. Verwacht onder meer een gesprek met kunsthistoricus- en journalist Wieteke van Zeil, een feministische rondleiding door onder meer Cathelijne Blok, en live-art door the Fearless Collective.

5 Voorpremière WOMAN in Louis Hartlooper Complex
Face, Head, Forehead, Text, Poster, Cheek, Headgear, Font, Movie, Photo caption,
Woman Documentary

WOMAN geeft een kijkje in 2000 intieme portretten van vrouwen uit meer dan 50 landen. De documentaire WOMAN laat zien wat het betekent om vandaag te dag vrouw te zijn. Onderwerpen als moederschap, opleiding, huwelijk, economische onafhankelijkheid, menstruatie en abortus komen aan bod. Yann Arthus-Bertrand, bekende Franse natuurfotograaf en regisseur van HUMAN regisseerde de film.

6 Gebrouwen door Vrouwen
Text, Line, Font, Parallel,
Gebrouwen door Vrouwen

Internationale Vrouwendag afsluiten doe je het beste in de bar van Gebrouwen door Vrouwen aan de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam. Daar krijg je de hele middag en avond namelijk 1 + 1 gratis op ieder biertje, erg mooi meegenomen. Meer info vind je op het Facebook-event.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur