Vogue’s Pride Guide 2020: de leukste online festivals en to do’s

Geen gebruikelijke Pride dit jaar, maar genoeg (online) festiviteiten om alsnog all out te gaan.

een regenboogvlag in amsterdam tijdens pride month
SOPA ImagesGetty Images

Ieder jaar staat juni in het teken van Pride: de maand waarin we de Stonewall Riots uit de jaren zestig herinneren, het begin van de gay liberation movement. Het mag dan een compleet andere Pride worden dan we gewend zijn, ook dit jaar zijn er genoeg festiviteiten – al zij het online – om vrijheid, liefde en tolerantie te vieren. Juist in 2020 lijken die waarden belangrijker dan ooit tevoren. Hoewel er dit jaar geen Canal Pride plaatsvindt op de Amsterdamse grachten, worden er gelukkig nog andere (virtuele) evenementen en to do's georganiseerd (die conform zijn met de huidige coronamaatregelen, obviously). Vogue heeft de leukste online feesten, festivals en evenementen op een rijtje gezet waar je – gekleed in een van deze unieke Pride-collecties – alsnog all out kunt gaan. Happy Pride!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Pride Amsterdam

Hoewel het er eerst op leek dat er geen officiële Pride-evenementen georganiseerd zouden worden in Amsterdam, gaan ze er tóch komen. Een corona-editie, that is. Tijdens Pride Week (25 juli t/m 2 augustus) komen er extra lange uitzendingen op Pride TV, vindt er een openluchtexpositie plaats op de Dam van vlaggen van landen waar homoseksualiteit nog strafbaar is en wordt er een speciale wandelroute georganiseerd langs allerlei belangrijke plekken van de LGBTQ+ community. De week wordt afgesloten met een demonstratie tegen homo- en transfobie. Het complete programma bekijk je op de website van Pride Amsterdam.

25 juli t/m 2 augustus, meer informatie op de website van Pride Amsterdam.

2 The Magic Milkshake Soiree

Misschien wel het leukste festival van het jaar, Milkshake Festival, mag dit jaar helaas niet doorgaan vanwege de corona-maatregelen. Gelukkig komt het internationaal populaire festival voor de queer community wel met een alternatief: The Magic Milkshake Soiree. In Het weekend waarin het festival oorspronkelijk plaats zou vinden, zijn een aantal feestelijke events georganiseerd. Tickets zijn in kleine oplage, dus wees er snel bij.

24 en 25 juli, voor meer informatie en tickets check de website van Milkshake Festival.

3 Black Pride NL: protest tegen anti-black queer & trans geweld

Hoewel er natuurlijk gefeest mag worden tijdens Pride, is het belangrijk dat we niet vergeten dat pride van oorsprong een protest is. De Black Queer & Trans Resistance NL organiseert op zaterdag 25 juli een protest tegen anti-black queer en trans geweld in Amsterdam. Lees nog eens ons artikel over hoe pride en anti-racistisch activisme hand-in-hand gaan, zodat je begrijpt waarom het belangrijk is om bij dit protest aanwezig te zijn.

25 juli, voor meer informatie check het Facebook-evenement.

4 Netflix Pride

Netflix organiseert voor Pride een virtueel feestje waar de Fab 5-castleden van de hitseries Queer Eye zullen verschijnen, én R&B-zangeres Normani en countryicoon Dolly Parton zullen optreden. Naast de met sterren bezaaide line-up van het evenement, zullen ook deelnemers uit verschillende seizoenen van RuPaul's Drag Race hun opwachting maken: verwacht onder meer Gigi Goode, Trixie Mattel en Sasha Velour. Het virtuele evenement komt ten goede aan drie organisaties die zich inzettend voor de LGBTQI+ gemeenschap: OutRight Action International, Trans Justice Funding Project en het Marsha P. Johnson Institute.

Netflix Pride wordt op 1 juli om 01.00 uur gestreamd op de YouTube-, Instagram- en TikTok-accounts van Netflix.

5 Pon di Pride

Hoewel er momenteel nog geen feesten georganiseerd mogen worden, staat de volgende Pon di Pride – een dancehall feestje dat als een belangrijke safe space dient voor de (zwarte) LGBTQ-gemeenschap – nog gepland voor 1 augustus.

1 augustus, meer informatie vind je hier.

6 Totally Chill-Out
totally chill out
Totally Chill-Out

Maak je klaar om in real life Pride te vieren tijdens Totally Chill-Out in Radion Amsterdam op zondag 28 juni. De organisatie heeft vier ruimtes gestrikt waar verschillende tijdsloten gehanteerd worden, waardoor het event compleet coronaproof is. Waar je in de ene ruimte kunt brunchen met bodemloze mimosa's, kun je in andere ruimtes terecht voor een Drag Bingo, een seating party en een blacklight show. Voor iedere ruimte zijn tickets te bestellen.

28 juni, meer informatie en tickets vind je hier en hier.

7 Global Pride 2020

Op zaterdag 27 juni wordt vijftig jaar Pride uitbundig gevierd tijdens de eerste editie van Global Pride 2o2o. Het online event wordt een speciale marathon van vierentwintig uur met optredens van Adam Lambert, Melanie C, Olivia Newton John, The Pussycat Dolls, Conchita Wurst en Jeangu Macrooy. Ook worden er speeches gegeven door onder anderen Femke Halsema, Sadiq Khan, Xavier Bettel, Joe Biden en Justin Trudeau.

27 juni, meer informatie vind je op de website van Global Pride.

8 Porch Pride
porch pride
Porch Pride

Porch Pride vindt plaats in het weekend van 27 en 28 juni en is het perfecte 'queer-antine' festival om tijdens Pride bij te wonen. Het digitale feest beslaat meer dan tien uur aan livemuziek van artiesten binnen de LGBTQ-gemeenschap. Hoewel het festival gratis is, kun je een (klein) bedrag doneren dat rechtstreeks naar de artiesten gaat.

27 en 28 juni, voor meer informatie en tijden check je de website van Bluegrass Pride.

9 Love Child 1 for All

Op 27 juni organiseert Love Child de Love Child 1 For All - Pride Celebration, een zeventien uur durend evenement met livesets van dj's en paneldiscussies van queer artist collectives uit Londen, Berlijn, Nederland, Hongarije, Portugal, de Verenigde Staten en Spanje. Tijdens het online evenement zullen twee dj's van het Amsterdamse collectief Is Burning achter de draaitafels staan: Fafi Abdel Nour en Mary Lake. De opbrengst van de tickets gaan naar UK Black Pride.

27 juni, voor meer informatie check het Facebook-evenement.

10 Can't Cancel Pride

Laverne Cox en Elvis Duran organiseren een online benefietconcert voor de LGBTQ-gemeenschap. Can't Cancel Pride vindt op donderdag 25 juni plaats om 21:00 uur ET, dus dat betekent in Nederland op 26 juni om 03:00 uur. Optredens worden verzorgd door onder anderen Adam Lambert, Ricky Martin, Sia, Katy Perry en Billy Porter. Tune in op de social mediakanalen van iHeartRadio om het mee te maken.

In de nacht van 25 juni op 26 juni, meer informatie vind je op de website van iHeartRadio.

11 Museum Voorlinden

In Museum Voorlinden is de nieuwe tentoonstelling Rendez-Vous geopend. Hierin "komen kunstwerken samen als minnaars, die elkaar omarmen, versterken en soms met elkaar botsen. Hun ontmoeting houdt het midden tussen samensmelting en confrontatie, tussen duet en duel," aldus het museum. Met werken van onder andere Tracey Emin, William Kentridge en Etel Adnan, die stuk voor stuk de liefde vieren.

Van 1 juni t/m 25 oktober, meer informatie op de website van het museum.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws