Vogue’s Pride Guide 2020: de leukste online festivals en to do’s

Vogue heeft de leukste (online) feesten, festivals en evenementen op een rijtje gezet waar je vrijheid, liefde en tolerantie kunt vieren.

portrait of an unidentified participant, dressed in a blue wrap and gold necklace, posing a flower during the new york city march, 1980s or 1990s photo by mariette pathy allengetty images
Mariette Pathy AllenGetty Images

Ieder jaar staat juni en juli in het teken van Pride: de maand waarin we de Stonewall Riots uit de jaren zestig herinneren, het begin van de gay liberation movement. Het mag dan een compleet andere Pride worden dan we gewend zijn, ook dit jaar zijn er genoeg festiviteiten – al zij het online – om vrijheid, liefde en tolerantie te vieren. Juist in 2020 lijken die waarden belangrijker dan ooit tevoren. Hoewel er dit jaar geen Canal Pride plaatsvindt op de Amsterdamse grachten, worden er gelukkig nog andere (virtuele) evenementen en to do's georganiseerd (die conform zijn met de huidige coronamaatregelen, obviously). Vogue heeft de leukste online feesten, festivals en evenementen op een rijtje gezet waar je – gekleed in een van deze unieke Pride-collecties – alsnog all out kunt gaan. Happy Pride!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Black Pride NL: protest tegen anti-black queer & trans geweld

Hoewel er natuurlijk gefeest mag worden tijdens Pride, is het belangrijk dat we niet vergeten dat pride van oorsprong een protest is. De Black Queer & Trans Resistance NL organiseert op zaterdag 25 juli een protest tegen anti-black queer en trans geweld in Amsterdam. Lees nog eens ons artikel over hoe pride en anti-racistisch activisme hand-in-hand gaan, zodat je begrijpt waarom het belangrijk is om bij dit protest aanwezig te zijn.

Zaterdag 25 juli, 18.00, Museumplein, Amsterdam. Voor meer informatie check het Facebook-evenement.

2 PINK Hotel
ink hotel
INK Hotel

Voor het vijfde jaar op rij kleurt INK Hotel Amsterdam roze en wordt het gedoopt tot het PINK Hotel. Om de LGBTQIA+ community te steunen organiseert het boetiekhotel een meerdaags programma. Van dinsdag 28 juli t/m zondag 2 augustus zijn er verschillende activiteiten. Zo geven Mandy Woelkens en Roos/Thorn Vineyard een 'queer talk', is er een inspirerende (voorlees)avond met auteur Splinter Chabot, maken gasten kans op een gratis overnachting en en sip je champagne tijdens de Bottomless Brunch.

Klik hier voor meer informatie en tickets.

3
4 Pride Amsterdam

Hoewel het er eerst op leek dat er geen officiële Pride-evenementen georganiseerd zouden worden in Amsterdam, gaan ze er tóch komen. Een corona-editie, that is. Tijdens Pride Week (25 juli t/m 2 augustus) komen er extra lange uitzendingen op Pride TV, vindt er een openluchtexpositie plaats op de Dam van vlaggen van landen waar homoseksualiteit nog strafbaar is en wordt er een speciale wandelroute georganiseerd langs allerlei belangrijke plekken van de LGBTQ+ community. De week wordt afgesloten met een demonstratie tegen homo- en transfobie. Het complete programma bekijk je op de website van Pride Amsterdam.

25 juli t/m 2 augustus, meer informatie op de website van Pride Amsterdam.

5 Totally Twisted Pride Drag Brunch & Afterparty

Mimosa’s, een luxe viergangenlunch en een hysterische lip syncing contest? Verwacht dit allemaal op 1 augustus in het W Hotel in Amsterdam. Tussen 14:00 uur en 17:00u wordt er een heuse Totally Twisted Pride Drag Brunch georganiseerd in samenwerking met Totally Events (bekend van Rotterdam Pride, Cologne Pride Liquid Kiddy en Milkshake Festival). Naast DJ-sets en comedy zal deze editie de multi-getalenteerde DeeDee samen met andere queens verrassende drag-acts opvoeren. Zak daarna af voor nog meer cocktails en fun tijdens de PRIDE Afterparty in de W Lounge.

W Hotel Amsterdam, 1 augustus, klik hier voor meer informatie en tickets.

6 The Magic Milkshake Soiree

Misschien wel het leukste festival van het jaar, Milkshake Festival, mag dit jaar helaas niet doorgaan vanwege de corona-maatregelen. Gelukkig komt het internationaal populaire festival voor de queer community wel met een alternatief: The Magic Milkshake Soiree. In Het weekend waarin het festival oorspronkelijk plaats zou vinden, zijn een aantal feestelijke events georganiseerd. Tickets zijn in kleine oplage, dus wees er snel bij.

24 en 25 juli, voor meer informatie en tickets check de website van Milkshake Festival.

7 Full Spectrum-zender op Sonos Radio
sonos
Sonos

Ter ere van Pride, en om zichtbaarheid en saamhorigheid te creëren voor LGBTQIA+ heeft Sonos het door Pride@Sonos geïnitieerde, gecreëerde en gecureerde nieuwe Sonos Station op Sonos Radio, genaamd Full Spectrum gelanceerd. Een volledig geprogrammeerde radiozender met muziek uitgekozen door Pride@Sonos. Van artiesten die zelf tot LGBTQI+-gemeenschap horen, als muziek die er onlosmakelijk aan is verbonden. Verwacht nummers van artiesten uit de LGBTQ+-gemeenschap, en muziek die onlosmakelijk is verbonden met de LGBTQ+-ervaring. Pride@ is blijven groeien en maakt steeds meer impact bij Sonos. Sinds de oprichting heeft de groep o.a. sprekers uitgenodigd om de kennis rondom LGBTQ+-kwesties te vergroten, gedoneerd aan lokale en internationale goede doelen en deelname van medewerkers aan lokale Pride-events georganiseerd.

Luister Full Spectrum op Sonos Radio in de app onder ‘Sonos presenteert’.

8 Netflix Pride

Netflix organiseert voor Pride een virtueel feestje waar de Fab 5-castleden van de hitseries Queer Eye zullen verschijnen, én R&B-zangeres Normani en countryicoon Dolly Parton zullen optreden. Naast de met sterren bezaaide line-up van het evenement, zullen ook deelnemers uit verschillende seizoenen van RuPaul's Drag Race hun opwachting maken: verwacht onder meer Gigi Goode, Trixie Mattel en Sasha Velour. Het virtuele evenement komt ten goede aan drie organisaties die zich inzettend voor de LGBTQI+ gemeenschap: OutRight Action International, Trans Justice Funding Project en het Marsha P. Johnson Institute.

Netflix Pride wordt op 1 juli om 01.00 uur gestreamd op de YouTube-, Instagram- en TikTok-accounts van Netflix.

9 Pon di Pride

Hoewel er momenteel nog geen feesten georganiseerd mogen worden, staat de volgende Pon di Pride – een dancehall feestje dat als een belangrijke safe space dient voor de (zwarte) LGBTQ-gemeenschap – nog gepland voor 1 augustus.

1 augustus, meer informatie vind je hier.

10 Love Child 1 for All

Op 27 juni organiseert Love Child de Love Child 1 For All - Pride Celebration, een zeventien uur durend evenement met livesets van dj's en paneldiscussies van queer artist collectives uit Londen, Berlijn, Nederland, Hongarije, Portugal, de Verenigde Staten en Spanje. Tijdens het online evenement zullen twee dj's van het Amsterdamse collectief Is Burning achter de draaitafels staan: Fafi Abdel Nour en Mary Lake. De opbrengst van de tickets gaan naar UK Black Pride.

27 juni, voor meer informatie check het Facebook-evenement.

11 Can't Cancel Pride

Laverne Cox en Elvis Duran organiseren een online benefietconcert voor de LGBTQ-gemeenschap. Can't Cancel Pride vindt op donderdag 25 juni plaats om 21:00 uur ET, dus dat betekent in Nederland op 26 juni om 03:00 uur. Optredens worden verzorgd door onder anderen Adam Lambert, Ricky Martin, Sia, Katy Perry en Billy Porter. Tune in op de social mediakanalen van iHeartRadio om het mee te maken.

In de nacht van 25 juni op 26 juni, meer informatie vind je op de website van iHeartRadio.

12 Museum Voorlinden

In Museum Voorlinden is de nieuwe tentoonstelling Rendez-Vous geopend. Hierin "komen kunstwerken samen als minnaars, die elkaar omarmen, versterken en soms met elkaar botsen. Hun ontmoeting houdt het midden tussen samensmelting en confrontatie, tussen duet en duel," aldus het museum. Met werken van onder andere Tracey Emin, William Kentridge en Etel Adnan, die stuk voor stuk de liefde vieren.

Van 1 juni t/m 25 oktober, meer informatie op de website van het museum.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van LGBTQIA+