'Het nieuwe normaal' saai? Think again. 6 x leuke activiteiten om te ondernemen vanuit huis

Met deze tips zorg je ervoor dat je ondanks de nieuwe maatregelen nog steeds kunt genieten van je herfstmaanden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de Rijksoverheid en volgt de maatregelen zoals gepubliceerd door de Rijksoverheid. Bekijk de meest actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Het einde van de COVID-19 pandemie is in zicht, maar we moeten allemaal ons steentje bijdragen om de infectiecijfers tot die tijd laag te houden. Op dit moment is de druk op de ziekenhuizen nog te hoog en worden er nog te veel kwetsbare mensen in onze samenleving ziek. Scroll daarom verder en ontdek de ultieme lockdown survival guide.

Nieuwe maatregelen

Sinds maandag 14 december zijn door de nieuwe maatregelen alle publieke locaties waaronder musea, theaters, seksclubs, bioscopen, pretparken, dierenparken, zwembaden, sportscholen en bibliotheken gesloten. Ook moesten alle niet-essentiële winkels hun deuren sluiten waaronder kledingwinkels, tuincentra en interieurzaken. De horeca is daarnaast alleen nog open voor afhaal en thuisbezorgen, er geldt een mondkapjesplicht voor publieke binnenruimtes en thuiswerken blijft de norm. Deze tweede lockdown geldt in ieder geval tot 19 januari. Ook geldt er het dringende advies om niet naar het buitenland te reizen tot medio maart.

Kortom, we moeten de aankomende weken nog even aanpoten, maar als het allemaal goed gaat kunnen we hopelijk in 2021 weer onze familie en vrienden knuffelen. Vogue helpt je hier graag een handje bij met deze ultieme survival guide voor de tweede lockdown.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Tover je badkamer om in een at-home spa
pablo delfos, vogue living nederland, december 2018
PABLO DELFOS, VOGUE LIVING NEDERLAND, DECEMBER 2018

Als er iets is waar we in 2020 geen genoeg van kunnen krijgen is dat ontspanning. Investeer daarom in wat upgrades voor je badkamer en creëer je eigen at-home spa. Koop een heerlijke geurkaars en vervang je oude badkameritems. Voeg daar nog eens een paar leuke decoratieve details aan toe en voilà. Je hebt binnen no-time een rustgevend toevluchtsoord waar je volledig zen kan worden na een lange dag thuiswerken.

Vergeet natuurlijk niet om de kasten van je nieuwe thuis spa goed te vullen met de meest verwennende beautyproducten om de ervaring compleet te maken. Wat is er namelijk fijner dan lekker wegzakken in een warm bad met een reinigende gezichtsmasker. Vergeet niet tijdens je at-home spa behandeling ook je geest de verzorgen, want die verdient op z’n minst evenveel TLC in deze tijden. Download van tevoren dus even een leuke meditatie app voor een echte mindfull spa ervaring.

2 Cyberdaten op afstand
still uit her
Still uit Her

Als single de lockdown doorwinteren is niet altijd even makkelijk. Gelukkig is er een hele waslijst aan online dating apps zoals Tinder, Bumble en Hinge die ervoor zorgen dat jij nog op een veilige manier een nieuwe vlam kan vinden. Heb je al de oude apps helemaal door geswiped? Probeer dat de nieuwe Dating functie op Facebook. Hier kun je bovendien ook aangeven dat je een Secret Crush hebt op een van je vrienden. Nooit geschoten is altijd mis, toch?

Ben je eenmaal gematcht, dan zijn er natuurlijk nog steeds een aantal obstakels. Je kunt namelijk niet even ergens een hapje gaan eten of naar de film, maar niet getreurd. Er zijn namelijk genoeg creatieve online date tips waarmee je toch iets leuks met je lief kan doen. Snuif samen cultuur tijdens een virtueel museumbezoek, ontdek elkaars muzieksmaak tijdens een online concert of leer elkaar beter kennen tijdens een livestream-feest. Natuurlijk is het ook gewoon mogelijk om ouderwets via FaceTime samen te eten of een film te kijken. Genoeg om je de aankomende weken mee bezig te houden dus.

3 Houseparty met vrienden en collega's
thomas razzano
Thomas Razzano

De vrijdagmiddag borrels zijn voorlopig gecanceld, maar dat betekent niet dat je je quality time met je favoriete collega’s of vrienden hoeft in te leveren. Het feestje zet zich namelijk gewoon online voort met de Houseparty app. Klets even bij over jullie werkweek of organiseer een spelletjesavond om het weekend goed af te trappen. Zo vliegen de lockdown weken snel voorbij.

4 Virtuele museum tour
dior
Dior

Helaas moeten alle publieke locaties tot minstens 19 januari hun deuren sluiten en dat is zowel voor musea als voor kunstliefhebbers geen prettig nieuws. Gelukkig hebben veel musea hun online aanbod in de afgelopen maanden sterk uitgebreid en kun je tentoonstellingen van over heel de wereld gewoon vanaf je eigen bank bewonderen. Plan daarom je weekenden helemaal vol met virtuele museum tours. Vogue heeft de leukste al voor je uitgekozen.

5 Wandelen met je beste vriend(in)
heatwave hits the netherlands
NurPhotoGetty Images

Met de huidige maatregelen is het nog steeds toegestaan om buiten op veilige afstand af te spreken met één persoon uit een ander huishouden. Dat is maar goed ook, want wie sleept je nou beter door deze lockdown dan je beste vriend of vriendin. Promoveer hem of haar daarom vandaag nog tot je wandel buddy en verken de mooiste – en meest onbekende – looproutes van Nederland. Zo combineer je op een veilige manier een work-out met een broodnodige bijpraat-sessie.

6 Verrijk je kennis
dolce  gabbana  runway   mfw fw2015
Daniele VenturelliGetty Images

Nu we toch wat vaker thuis zitten kunnen we eindelijk die to-do’s op onze bucketlist af gaan strepen. Heb je altijd al wat willen leren over fotografie of creatief schrijven? Volg dan een van de vele online cursussen op edX, Coursera of Masterclass.

Ontdek ook nieuwe inspirerende podcasts, zoals bijvoorbeeld Stories of YOUNG, waar verschillende jonge professional hun verhaal delen. Voor het volgende seizoen – wat op 5 november lanceert – staan onder andere Jefferson Osei (oprichter van Daily Paper), en Esmeralda Schipper (fashion editor bij Glamour) op de planning. Verder heeft Vogue alvast de leukste podcasts op het gebied van beauty en mode op een rijtje gezet. Genoeg reden dus om je expertise te verbreden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Coronavirus