Vijf highlights van de Saint Laurent Lente/Zomer 2021 show

Al zouden we er zo tien kunnen neerpennen, want wát een bijzondere presentatie.

still uit video van saint laurent lentezomer 2021 show in woestijn
Courtesy of Saint Laurent

Er zijn talloze redenen te noemen waarom je elf minuten van je leven aan de Saint Laurent Lente/Zomer 2021 collectie wil besteden, maar de locatie – een zinderende woestijn – is er zeker een van. De video van het spektakel, die gemaakt werd door Nathalie Canguilhem, is op z'n minst fascinerend te noemen. Alleen al omdat je modellen niet elke dag over zo'n (toch wel vrij uitdagende) catwalk ziet lopen, soms zelfs op hakken.

Saint Laurent Lente/Zomer 2021 collectie

Of Anthony Vaccarello de woestijnlandschappen van Noord-Afrika wilde nabootsen met deze presentatie? Het is mogelijk. Het modehuis koestert immers een warme band met die regio, mede door de geboorteplaats van Monsieur Saint Laurent, Algerije. Zeker weten we het alleen niet, en dat hóeft ook helemaal niet. De collectie (die in praktisch alle opzichten verschilde van zijn latexgevulde Herfst/Winter 2020 presentatie) liet de wereld weer even voelen hoe meeslepend, creatief en ontiegelijk on point mode kan voelen. En door de comfortabele twist is de boel ook nog eens hartstikke draagbaar, zelfs tijdens een pandemie. Van het ontbreken van broeken tot prachtige sieraden: Vogue zet vijf highlights van de show voor je op een rij.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Zinderende locatie

Wat Anthony Vaccarello en Simon Porte Jacquemus gemeen hebben? De ontwerpers begrijpen allebei hoe een serene locatie een collectie nóg beter uit de verf laat komen. Enter een woestijn op een mysterieuze plek, waar de Lente/Zomer 2021 presentatie zich afspeelde. 'De woestijn symboliseert voor mij het verlangen naar kalmte, ruimte en een langzamer ritme,' licht Vaccarello toe in een persbericht. Dat de English Patient uit 1996 een van zijn favoriete films ooit is, maakte de keus voor deze bijzondere locatie nog makkelijker.

2 Modejaar 2020
saint laurent lentezomer 2021 show in de woestijn
Courtesy of Saint Laurent

De show had raakvlakken met praktisch elk (mode)thema van dit jaar. Zo werd de collectie digitaal gepresenteerd en speelde filmografie een grote rol, zoals tijdens de modeweken van 2020 ook vaak het geval was. Vaccarello was de eerste ontwerper die zijn show tijdens Paris Fashion Week in oktober afblies, omdat hij zijn nieuwste collectie op 'het juiste moment, en op de juiste manier' wilde presenteren. Et voilà: hij is met vlag en wimpel geslaagd.

3 Hergeboren juwelen
Lip, Hairstyle, Skin, Jewellery, Fashion accessory, Style, Body jewelry, Beauty, Fashion, Earrings,

Hoewel de collectie een stuk comfortabeler oogde dan normaal, ging het credo diamonds are a girl's best friend nog steeds op (met of zónder broek). Voor de presentatie bracht Vaccarello de juwelen van de wijlen Claude Lalanne, die een jarenlange samenwerking met Yves Saint Laurent onderhield, terug op de catwalk. Dat haar ontwerpen – vaak geïnspireerd op de natuur – nog altijd even poëtisch ogen, laat wel zien dat haar juwelen geen boodschap hebben aan de tand des tijds.

4
5 Zoom-approved
saint laurent lentezomer 2021
Courtesy of Saint Laurent

Ooit maakte Anthony Vaccarello nog vooral kleding voor vrouwen on the go, maar óók die doelgroep is dit jaar aan huis gekluisterd. De ontwerper liet zijn loeistrakke latexlegging(s) van vorig seizoen dan ook in de kast, en speelde slim in op de huidige WFH-stijl. Daarvoor hanteerde hij onder meer de befaamde no-pants regel en gaf hij zich over aan de (zowel geliefde als verguisde!) bikershort trend. Klaar voor de volgende Zoom-call in 3, 2, 1...

6 Partydressing met een twist
saint laurent lentezomer 2021 collectie
Courtesy of Saint Laurent

Nog steeds bleek Vaccarello de koning der sexy (en strak uitgesneden!) looks, maar zijn bekende harde randjes waren in deze Lente/Zomer 2021 collectie nergens te bekennen. Tuurlijk, zijn ontwerpen waren onverminderd chique, maar ook zacht, relaxed en speels. De jumpsuits, blazers en furry tops belichamen party dressing anno 2020 perfect: wél feestelijk, maar ook geschikt voor een bescheiden viering in je eigen woonkamer.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur