8x de meest besproken Instagram posts van 2020

Van prins Harry en Meghan Markle's schokkende statement tot de eerste FaceTime-campagne met Bella Hadid, deze 2020 Instagram posts legden het internet plat.

Met alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden zou je haast niet geloven dat er maar twaalf maanden in 2020 zaten. Eén ding staat in ieder geval vast: we zullen 2020 niet snel vergeten. Van de choquerende bekendmaking van de hertog en hertogin van Sussex dat ze het koninklijke leven achter laten tot Michelle Obama's hoopvolle speech voor studenten en Beyoncé’s iconische visuele Black Is King album, op Instagram was er geen tekort aan 2020 momenten die het internet platlegden. Dit is de Vogue selectie van de meest besproken Instagram-posts.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Prins Harry en Meghan Markle maken bekend dat ze afstand nemen van hun koninklijke titels

In januari maakten de hertog en hertogin van Sussex op Instagram bekend dat ze een 'stap terug' namen als 'senior' leden van het Britse koningshuis. Ook besloten ze samen met hun zoon Archie te verhuizen naar de Verenigde Staten. Na een week vol discussies, bracht het koppel samen met de koningin een statement uit waarin ze bevestigden dat ze tot 'een constructief en ondersteunend plan' waren gekomen.

2 Shakira en J.Lo's iconische Super Bowl optreden

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de 54-jarige Super Bowl show stonden er twee Latijns-Amerikaanse supersterren op het podium. Diversiteit stond daarmee in de schijnwerpers tijdens het meest bekeken televisie spektakel in de Verenigde Staten met maar liefst 99,9 miljoen kijkers. J.Lo deelde een behind-the-scenes foto van het optreden op haar Instagram. In de caption schreef ze: 'Ik houd van dit moment met mij en @Shakira net na onze liveshow!! We waren zo blij!! #Missievolbracht'

3 Bella Hadid schittert in de eerste FaceTime modecampagne

Veel merken moesten door COVID-19 at-home alternatieven zoeken voor de dure studio’s en shoot locaties, maar de Franse ontwerper Simon Porte Jacquemus kwam al snel met een oplossing. In april lanceerde het merk hun SS20 campagne met Bella Hadid. De campagne bestond uit een fotoserie die volledig via Facetime was geschoten door fotograaf Pierre-Ange Carlotti en creative director Porte Jacquemus. 'Beste paar uur achter de rug... Weer even kunnen bijpraten,' vertelde Hadid. In de foto’s schitterde het half-Nederlandse model in de meest begeerde looks uit de nieuwe Jacquemus runway collectie, inclusief de nude Le Chiquito tas.

4 Michelle Obama geeft een virtuele speech aan studenten die in 2020 zijn geslaagd

De studenten die in 2020 afstudeerden konden hun eigen uitreiking niet bijwonen, maar gelukkig wilden Barack en Michelle Obama toch nog iets speciaals doen om de mijlpaal te vieren. De voormalige president en First Lady hielden een virtuele uitreiking op Youtube om de prestaties van miljoenen studenten wereldwijd te vieren. Hier gaf Michelle Obama een van de meest inspirerende speeches van het jaar, waarbij ze aandacht had voor de Black Lives Matter-beweging en de uitdagingen die verschillende gemeenschappen ervaren tijdens de pandemie.

'Als je je soms onzichtbaar voelt, weet dan dat ook jouw verhaal ertoe doet,' vertelde ze aan het jonge virtuele publiek. 'Jullie ideeën zijn belangrijk. Jullie ervaringen zijn belangrijk. Jullie visie van wat de wereld kan en moet zijn is belangrijk. Dus laat niemand je ooit vertellen dat je té boos bent of dat je je mond moet houden. Er zullen altijd mensen zijn die je stil willen houden, die willen dat je gezien wordt en niet gehoord.'

5 Beyoncé brengt het langverwachte visuele album 'Black Is King' uit

In juni onthulde Beyoncé de eerste teaser voor Black Is King, een visueel album dat gefilmd is als een extra productie naast The Lion King: The Gift soundtrack. De film zorgde in juli voor bijna drie miljoen extra Disney+ abonnees. 'Black Is King is met veel liefde gemaakt. Het is mijn passieproject waar ik het afgelopen jaar dag en nacht voor heb gefilmd, onderzoek heb gedaan en heb geëdit,' schreef Beyoncé op Instagram voordat de eerste teaser verscheen op 29 juni.

'De gebeurtenissen van 2020 hebben de visie van de film en de boodschap nog relevanter gemaakt. Mensen over heel de wereld beginnen aan een historische reis... Ik geloof dat wanneer zwarte mensen hun eigen verhaal vertellen, we de echte geschiedenis van generaties vol rijkdom kunnen delen.'

6 Lady Gaga wint vijf MTV Video Music Awards

Lady Gaga ging er op 30 augustus met vijf MTV Video Music Awards vandoor tijdens de ceremonie die dit jaar werd gehost door actrice en zangeres Keke Palmer. Ze won 'Artiest van het Jaar', 'Lied van het Jaar', 'Beste Samenwerking' en 'Beste Cinematografie'. Ook won ze de eerste editie van de VMA Tricon prijs, die prestaties op het gebied van muziek, fashion en acteerwerk erkent. Op Instagram schreef ze: 'Dit NYC meisje is zo overweldigd met liefde. Dankjewel dat jullie me altijd bleven steunen. Ik hou zo veel van jullie.'

7 Versace lanceert Versacepolis

Tijdens de Versace live SS21 runway show kon het virtuele publiek de moeilijke realiteit van 2020 achter zich laten en een magische onderwaterwereld betreden. Zelfs Instagram-sensatie Churro the Octopus zorgde voor wat pre-show buzz. 'Ik wilde iets disruptiefs doen, iets wat de regels zou breken. Ik denk namelijk dat wat een paar maanden geleden misschien gewerkt had nu niet meer logisch zou zijn,' legde Donatella Versace uit op de dag van de show.

'Creatief gezien moest ik een manier vinden om het DNA van Versace te gieten in de nieuwe realiteit, zodat het nog steeds mensen zou aanspreken, ook nadat ze fundamenteel veranderd zijn.' Spot ook de verwijzingen naar Gianni Versace's SS92 Trésor de la Mer-collectie.

8 Kamala Harris feliciteert Joe Biden met zijn winst tijdens de Amerikaanse presidentiële verkiezingen

'We hebben het gedaan. We hebben het gedaan, Joe. Je wordt de volgende president van de Verenigde Staten,' zei de euforische aanstaande vicepresident Kamala Harris op Instagram. In de clip feliciteert Harris via de telefoon de aanstaande president Joe Biden met hun overwinning. Harris was net aan het hardlopen in een sportieve Nike-outfit met haar man Dough Emhoff en een officier van de geheime dienst. Het werd het meest bekende hardlooprondje van 2020. Harris wordt de eerste vrouw en de eerste persoon van Zwarte en Zuid-Aziatische afkomst in de geschiedenis van de Verenigde Staten die de rol van vicepresident mag vervullen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur